8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 198
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Хекси, успешна учебна година на Вики!
На добър час!

# 511
  • София
Момичета, относно дебитните карти- ПИБ има специални дебитни карти за тийнейджъри, които са освободени от всякакви такси. Може да заявите такава карта във всеки клон на банката, заедно с детето.

# 512
  • София
  Успешна година на всички деца, които вече са стартирали! Успех в новите училища!

Момичета, не остана!  Sunglasses Другата седмица по това време ще си пишем за входни нива и домашни.  hahaha

Моето се прибра от морето и залепна за компютъра. Така де, цяла седмица само на телефон е играл, мъка си е! А брат му подскача около него и му разказва за comic con-a. Опитах да попитам нещо за книги, той ме изгледа странно. Дори не лошо, по-скоро недоумяващо.  ooooh!

# 513
  • Пловдив
Подготвихте ли си въпросите за довечера? Wink

# 514
Лельо Ог, ама какви са тези въпроси за книги?
Днес ще засилвя младежа да се снима за ученическите документи с униформа нагоре , есстествено.

Подготвихте ли си въпросите за довечера? Wink
Какви? Родителска среща ли имате? Нашата е утре.
На мен всичко ми е асно.
Отивам да уважа класната , учителите и родителите и да ни кажат какви помагала да купуваме.
Чакам до ден- два да донесат учебниците.

# 515
Аз да кажа по въпроса за банковите карти - моята има от както навърши 14 и има лична карта - т.е. от февруари някъде. Много ми е лесно, защото когато си хареса някаква дреха плаща с картата, както и когато трябва да се купи подарък за някое дете. Периодично и прехвърлям нещо от моята сметка. Но, всъщност тя не харчи от картата за ежедневните си разходи. До момента сме и давали по 20 лв. на седмица. Понякога стигат, понякога не..

# 516
  • Гълъбово
Тази година мисля да му давам в понеделник джобни за цялата седмица - 4 или 5 лева на ден. Ще бъде във временно училище, докато им трае ремонта на тяхното и ще преценя, когато почне. По мое време имаше стол в това училище и сме ходили да си взимаме закуски или сме обядвали там. Но моя като го знам как не искаше да ходи на стола в предишното училище, с изключение на петък, когато имаше скара за обяд и все си купуваше боклуци, та си мисля, че няма да препари до там. Досега съм му давала по 2 лв, защото сутрин закусваше вкъщи, а на обед поне до 5 кл. ходеше на стола.
П.С Моят пък е голям прахосник, стотинка не оставя в него.

# 517
  • София
Много харесвам деца, които могат да осъзнаят как се изкарват парите и не ги харчат безразсъдно и с лекота. Аз не давам ежедневна фиксирана сума на моя младеж, която задължително следва да бъде похарчена за деня. Давам му примерно 20 лв. и той знае, че когато попривършат ще ми каже, за да получи нова сума. Случва се тия 20 лева да си седят в портфейла му седмици наред.... Още когато беше малко момче, аз му обясних как мама изкарва парите и колко е важно да ги харчим разумно. И той се научи да купува само неща, които наистина са му необходими. Повече от десет години аз съм единствен негов родител и сме имали много трудни моменти- във финансово и в битово отношение....

# 518
  • Русе
  И аз искам да му направя карта. Клонът на ПИБ ми е далеч и отскочих до близкия на Пощенска банка, където ми казаха, че нямат такава услуга. Другият ми близък клон е на ОББ и на ЦКБ. И той иска да си има карта.Събира си пари за едно, друго, харесва си някои неща, които си поръчва по интернет, а и като пътуваше му давахме досега наши карти. Освен това прави разни музики, които оферира и събира последователи, за което му се начисляват някакви пари, за сега символични, но той си мисли, че ще се увеличат и тези суми се превеждат по банкова сметка.
  Иначе миналата година му давах по 3 - 4 лв на ден ,с които си купуваше нещо за ядене в голямото междучасие, защото от обяд се прибираше към 9 вечерта.

# 519
  • София
Доколкото ми е известно, дебитните тийн карти са иновативна услуга и се предлагат за момента само от ПИБ. При подаване на заявление за такава карта, трябва да присъства и детето- като бъдещ картодържател.

# 520
Има и ДСК тийн

# 521
Големия ми син има ДСК тийн, става само ако банкомата му е напът и то за теглене на седмична сума в брой, която аз така или иначе мога да му дам на ръка... Може да тегли до 50лв наведнъж, не може да плаща с картата нито на ПОС (което за мен е ужасно, не мога да го пратя да си напазарува сам), нито онлайн... Направих му карта (на негово си име) към моя сметка за едно пътуване и сега ползва нея при нужда. А тази в ДСК му служи като спестовна - лесно се вкарват пари, трудно се вадят Wink и с нетърпение чакаме да стане пълнолетен, че да му направим картата на "младежка".
За набора засега не смятам да правя карта, след 2-3 години или ако ни притрябва...

# 522
Големия ми син има ДСК тийн, става само ако банкомата му е напът и то за теглене на седмична сума в брой, която аз така или иначе мога да му дам на ръка... Може да тегли до 50лв наведнъж, не може да плаща с картата нито на ПОС (което за мен е ужасно, не мога да го пратя да си напазарува сам), нито онлайн... Направих му карта (на негово си име) към моя сметка за едно пътуване и сега ползва нея при нужда. А тази в ДСК му служи като спестовна - лесно се вкарват пари, трудно се вадят Wink и с нетърпение чакаме да стане пълнолетен, че да му направим картата на "младежка".
За набора засега не смятам да правя карта, след 2-3 години или ако ни притрябва...

И моето е с ДСК тийн и може всички разплащания да прави (теглене от банкомат, плащане на ПОС и пазаруване в нета)до 50 лв. на ден. Не може да има активно банкиране, и някои чужди сайтове не я приемат, въпреки че е виза електрон.

# 523
И моето е с ДСК тийн и може всички разплащания да прави (теглене от банкомат, плащане на ПОС и пазаруване в нета)до 50 лв. на ден. Не може да има активно банкиране, и някои чужди сайтове не я приемат, въпреки че е виза електрон.
Моя беше пробвал в чужбина да си плати (пей пас) нещо за 6$, не е станало, ползвал си е другата карта (към моя сметка)! Има странните права да тегли на ПОС , т.е. обратно теглене (кеш бек) от търговски обект, където касиерките не са информирани, че може, така че не се случват нещата... Ха, вече има и лимит 100лв на 24ч за плащане в търговски обект (беше "не се предлага" когато взехме картата) Ако се третира това като реклама,
 моля кажете ми да изтрия!Не смятам да се разхождам до банката за следващите 3 месеца, толкова му остават до пълнолетие, после да се оправя сам със сметката си Wink

# 524
  • Чикаго / София
irka, аз затова писах,че зависи от случая и че всичко е индивидуално.Ние взехме мнение от трима различни специалисти преди да действаме.Лечението в Б-я е ценово различно при всеки доктор или клиника и не е еднакво за различните видове шини,брекети,"невидими брекети"   и т.н.Уви както можеш да се досетиш,здравеопазването ни не може да се сравнява с нито едно здравеопазване в европейска или друга държава и то винаги в по-лоша посока.
Хубаво е,че проблема на Дени ще се оправи само за година. Flutter Hug
Ние ще носим апарати доста дълго.Брекетите не биха решили проблема на Томи по-бързо.
Важното е че ще се оправи. Grinning

O, Enigma нямах това предвид, че здравеопазването /в частност зъболечението/ тук е по-добро. В България си има прекрасни специалисти, които работят на ниво и сигурна съм вършат страхотна работа. Навсякъде има и мърлячи, които само гледат да те излъжат и да ти вземат парите. Исках да кажа, че проблемите са различни и затова понякога се изчаква да паднат всички млечни зъби преди да се сложат брекети, а друг път се действа в много по-ранна възраст.

Хекси и тук цените са горе-долу като при вас. Варират м/у $4,500 - $7,000 средно за цялото лечение. Може и повече да излезне, зависи от проблема. Абе, доста си е скъпо.  Държавата тук не поема нищо, зъбната ни застраховка поема около $1,200, останалото ще си плащаме ние, няма как.

Хекси, честит ви първи учебен ден! Да е интересна и забавна учебната година на Вики!

Джобни все още не давам. Когато излиза някъде й давам пари. Може би от тази година ще започна, но досега нямаше къде да харчи - обяд си носи от вкъщи повечето дни. Обяда от там е с карта, която си е само за обяд,ние зареждаме и училището дърпа пари от там. В училището нямат къде да харчат пари, около училището също няма заведения.

Общи условия

Активация на акаунт