За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 514
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, мами! Искам да попитам вашите бебета будят ли се през нощта? Ние сме на 5 месеца и всяка нощ се събужда към 2 часа и започва едно мятане и въртене и така до 5 сутринта. Вече не знам какво да правя. Дайте някаква идея.

# 241
  • София
..... След 4 месец вече риска намалява и предполагам вече не е проблем бебето да спи, както му е удобно.

.....
Малкият взе да спи по корем от няколко месеца след 6-7м. Опитвам се да го обръщам, но той се ядосва и без това не спи много, та с това обръщане му скъсявам съвсем съня. Ще питам педи за възглавница евентуално.

Здравейте, мами! Искам да попитам вашите бебета будят ли се през нощта? Ние сме на 5 месеца и всяка нощ се събужда към 2 часа и започва едно мятане и въртене и така до 5 сутринта. Вече не знам какво да правя. Дайте някаква идея.
И моят син се буди. Опитвах какво ли не и в крайна сметка се примирих. Изчаквам да го израсте. А, събужда ли се наспан?

elleni, аз изпробвах почти всичко за зъби. Сякаш има някакъв ефект от даването на Камилия.

mardji1, аз се насочвам към Зизу обувки. Препоръчаха ми ги и смятам да опитам с тях. Досега стъпваше бос или с чорап. Педи ми каза лятото да му давам да стъпва бос вкъщи. Баткото проходи с Минимен, после минахме на Кемал пафи и след това на Паблоски. Останах доволна.

# 242
Missence събужда се настрана и започва да се върти по корем и като не може да се върне обратно почва да плаче. Не знам какво е това чудо. Така сме от както се е родила. Постоянно се събужда, преди поне като и давах мляко или чай заспиваше, сега и това не помага. Нямам вече сили.

# 243
missence, според мен вече е голямо бебето и не е проблем да си спи по корем.

На Зизу купувам пантофи за вкъщи от 4-5 години (и за двете деца). Доволна съм като цяло, но за обувките нямам мнение, не съм поръчвала. Първите обувки на бебето купих от магазин Молипид в Стрелбище. Там има обувки Кларкс (явно ги правят в България), но изборът на номера не е голям.

# 244
  • София
Missence събужда се настрана и започва да се върти по корем и като не може да се върне обратно почва да плаче. Не знам какво е това чудо. Така сме от както се е родила. Постоянно се събужда, преди поне като и давах мляко или чай заспиваше, сега и това не помага. Нямам вече сили.
Моето не реве, но си се върти, понякога мрънка и това е, че не спи много през нощта, а иска да играе. Laughing Разбирам те напълно, но просто трябва да издържиш този период.

Lаdу Stаrdust, благодаря ти и за инфото за магазина. Може да намина и да видя.

# 245
Момичета,искам да чуя и вашето мнение-малкият е на 1г. и 2м.До скоро взимах кухня,в която всеки ден има месно ястие.Не съм много доволна от качеството на храната и се отказах.Сега обаче се чудя  всеки ден ли да му давам месо?Вашите дечица около тази възраст как се хранят?Съобразявате ли се колко месо и яйца приемат или вече са на обща храна?Всичко ли сте въвели?Аз пропуснах ягодите,малините,смятам да дам следващото лято.Кога мога да му давам мед?Все още изчаквам портокалите и мандарините да влязат в сезон.Не е ял и гъби,патладжан,за това се сещам.Споделете и вие как и с какво храните вашите мъници.

# 246
  • София
Аз все още редувам месо и без месо + жълтък. Събират се 4 дена с месо и 3 дена без месо. Не съм въвела всичко, но моето дете е по-малко. Не съм давала КМ, прясно мляко, белтък, риба, свинско, мед и т.н. Сол и захар също не давам на този етап.

# 247
Геричка- моето момче е на година и половина. На кухня не е бил никога. До преди 3-4 месеца редувах жълтък и месо. След въвеждането на белтъка, давам всеки ден месо, понякога в двете ястия, понякога е изцяло постно. Не е на обща храна, все още не е опитвал малини, зрял фасул, зеле, нахут, прясно мляко

# 248
missence, вече разгледах сайта на тези Зизу, ти си може би четвъртата или петата, която ми препоръчва тази марка. На мен лично ми се виждат доста тънки и меки като подметки, но мисля да взема някой модел и да видя как се движи с тях. Подариха ни едни маратонки Адидас, но ми се ще и някакви обувки да има.

# 249
Аз ползвам на Зизу обувки и пантофки. Идеята на тънката подметка е именно да имитира босо ходене.

# 250
  • София
missence, вече разгледах сайта на тези Зизу, ти си може би четвъртата или петата, която ми препоръчва тази марка. На мен лично ми се виждат доста тънки и меки като подметки, но мисля да взема някой модел и да видя как се движи с тях. Подариха ни едни маратонки Адидас, но ми се ще и някакви обувки да има.

Аз нямам личен опит, но ми ги препоръчаха от няколко места. Казаха ми това, което е писала prolet_inchen, че детето свиква бързо с тях, защото се чувства така, все едно ходи босо. Ще ти споделя мнение после.

# 251
Нямам нищо против босото ходене, цяло лято го упражняваме - и в София, и по почивките. Притеснението ми идва оттам, че тази тънка подметка надали е толкова подходяща за идващата есен и зима. Но щом толкова хора ги препоръчват...

# 252
Ние тепърва пролетта купихме първите обувки, така че нямам поглед над зимните и есенните модели. Освен това в Бургас по-скоро вали, или е сухо. Сняг като цяло няма. Сега сме купили един преходен модел за началото на есента, ще видя как ще е и ще реша.

# 253
  • София
mardji1, аз смятам да купя модел за ранна есен т.е. докато се стабилизира с ходенето. Нямам представа какво предлагат, дали не предлагат и ботуши. Ще отида тази седмица в магазина и ще докладвам. Peace За зимата вероятно ще разчитам отново на Минимен, Паблоски и т.н., защото бях наистина доволна от тях, но не съм ходила доста отдавна до магазина, за да видя какво предлагат. Ще пообиколя.

# 254
Имат ботуши Зизу, виждала съм ги върху крачетата на две приятелски деца. Има ги и на сайта, но нещо не ми се отваря мобилната им версия и не мога да ги постна тук.

Общи условия

Активация на акаунт