8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
В учебната година има общо 36, а не 18 седмици. Не 8, а 4 часа седмично. Учебните планове са в наредба 4 от 30.11.2015г., можете да проверите там.

# 331
т[/b], не ми се вярва 144 часа годишно учениците, които интензивно изучават език да учат история...
Общо 18 учебни седмици има в рамките на учебната година. Излиза, че по 8 часа седмично ще имат история  newsm78 Ами останалите разказвателни предмети? Ами езиците? Нали максимално 40 учебни часа трябва да имат седмично?
Може да не ти се вярва, но толкова са по рамковия план. 144 часа в девети и 126 часа в десети клас.
При 36 учебни седмици, това прави съответно 4 часа и 3, 5 часа седмично.
Де да беше 18 седмици учебната година....Smile

# 332
  • София
Не мисля да поръчвам учебници преди самите учители да си кажат какво искат.
Според слуховете ние дори нямаме училище. Затваряли го за ремонт за една година. Децата щели да се разхвърлят по други училища  Shocked ooooh! #Crazy

Ели, това е втората новина за днес, свързана с образованието, която чупи тъпомера ooooh!
Сутринта гледах едни родители от Видин, които си записали децата в първи клас в едно училище, а сега РУО-Видин им наредили да си отпишат децата и да ги запишат в други училища в града, където имало недостиг на ученици. И това се случва след одобрен план-прием от същото това РУО още през март и предадени списъци на записани деца в последствие. Думи нямам вече Sick

# 333
И тази новина от Видин наистина чупи тъпомера.

# 334
  • гр. София
В учебната година има общо 36, а не 18 седмици. Не 8, а 4 часа седмично. Учебните планове са в наредба 4 от 30.11.2015г., можете да проверите там.
Опс... извинявам се -само единия срок съм гледала, Спливитет  Sick
Така може  Peace И Наредбата я знам, няколко пъти вече я преглеждах...
министър Дидева, благодаря и на теб  bouquet за разяснението Simple Smile

# 335
  • Русе
Наличният учебен план - досега в училището на Светослав имат до 12 клас по 2 часа история седмично. В 8 клас не учат история. В  9 клас са имали  по 1.5 часа история седмично на английски - 2 часа първи срок и 1 час - втори срок.

# 336
Продължаваме да чакаме новите учебни планове, списъци на класовете или дата за родителска среща преди 15.09.

# 337
  • гр. София
министър Дидева, искам да попитам през учебната 2018-2019 година, когато нашите ученици вече са в девети клас по 90 часа годишно ли ще изучават БЗО, ХООС и ФА?
География и икономика - 72 часа годишно?  newsm78
За История и цивилизация вече е ясно -144 часа годишно.

# 338
Зависи от вида на училището и паралелката.

# 339
  • гр. София
министър Дидева, за езиковите гимназии питах...

# 340
министър Дидева, за езиковите гимназии питах...
Нали каза, че си преглеждала наредбата, там има рамков учебен план за профил " чуждоезиков" с интензивно изучаване на езика. Каквото пише в него, това е.

# 341
Мама Мими, и аз в нея наредба гледах , но за чуждоезиков профил с разширено изучаване на езика.
Успешно справяне на всички с нормативните документи на МОН.

# 342
  • гр. София
Аха, сега се ориентирах....
В Приложение №4 към чл.12, ал. 2, т. 2 към Наредбата го пише. Точно така е, както писах на министър Дидева  Peace
Скрит текст:
стр.71 от Държавен вестник, брой 94 от 04.12.2015 г. /

# 343
  • Русе
 Явно ще има изненади. Щото 4 часа история на английски на седмица..... При профилираните може пък и да си я спестят на английски.

# 344
Изненадите тепърва предстоят.

Общи условия

Активация на акаунт