Време е за първото пюре, МАРТенчето бързичко расте!-тема 5

• 38 287
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро след поредната безсънна нощ Confused откакто е станал на 6м се буди през половин един час със скимтене и плач.. също като при Sis_87, спи много неспокойно, успокоява се като му дам биба или ако много плаче му пусна малко бял шум. Честно казано нямам много сили вече, спи дълбоко първите час два, и после евентуално още час два в някой момент. Мислех, че са зъби-не са, нз какво го мъчи. Все се надявам да е период, но вече май се превръща в утвърден модел за сън Sad не ни пречи, че яде нощем, защото последното му ядене за деня е между 19-20.30, няма как да изкара до сутринта, яде около 4 обикновено. Но това будене ми разказа играта....
Иначе вече му дадох пуйка, хареса му повече от пиле май. Вчера го водихме в парка, да се потъркаля на тревата, мн му хареса, че отдавна не беше ходил.
Сега ще ходя на лов в Лидл, мисля 1-2 блузки да взема и панталонче, шапки, може чорапогащник, нз дали ще ползвам. Иначе намерих обувки, малки гуменки за бебки, нищо особено, но вършат работа за сега.
Хубав ден ви желая на всички Simple Smile

# 646
Никакви недостатъци няма.При мен поне.Моето бебе не е на кърмя тъй ме няма как да бъде успокоена на гърда.Така че за мен това не може да е недостатък.А нямам и нужда,защото се успокоява с гушене ако плаче.Освен това 4 -5 пъти на ден е напълно достанъчно(според много изночници).А и тя яде 5 пъти на ден(в повечено случаи).Ако й беше недостанъчно щях да знам 😉Със сигурност.Само казвам,няма как да се съглася,че е недостатъчно,зщкото 800 мл е к-то за тези месеци.Разбира се аз не го спазвам стриктно.

# 647
Аз казах, че за мен има недостатъци. Т.е. за моето дете не е подходящо. Особено при положение, че предпоследния месец наддаде само 200 грама. За този месец още не знам, не сме ходили на ДК. Така че гледам да му давам по-честичко да суче. Твоята принцеса по колко на месец наддава, Мис?
Иначе за обикновен плач става и при нас само с гушкане. Аз говоря за такава уплаха, че чак се разтрепери, не можеше дъх да си поеме и пищеше. Това само с гушкане не можах да успокоя, но като му дадох да посуче, стана.
Пак казвам, че говоря само за нас. Всяка мама и бебе са различни Simple Smile

Съни, съчувствам ти Confused Дано започне да спи по-спокойно Praynig

# 648
При нас както имаше изграден режим на хранене и спане по цяла вечер, сега вече има сто пъти хранене постоянно и цяла нощ будене и сърдене. Една -две седмици преди да навърши шестия месец и се започна този кошмар. Сигурно само 4 пъти суче нощем. Joy през деня яде на 3-4 часа. Върнахме се на режим бебе Cold Sweat

# 649
Маги, това може и да е заради скоковете в растежа. Към 6-ти месец влизат и в двата вида скок - физически и интелектуален. Кайо си яде на 2,5-3 часа, много рядко да изкара 4 Grinning

Между другото, видях жирафа Софи на живо - подари ни го братовчедчето. Направо онемях като го видях какво е миниатюрно (то няма и как да е по-голямо, де, но някак си го представях по-така) и се сетих колко струва Rolling Eyes Никога не бих дала толкова пари за такова нещо.

# 650
Моята девойка яде по 6 пъти, но около 120 грама. Току-виж на мис девойката дори и с 4 яденета да изяжда повече на ден от моята Simple Smile
Моята девойка се успокоява с гушкане и с бибероната. Тя и не обича много яденето - твърде е скучно да лежи и да яде само, нали. Доколкото си спомням и баткото дълго време имаше 6 яденета, дори и когато всичко му беше заместено пак рано сутрин и вечер преди заспиване си пиеше млякото. Аз смятам, че децата си показват кога и колко искат да ядат и се водя по тях.
Иначе горе-долу имаме режим - яде към 5-6 и после си доспива до към 8, след това яде към 9, обядва с малко пюре и повече мляко към 12-13.30, следобедната закуска е каша с плод към 4, после яде мляко към 7-7.30 и накрая последното е към 9.30-10 и заспива за деня. Ако може това ранно сутрешно ядене да се измести или да се махне ще съм много доволна, но явно не ѝ стига количеството ядене за деня. Преди не се будеше толкова рано, но напоследък си го върна и явно ще поостане това ядене.

# 651
Момичета, ние имахме премеждия вчера, спукахме гума, закъсняхме, бебка мн се измори и заспа преди последното ядене.
Лошото е, че имаме страшна хрема с тук таме жълт сопол
 А не мога да измеря температура. Под мишницата се върти, слагам- вадя, веднъж 36, 6. После слагам още малко - 37, но това не е от нула. Опитах в дупето- изходи се, а беше ходила. Много малко , но оцапа всичко. Термометъра там 37, 5 показа. Утре сме на визитация, дано се оправи, ако не- ще ходим още днес. 
Давайте съвети как да я измеря тази температура.
Иначе давам за хремата някакво хомеопатично, за сега си смърча.

# 652
Ако искам да измеря точна температура меря в дупето. Иначе проверявам на ръка и с един термометър за чело, който ми показва относителна температура. В дупето е 0.5 градуса по-висока, така че 37.5 е нормална температура.
За сополките - по принцип ако са постояли в нослето повече време пожълтяват. Но ако редовно ги махаш и пак са жълти ще трябват капки. Заведи я на доктор, ще си кажат какво да се прави.

# 653
Малък трънлив храст, благодаря. Да, само сутринта имаше жълто, после стана бистро. Ще следя температура и ако се наложи, още днес ще отидем. Утре така или иначе сме на лекар.

# 654
Всъщност, да, шушо яде по-начесто, защото суче кратко и изяжда по-малко. Наистина му е скучно яденето и като се позасити започва едно въртене, обръщане по корем и озъртане... Laughing

Аз меря с безконтактен термометър, колко точно мери нямам идея. Наистина най-добре на лекар.

# 655

Моето дете се успокоява с АМ. Ето, преди малко се разрева неутешимо, направих му малко мляко, пийна си го, успокои се и си подремна.
А по колко пъти се храни на ден не можеш да кажеш дали е недостатък или предимство. Щом детето наддава добре, чувства се добре, не е раздразнително, като цяло състоянието му е добро, значи и храненето по 3, 4 или 5 пъти му е достатъчно.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 10:46 от Tatti

# 656
Амоняк, аз също меря в дупето, най точно е, взех си обикновен термометър с мек ярък за 10-на лв, мери за 10 секунди, мн съм доволна. Бързо да се оправяте.
Не съм доволна от дрешките в Лидл, като за пролет са, мн тънки, взех все пак гащеризон един и блузка, да не съм ходила напразно.
И да ви питам, има ли някой, който живее в манастирски ливади, Бъкстон, Борово? Аз съм до мол България и ще се радвам, ако някой иска, да правим разходки в квартала понякога Simple Smile винаги е по весело повече Simple Smile

# 657
Много ли са тънички?Не са ли есенни?Аз си харесах само блузките и панталонките.
Днес ще поръчвам на един приятел да ви взима.Чоряпогащниците поне  по-дебелички ли са?Ако знаете.

# 658
  • София
 Може да сте го коментирали, докато липсвах, но не забелязах. Как минава банята при вас? Аз до сега съм къпала без козметика, само с топла вода  (тоест спестявам си доста време и мога при разплакване винаги да приключа), но въпреки това водата е враг номер едно на София. Тя плаче дори когато се опитвам да ѝ измия ръчичките. А пък при миене на лицето после трябва да има и специално успокояване. Така е още от новородена и не се оправя с времето. Еднакво е на мивката, в леген и във вана (със и без стойка). Сестра ѝ беше влюбена във ваната, лежеше в нея с потопени уши, пищеше от кеф и риташе с крачета. Братята ѝ пък не харесваха само да им минава вода през лицето, но иначе, си бяха горе-долу ОК.

# 659
Мис, ужасно са тънки, предния път по дебели бяха дрехите, гащеризони го взех за пижама, за сега, с боди с къс ръкав ще е добре, но за по студено време няма да стане. Блузката я взех по голяма с идеята да я носи на пролет. Чорапогащници са дебели.
Нашият момък обича във водата, поне не му е неприятно. Но все по трудно става къпането - мия във ваната дупе, ръчички и таткото после го вдига, за да го полея с чиста вода. Само че все повече взема да лава и да се мята. Трябва да измислим нов начин.

Общи условия

Активация на акаунт