За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 517
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Как спят децата ви? Малкото е в период на спане по корем, а чета, че не е хубаво да спи по корем преди да е проходил, та сега съм в чуденка какво да правя?

# 226
  • ту тук, ту там
Това за пръв път го чувам! И по корем спи често малкият.

# 227
  • София
Това за пръв път го чувам! И по корем спи често малкият.
И аз. И ортопедът не го спомена, ама нА, прочетох го из темите и попитах. Blush

# 228
  • ту тук, ту там
Остави го да си спи бебето както му е удобно! Важното е да спи само... Tired Hug

# 229
  • София
Остави го да си спи бебето както му е удобно! Важното е да спи само... Tired Hug
Да, това е от първостепенно значение даже. Wink Hug

# 230
Аз знам, че не е хубаво да спят по корем когато още не могат да се завъртат сами. Идеята е, да не се задушат.
Не бих пипнала заспало дете, ако ще и на възел да спи, щом спи и не мрънка, значи всичко му е наред.

# 231
  • София
Аз знам, че не е хубаво да спят по корем когато още не могат да се завъртат сами. Идеята е, да не се задушат.
Не бих пипнала заспало дете, ако ще и на възел да спи, щом спи и не мрънка, значи всичко му е наред.
По-скоро било свързано нещо с походката и прохождането, а не със задушаване.

# 232
Не съм чувала, синът ми спи основно по корем, не е имал проблем с прохождането. Ортопедът ме беше посъветвал когато го нося, да не му събирам крачетата, а да е разкрачен в поза жабка.

# 233
И синът ми, а сега и дъщеря ми спят по корем от ден първи. Рядко пъти са се обръщали по гръб. Сега баткото си спи по гръб, но малката продължава по корем. Нищо проблемно не виждам в това, въпреки, че съм чела и слушала всякакви легенди.
Сега се сещам да питам друго - откъде да взема хубави обувки на малката? Досега бяхме с обувките за прохождане на КиК, но нещо не ги харесвам вече като качество. Едно време баткото само с техни модели ходеше поне до 3-4 годишната си възраст, но много са развалили нещата в последните години.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2017, 13:48 от mardji1

# 234
  • ту тук, ту там
Понки. Или Кларкс, но не знам къде има физически магазин, където ги предлагат.

# 235
Спането по корем се свързва със СВДС и не се препоръчва точно за малки бебета. След 4 месец вече риска намалява и предполагам вече не е проблем бебето да спи, както му е удобно.

Аз слагах голямото дете да спи денем на възглавница (че имаше проблем с оригването), въпреки че не се препоръчва. А малкото пък спеше на една страна, въпреки че и това не е много правилно, ама това беше положението...

# 236
Понки. Или Кларкс, но не знам къде има физически магазин, където ги предлагат.

Благодаря ти, Понки съм купувала от Хасково за баткото, в София не знам къде ги предлагат. Ще се поразровя малко из виртуалното пространство. Grinning

# 237
  • ту тук, ту там
Малкият беше с физиологичен рефлукс и от 3-4 месечен спи на възглавница, но такава антирефлуксна. Тя е скосена, но твърда, не потъва в нея, все едно е повдигнато матрачето. Предполагам, че не е проблем това, но пък той колкп ли и спи така - час-два, след което го взимам при нас, за да го кърмя, и си остава до сутринта. 🙄

Ние сме в период на срастване помежду си тези дни. Суче нон-стоп нощем, ако се дръпна, веднага започва да протестира. Сигурно е заради зъби. Давам Дентокинд и Дормикинд, ама полза не виждам май. Нямам възможност да започна отбиване в момента, иначе сигурно щях - толкова съм изнервена и изтощена от това!
Ох, малко като в отчетна ми прозвуча постът, извинявайте, ама много имах нужда да се оплача, а тук най-добре ще ме разберете! 😢

# 238
Оф, аз ще се пробвам да отбия пак след седмица, че тогава ще му бият последната ваксина. Дано имам повече успех, че също съм на ръба (психически най-вече).

# 239
  • София
Ортопедът ни каза, че при спането по корем би могло да се изкривят крачетата навътре и така да се развали походката, това знам. Но и двамата си спят както си искат... никога не съм коригирала точно това.

Много харесах обувките на Зизу, скъпи са наистина, но според мен са удачна инвестиция.

Общи условия

Активация на акаунт