За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 528
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!

Трябва да дадем урина с тия, т.н. колектори - можете ли да ме светнете относно това? И колко време може да се задържи урината в тях, докато го предадем в лабораторията?

# 196
  • София
Здравейте!

Трябва да дадем урина с тия, т.н. колектори - можете ли да ме светнете относно това? И колко време може да се задържи урината в тях, докато го предадем в лабораторията?

Отлепваш жълтата лепенка. Ако е момче - пъхаш пишокй вътре и залепваш за тялото. Ако е момиче - прицелваш се така, че отворът да попадне на дупчицата, от която пишка и залепваш здраво. После слагаш памперса и чакаш.

Може да се държи около 1 час на стайна температура и до 4 часа в хладилник.

# 197
След седмица и половина най накрая открих време да напиша, че вече спим спокойно цялата вечер. Незнам кое от всичкото помогна, но благодаря за съветите. Сега пак имам нужда от вашата помощ:)
 Бебчо ака много рядко. Преди беше по веднъж на ден, после на два и накрая когато се изака на третия ден, звъннах на лекарката и от АМ Нан минахме на Аптамил комфорт. Изака се веднага, но ей го днес пак не е. Определено му влияе по добре, защото почна да пръцка спокойно и сведохме инфакола само до веднъж на ден, преди заспиване. Тя ми каза ако продължи да не ака, да направя млякото с овесена вода, но знам че има глутен в овеса. Открих от био магазин овесени ядки без глутен, но пак ме е шубе да го направя. Мъжът ми са му правели така млякото от 25я ден като се е родил(само че обикн овесени ядки), но може да е било чист късмет. На опаковката пише глутен по малко от 20ppm. .. иска ми се да успеем да акаме поне по веднъж на ден, без да се налага да ползвам термометри, сапуни и прочие, защото си мисля, чв така ще му станат лениви червата. Дайте съвет, да пробвам ли с тези безглутенови ядки ? Или ако знаете друг метод, споделете. Млякото няма как да го сменя на този етап, защото са минали три дни , а знам че не се сменят ден през ден. Благодаря ви.

# 198
Mandarincheto, не помня на каква възраст е бебчо, но явно не се захранва още, та бих изчакала с овесената вода. Моите съвети са да даваш пробиотик, вода (най-вече сутрин между храненията) и да правиш масаж на коремчето и упражнението с крачетата, които все едно карат колело. Бебка също се запичаше от АМ преди време, мислех, че педиатърът ще й смени млякото, но той каза само да предлагам леко топла вода и всичко се нормализира. Оттогава сме имали проблеми само в началото на захранването, но и тях оправихме бързо. Също можеш  да пробваш с разхлабващ чай Blevit L.
Успех!

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 06:28 от Tiama

# 199
Мандаринче,
Не разбрах колко е голямо бебето, но ако има 7 месеца, можеш да пробваш да го слагаш на гърне. Дъщеря ми имаше същия проблем, акаше много трудно в памперса и благодарение на гърнето нещата се регулираха.

# 200
На месец и половина е.
Правим това с колелото и масажа постоянно. Както и с водата.  Чай не сме давали, но ще го погледна и него.

# 201
Овесена вода на бебе на месец и половина не бих давала. По скоро може да пробваш пробиотик, но понякога той има обратен ефект, та трябва да намериш вашия.

# 202
Давач биогая веднъж на ден. Не изглежда като да е напрегнат от това че не ака. Но аз се притеснявам, защото на всички около мен бебетата им акат след всяко хранене. Чета че можело и до пет дена да не ака, но това не е ли само ако е на кърма ?

# 203
Може би трябва да спреш Биогая-та, щом не върши работа. Бебето на една моя приятелка се беше запекло от нея.

# 204
  • ту тук, ту там
Аз никак не харесвам Биогаята като пробиотик. Линекс бейби на капки е по-добре, поне за моето бебе! Peace

# 205
  • София
И аз не харесвам Биогая. При нас нямаше ефект. Аз съм доволна от БиоБаланс Бебе.

# 206
Здравейте!

Отлепваш жълтата лепенка. Ако е момче - пъхаш пишокй вътре и залепваш за тялото. Ако е момиче - прицелваш се така, че отворът да попадне на дупчицата, от която пишка и залепваш здраво. После слагаш памперса и чакаш.

Може да се държи около 1 час на стайна температура и до 4 часа в хладилник.
Благодаря!

# 207
Mandarinche, ти не искаш да сменяш АМ, но аз бих ти препоръчала АМ   Babylove Bio с Bifidus /пробиотик/ от DM магазините, когато се наложи да храня бебето с АМ заложих на него, много бях доволна. Успех!

# 208
Момичета, имали ли сте бебчета който много не са искали да се смеят с глас.МалкТа е на почти 7 месеца смее ни се постоянно и ни се радва, но с глас само ако я гъделичкаме и то за кратко.Каката ни се заливаше от смях с глас като бебе и се чудя дали е ок да е толкова сдържана ? Какво
и са ви баблюденията?

# 209
  • ту тук, ту там
Моето бебе е на 10 месеца и се смее с глас, само ако батко му го гъделичка, не виждам проблем в това. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт