8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 69 845
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Щерката ще учи само първя смяна. Започват в 8:15, но в 7:50-7:55 най-късно трябва да е в Колежа. Днес са свършили към 14:30.
Сутринта са правили тест по АЕ - според нея не е бил труден, но резултати няма да съобщават. Не било това целта на теста, а само да видят на какво ниво е випуска.
След това - много отборни игри, танци и забавление - пълен кеф. Представяли са им и отговорниците на различните отдели - администрация, психолог и т.н.

Утре продължават с подобна програма. Чак другата седмица започват с ученето. 

# 676
Росита, похвално е, че имат седмица за адаптиране.

# 677
  • София
Моят младеж също е втора смяна на училище. Още нямам споделени впечатления от първия истински учебен ден, ама аз няма и да го видя днес, защото той временно пребивава при баба си заради ремонта вкъщи. Ще събирам информация само по телефона. А иначе у нас е нещо кошмарно- при къртенето на тръбите паднаха и две съседни стени и изобщо полудявам бавно, но сигурно. Искам тоя скапан ремонт да свърши, за да може да си прибера наборчето вкъщи. Днес той усърдно си е надписал бележника и личната карта, аз само залепих снимките. Много се надявам наистина да започнат с изучаването на езика от А и Б, защото той седем години е учил само френски и познанията му по английски са много слаби. Казах му да обясни всичко това на госпожата, за да е наясно, че трябва да му дава допълнителни домашни, за да догони останалите деца с английския. Засега няма обявена родителска среща. Отчитам един учебник по английски с помагала към него, на цена 120 лв.

# 678
  • Русе
Много се надявам наистина да започнат с изучаването на езика от А и Б, защото той седем години е учил само френски и познанията му по английски са много слаби.
 От там започват. Днес минаха първите четири часа английски. Има доста деца, учили немски или друг език.

Малко множоко му идват четири часа английски от този тип, но бързо ще го надскочат. Имат и една преподавателка - американка, която не знае български и с нея карат единия час.Двата допълнителни часа от учебния план ще са отново английски и един час български. Та имат 19 часа английски седмично.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 19:42 от A m b e r

# 679
  • София
Моят младеж сподели, че днес са имали пет часа английски и госпожите са искали да знаят кои деца не са учили езика до момента. Три деца са вдигнали ръка. В часовете учителките са говорили предимно на английски, което е било шок за моето момче. Има огромно домашно, с което според мен ще бъде затруднен да се справи... Трябва да пише и теза по български език. Е, почна се... Wink

# 680
  • София
Какво беше  hahaha "теза". 
Това, в кое училище ?

# 681
  • Русе
 И Светослав има теза да пише.Написал я бил, хубава била. не смея да погледна. Той не настоява.
Домашното по математика го порверих. Прекрасно. Всичко си решил, разлагане всякакво . При него всичко трява да отлежи и пуска корени здрави.

# 682
  • София
Върху какъв материал са тези тези  - старогръцки, старобългарски  Mr. Green

Моят днес трябваше да има БЕЛ, но имаше - свободен  Laughing

# 683
  • Русе
Върху какъв материал са тези тези  - старогръцки, старобългарски  Mr. Green

Не внимавах много, щот съм се отпуснала. Expressionless Обаче беше нещо лай лай... От сорта ,каква е ползата от литературата.

# 684
  • Пловдив
Бях днес на родителска среща. Събрахме пари за АЕ и БЕ и Литература, останалите учебници ще си ги купуваме ние. Класната много ми хареса, както и учителките по АЕ и биология.
Стаята е чисто нова, с нови мебели, нов паркет и климатик, много приятно бях изненадана от обстановката. Имат и нова компютърна зала специално за тях, нали са нова специалност в училището. Доста са се постарали ръководството на училището, определено.
Организират им клуб по програмиране и наборът е проявил инициатива и се е записал вече.
Нямат момичета в класа, за съжаление.
Часовете по АЕ са само 12 на седмица. Виждам ми се малко...Що ми се струва, че щерката преди три години (и тя е проф. паралелка), имаше повече часове по чужд език в 8кл.  newsm78 Няма да имат НВО по АЕ по новата програма.

# 685
Живеем на 10 минути пешеходно разстояние от училището и въпреки това моят за малко да закъснее за час "ама то нямало проблем, защото и господинът закъсня с 10 минути". Днес са им дали 20 нови думи, утре входно, но пък е доволен.

# 686
  • София
Посъветвайте ме какво да правя.... Както писах и по-горе, моят син има минимални знания по английски, затова избрахме и училище с интензивно изучаване на езика. Седем години той учеше френски. Днес, след първия учебен ден и пет часа английски, госпожата им е дала домашно всеки да се опише с десет изречения независимо от факта, че в класа има три деца, които не знаят езика на това ниво за момента. Госпожата се е опитала да започне с азбуката, но всички останали деца са избухнали, че това са елементарни неща и реално учителката е претупала тая част и директно е минала на изречения, както и през цялото време е говорила на английски. Да, чудесно е, че има деца с толкова високо ниво на езика, но трябва да има и решение за тези, които са в училището точно заради интензивния език. Синът ми беше доста притеснен как ще се справи с тая ситуация и направи сравнение с неговото добро ниво на френски и колко сложно ще звучи френския език в домашно с цели изречения за деца, които не познават езика. Кажете ми какво да направя? Все още няма родителска среща, за да се срещна на живо с госпожата по английски, за да коментираме какво е решението на тая ситуация. Да отида директно да я потърся в училището, да говоря с директора, да напиша мейл, да чакам родителската среща? Притеснявам се, че ако оставя нещата така, синът ми няма как да надгражда нещо, на което му липсва основата и това ще се отрази негативно на цялостното му положително отношение към училището. Съвети?

# 687
  • столицата
Според мен, първо говори с  госпожата. Няма да й стане приятно ако я прескочиш и коментираш с директорката.
И при нас днес повече са се опознавали и са започнали с немската азбука. Без домашни по мат Входящо - през октомври, което звучи доста далеч във времето, засега Simple Smile

# 688
  • Пловдив
Gabiplus, още утре искай разговор с класен и учителката по АЕ. По програма трябва да започнат от A B. Не може да жертва три деца, не е редно. А онези, които си мислят, че много знаят, със сигурност имат дупки за запълване, които ще лъснат още утре при представянето с 10 изречения.

# 689
  • София
Габи, и моят е със слаб английски. И той ще учи по 18 часа седмично. Госпожата е казала, че трябва да се почне от А, Б. Само е казала, че няма "чак да ги унижава" с азбуката, но цели 4 часа са дъвкали само местоименията. Павел пък се притеснил, че с това темпо нищо нямало да научат. Аз го успокоих, че няма да е така и да внимава какво си пожелава, че ей сега ще засилят темпото и свят ще му се извие.  smile3508 На твое място не бих се притеснявала. Имат прекалено много часове и разликите с немного напредналите ще се стопят за нула време. Ако бях на вас, просто щеше да отиде без домашно /реално няма знания да го напише/ и бих изчакала половин-един месец да видя как ще се развият нещата. Не бих правила проблем на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт