8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 306
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Моят пък инатлийски отказа да чете "Хамлет" след няколко страници. Но изгледа с интерес филма с Мел Гибсън. Съдържанието и героите са като от "библиотека за ученика". Разбрах, че есенцията е: О, слабост, твойто име е жена" и "Думи, думи, думи.... останалото е мълчание" , повтаряни с повод и без повод  Laughing

# 151
Ще ме уморят младежите с разсъжденията си.

# 152
  На Калина й хареса "Хамлет", тя си обича Шекспир, но направи много интересен коментар като по-малка, за "Ромео и Жулиета": "Ама каква любов, бе, събрали се на по 14 години за няколко седмици, я да ги видя след 30-годишен брак!" Joy

# 153
  • Пловдив
При нас лятото върви чудесно, на синът ми много му хареса "Декамерон", но не може да намерим нищо на Сафо, само една книжка, която е от 2009 и отдавна е изчерпана.
За тези, чиито деца не са открили "Любов" на Сафо:
Скрит текст:
Любов
На боговете равен ми се струва
оня, който, до тебе приседнал,
те слуша тъй сладко да говориш
и да се смееш нежно-шеговита.

Но аз, щом отдалече те съгледам,
в уплаха — бледна — изведнъж изтръпвам.
Сърцето трепва във гърдите,
гласът ми става сух и сякаш спира.

Езикът ми засъхва — нежен пламък
под кожата ми тънко запълзява.
Очите ми покрива нежен мрак,
бучение в ушите си усещам.

Студена пот челото оросява,
нозете ми се подкосяват, ставам
по-бледна от изсъхнала трева,
свяст ми се вие, сякаш че умирам.
Дори и да не са го намерили, децата могат да го прочетат от христоматиите си през годината според мен.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 22:25 от Спливитет

# 154
В Читанката има качено вероятно всичко.
Само да им се чете.
Уви, у нас  четенето винаги е с нежелание и след голямо мърморене на някой родител, ох.

# 155
  • гр. София
Добро утро, мами  wavey
Ние пък вчера понакупихме някои дрехи за училището - яке, суичър, карирани ризи, спортно долнище, дънки (семпли, класически, черни - без бродерия, капси, изтъркани и разръфани участъци). Все пак униформите няма да бъдат обличани всеки ден.
От всички произведения най-много й допадна Дон Кихот Peace Останалите ги прочете, но без много размишления - явно през учебната година отново ще ги препрочита  ooooh!

Хубав ден, мами  kaffeetrmker_2

# 156
Мама Мими, във вашето училище не носят ли униформи всеки ден?
И за почивните дни им трябват дрехи , няма спор.
Напомням си да не забравя да засиля гимназиста да се снима за училищните документи.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 10:02 от Чиби

# 157
  • гр. София
Мама Мими, във вашето училище не носят ли униформи всеки ден?
...
Чиби, ами от форума към училището си пишем с една мама на деветокласник в нашата гимназия, та от нея разбирам и понаучавам това-онова... За голямо съжаление, ръководството не задължавало учениците всеки ден да носят униформите. Може би на празниците - патронния празник на училището,  дните около 24 май (ако са присъствени), седмицата, в която на посещение ще идват от испанското посолство униформите ще бъдат задължителни... Иначе дъщерята много си харесва униформата и с удоволствие ще си я облича  Peace

# 158
Мама Мими, ясно.
Нашите задължително всеки ден трябва да са   униформената риза и да си носят  тениската за спорт , ако по програма имат физическо, а на тържествени събирания, като откриване на учебната година и подобни и с вратовръзка. Така трябва и да бъде.
Сигурно ще споделя за n-ти път, на моя винаги му казвам, че с гордост трябва да носи униформата на тяхното училище.
П.П. Видях, че две от училищата в града на / може да има и други/ , вече са качили списък с учебниците за 8-ми клас на сайтовете си. Дано скоро и от нашето да  го направят.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 13:43 от Чиби

# 159
  • София
Охх, моята пък нищо не чете... Дон Кихот до някъде и Декамерон така... нищо повече. Мисля, че няма да я натискам изобщо. Егати гадната литература ще учат тази година!

За мероприятието с косплея и Сашето крънка от доста време. Аз не съм сигурна, че съм ОК да ръсна споменатата сума за тази глупост. Миналата година ходИ в Арена Армеец на нещо такова. Добре си изкара, ама сега като знам как ме чака да плащам учебници и куп други неща, 25 лв са ми много.

# 160
  • България, София
Ваче, моята и тя така. Не пожела да вземем нищо освен древногръцките митове. Но и тях не ги чете.
Само дето рових в библиотекта, като си бяхме при нашите.
Не помогна и лекцията, която леля й дръпна, защо трябва да се четат тези произведения. Слуша я внимателно, ама файда - никаква.

Вчера за пореден път я ръчках и тя за пореден път отказа да ги чете. Казах й тогава да си избере нещо друго за четене, ама да не виси по цял ден с телефона. И хвана да си препрочита "Хрониките на Спайдъруик" за кой ли път.
И на това кандисвам, само да чете нещо.
Нямам сили да се занимавам.
Като гледам, утре ще ходим да видим какво ще правим с униформата. Ако поръчаме блузите утре, до 15.09. няма да са готови, но каквото - такова.
Не се организирахме по - рано, никой не ни е виновен.

Мама Мими, в коя фирма правят униформите на твоята девойка? Ние сме в Бонита стил.

# 161
Здравейте в разгара на ваканцията! Още малко остана. Моят младеж ми заяви, че за първи път не му се тръгва на училище. А относно четенето - една Библия стои до главата му цяло лято. Ама просто си стои. Не знам даже дали я е отварял. Нищо, ама нищичко не е прочел. С Уча се гледам се забавлява. Уж учел немски ... да е подготвен за това, което предстои Smile

# 162
  • Русе
 Не съм си правила и илюзията,че ще прочете Дон Кихот, Хамлет или Декамерон.
Приготвих му тази екранизация на Дон Кихот - Man.of.La.Mancha.1972. Може да има и по-добра. За Хамлет се чудя какво да му предложа да гледа, защото са много. За Декамерон имаше също някаква добра екранизация. Като я изровя, ще пиша.

# 163
  • гр. София
....

Мама Мими, в коя фирма правят униформите на твоята девойка? Ние сме в Бонита стил.
velina_v, да, и нашите униформи са от фирма "Бонита стил". Имаше останали ограничени бройки преди края на м. юли. За учебната 2017-2018 година служителите от фирма "Бонита" обаче ме уведомиха, че фирмата не се ангажира с изработването на униформите за нашата гимназия. Ще се запазят същите като цвят и модел, но вероятно ръководството на училището ще сключи договор с друга фирма - имало претенции от родителите, че униформите били прекалено скъпи.

# 164
Аз ще изчакам началото на септември и тогава ще ходя да проверявам дали са ушили униформените ризи на моя младеж въпреки, че на бележката за получаване е посочена следващата седмица.
Няма да рискувам още веднъж да го отнеса, че съм закъсняла с поръчката.

Общи условия

Активация на акаунт