Кое шехзаде не беше син на Кьосем (освен Осман)? От по-малките...
Както споменах, харесвам Мурад, но като се зачетох и той какви ги е вършел... Изпари ми се симпатията.
благодаря! Радвам се! Миналата година и тази - с втори сезон доста изчетох за ОИ, особено миналата година се рових султан по султан
, особено от Мехмед Фатих и неговия закон. Много обсъждахме, дискутирахме тогава със съфорумките - весело беше
.
. Така го почувствах.
да, ако нещо се "случи" с Осман II.
...ще ми се да прочета твоята гледна точка по въпроса. Как би трябвало да реагира тя на действията на враговете си, според теб?
. Но такъв е бил животът там и е било нужно да правиш ходове, за да оцелееш и да оцелеят децата ти. 
...ще ми се да прочета твоята гледна точка по въпроса. Как би трябвало да реагира тя на действията на враговете си, според теб?
. Но такъв е бил животът там и е било нужно да правиш ходове, за да оцелееш и да оцелеят децата ти.
може би си права за вратата, аз съм в грешка - може би не съм разбрала правилно тогава превода от руски, но има логика, тъй като Мехмед избяга от двореца в корпуса на еничарите точно от тази тайна врата и е логично после да са я зазидали, за да няма изход от двореца.
бих искала да знам, кои врагове си създаде Кьосем сама? Интересна ми е твоята гледна точка. Да вметна за Хандан - тя е родила Ахмед в Маниса, тогава още на власт е бил дядото на Ахмед - Мурад III, а бащата на Ахмед - Мехмед е бил шехзаде. Видяхме, че Мехмед се качва на трона и става Мехмед III, когато Ахмед беше на 5-6 годинки. И тепърва е управлявал той. Ситуацията е различна от тази на Кьосем, когато ражда детето си в момент на открити вражди - всеки срещу всеки: Халиме, Хандан, Сафие. Видяхме, какво направи Халиме - отрови Махфирузе (Раша), за да пометне, после като не успя, информира разбойниците за каретата към Одрин. Препоръчани теми