За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 522
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
И моята се смее само на играта с криене на лице и показване и при гъделичкане. За мен е съвсем нормално, децата са различни.
Виж, реването идва при много повече ситуации. Grinning

# 211
хаха така е момичета. Просто на какви ли маймуни не и се правим и тя се усмихва съвсем леко без глас Sad може би като имам сравнение с голямата ми дъщеря и затова така се тревожа. то дори нейното не е смях ами едно ръмжене весело Simple Smile

# 212
Не знам какви са ви проблемите с усмивките, обаче от известно време насам синът ми 1 година и 3 месеца постоянно пищи и реве. Искам на пейката, не искам на пейката, искам играчката,не искам играчката. Като капак излизаме на разходка и той /ходи много стабилно, но само когато иска/ явно го е страх да не падне и не иска да ходи. Почва се един рев, пищене. За ръка не иска да върви, не го насилвам. Оставям го на пейка или на количката да се държи, поне и да не върви самостоятелно малко да се разходи, като се държи /това го може/,  ама той и това не ще.Пищи, реве и накрая като ми писне го хващам и го слагам в количката поне да го повозя. И той тогава вече така се разревава, че не нашият парк, ами и съседният град ни чуват. Хем иска да върви, хем не иска да върви е работата.
И най-зле е като иска нещо - примерно да бърка в коша, или да взима боклук, и аз кажа не - е тогава пищи, реве. Това някаква фаза ли е, или аз съм оплескала нещата, какво да правя? Ако е фаза, ще се въоръжа с търпение и ще я изтрая, обаче ако трябва нещо да правя не ми се ще да изпусна момента.

# 213
Фаза е Пролет и моят син е в нея 😤😤😤!   Усещат се вече, че могат да ни правят на маймуни и да ни се качват на главите.

# 214
Оф, мале, от два месеца по триста пъти на ден се припотявам, направо все се успокояваш, че като е малко бебето е по-трудно, ама като порасне и ще спи, и ще яде. И после то пораства, и не спи, и не яде, ама затова пък глас един път изкарва.

# 215
Спокойно, още само 2-3 години 😲😲😲!

# 216
  • София
При нас положението с мрънкането от няколко дена може да се опише само с една дума "non stop". Избива още един зъб, но не знам, дали това е проблемът. Храня, поя, нося, пея, скачам, измислям игри, но се заглежда за малко и започва мрънкането. Кротува повече с биберона, но само го върти и се чеше някъде назад в устата. Няма Т, няма сополи, засега няма други симптоми. Нервите ми са опънати  докрай. Искам да помогна, а не знам как.

# 217
Я дайте някоя идея за игра, може с купешка играчка, може с подръчни материали.

# 218
Празно шишенце от минерална вода. Пълниш го с 2 пръста леща(сурова Simple Smile ), затваряш капачката и даваш новата играчка. Запушваш си ушите Simple Smile

# 219
  • ту тук, ту там
Момичета, пилешко Дюк давате ли/бихте ли давали на бебетата? Въведох с готово пюре на ДМ, но се чудех с какво пилешко да готвя. newsm78

# 220
Аз давам Дюк и Градус. Моя син пюрета не иска да яде отдавна и няма как, трябва да се готви с нещо. Ако не прекаляваш с честотата (да е всеки ден, примерно) не виждам проблем.

# 221
  • ту тук, ту там
Благодаря, Лейди. Аз скоро ще имам домашно, но имам замразено филе Дюк, имам и пюре още и се чудех тези дни кое да предпочета! Име аз месното пюре го прибавям накрая на сготвеното ядене.

Изварата преди сиренето ли се въвеждаше?

# 222
Да, мисля. Аз този път я пропуснах. Еми не ядем извара, какво да си усложнявам живота.

# 223
  • ту тук, ту там
Аз с идеята за постепенно въвеждане на млечните, че нали е пресечен белтъкът в нея и е по-лека от сиренето. А и с цел разнообразно хранене, тоест да могаа да правя разни неща с извара - кремчета, пастети. Иначе ние не че не я харесваме, ама не се сещам да купувам за нас.

Абе аз да ви кажа, откак открих няколко бебешки групи във ФБ, нещо се чалнах на тема разнообразно хранене на бебето... 😌

# 224
Добре правиш, Елени, аз например отчитам като грешка еднообразното си готвене. Добре, че има много плодове сега и компенсират...

Млечни май с масло въведох, после е добре извара, тя е много полезна и разбира се е по-щадящ продукт. Просто аз с номер едно бях твърде стриктна, а той стана супер злояд. Та сега тактиката ми е друга, да видим докъде ще ме докара 😤😖😠!

Общи условия

Активация на акаунт