Астрология - 10 тема

• 41 497
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря много, Sotis.

# 436
  • SF

По принцип всяка планета в последните три градуса на всеки знак се води като "изморена",т.е преминавайки през
целия знак натрупва опит,знания и умения,което се отразява по някакъв начин в цялостната карта,независимо каква - натална,прогресивна и т.н.

В моя натал само Нептун е малко изморен - в 27-ия градус.

Малко като офтопик стои въпросът, който имам към тези, които разбират и се интересуват от хорари.
Кои домове се гледат за спортни състезания, успехи в спорта, изпити (студентски, държавни), глоби, свързани с работата и лъжи и измами.

Когато се задава въпрос, свързан със здравето, освен 6-и дом, гледа ли се и планетата, която управлява даден орган от човешкото тяло?

# 437
Когато се задава въпрос, свързан със здравето, освен 6-и дом, гледа ли се и планетата, която управлява даден орган от човешкото тяло?

Да, има планети сигнификатори, но това е цяла лекция по медицинска астрология, трудно е да се обясни накратко във форумен формат. И за хорарите също, там се работи и с производни домове, зависи от естеството на въпроса.

- Спортните състезания мисля, че също бяха по 5 дом, както и всякакви конкурси.
- За държавни изпити/дипломиране, доколкото си спомням, се гледа 9 дом, за получаване на образователна или научна степен.
- Лъжи и измами, скрито-покрито – традиционно по 12 дом. 12ти е и дом на загубите – това, което доброволно или доброзорно отдаване.
- За глоби в службата не съм сигурна дали се гледа 8 дом, той също е свързан с отдаване на ресурси, но повече да данъци, кредити, заемни средства. Може пък и глоби. Ако се пита за някоя конкретна фирма, може и 12ти от нея като производен, т.е. 9ти се получава. Но тук не съм сигурна, макар че за пари, спечелени/получени от работа, гледат и 11 дом, който е 2ри от 10ти.
- Здравето е по 6 дом, а Асцендентът винаги представя кверента и неговото състояние, вкл. може да се разгледа и за здравословното му състояние, за типа конституция, външни характеристики, темперамент. За влошаване на здравословното състояние 8 и 12 дом също имат принос.

# 438
  • София
Момичета, а какво да гледам за дадености за танцуване 🤔

# 439
Момичета, а какво да гледам за дадености за танцуване 🤔

Зависи какви видове танци и дали става въпрос за професионални занимания.
При професионални балерини (класически балет) можеш и Марс-Сатурн да срещнеш.

За танци всякакви модификации са възможни – Марс-Нептун, Венера-Нептун, Меркурий-Нептун, Венера-Марс. Понякога и Марс-Уран, Марс-Плутон, ако е нещо по-специфично, изискващо голямо натоварване и концентрация на сили (Плутон), Уран е повече за акробатика, брейк данс може би също.

# 440
  • София
Ами за себе си питам. Запалих се по суинг танци, което е странно за мен, не си падам по организирани групови занятия. Но пък танците са като за мен - много движение, малко физически контакт 😁 имам аспекти както Венера-уран, така и марс-венера. Венера ми е в първи дом на АСЦ , Уран на МЦ а Марс в 8-ми. Мисля че има данни за някакво изкуство макар и не професионално в картата ми. У5 в 1 дом съвпад с Венера, слънцето в 12 също ми се струва данякъде артистично, ама това са си мои интерпретации де.....

# 441
Не забравяйте и Нептун - той е музика,танц,слух и т.н. Освен това той е и интуитивните ни желания,които понякога идват незнайно откъде  Simple Smile .

# 442
От известно време мъдря една натална карта - с малкото си познания - но това, което леко ме тревожи е Сатурн в пети дом, под знака на Скорпиона, в комбинация със стелиум в 12ти дом. Начетох се на големи ужасии. Вашето мнение какво е?

# 443
Нито една позиция от натала не се тълкува в абстракция, трябва да се види на картинка как изглежда.

# 444
Днес купих "Анализирайте хороскопа си сами" на Иван Станчев. Към книгата трябвало да има диск, прочетох после, но диск нямаше.
Някой чел ли е тази книга?
Аз я имам назаем, сега е в мен и искам и аз да си я купя преди да я върна.
Ти откъде я взе? Тя е много стара и като търсех не намерих да я продават.

# 445
Аз пък снощи се зачетох в "Рождена карта на българския етнос"  на Л. Червенков и ми легна на сърце. Даже си помислих да си я взема.

# 446
Днес купих "Анализирайте хороскопа си сами" на Иван Станчев. Към книгата трябвало да има диск, прочетох после, но диск нямаше.
Някой чел ли е тази книга?
Аз я имам назаем, сега е в мен и искам и аз да си я купя преди да я върна.
Ти откъде я взе? Тя е много стара и като търсех не намерих да я продават.

И мен ме интересува, питаx преди няколко дни  Blush

# 447
Подарявам тази книга ( горепосочената ). На мен не ми е интересна .Пишете ми на лични.

# 448
  • SF
Пит, Адриана
Купих я от един безистен за книги втора употреба на Славейков. В него има една голяма книжарница за употребявани книги и учебници. Моята се оказа първа употреба и я купих на реалната й цена, ненамалена - 12 лева.

Титания, аз я купих, защото в нея всичко е систематизирано и подредено: Луната в знаците, Меркурии в знаците, Венера...
Смятам по нея да направя първия си хороскоп. Simple Smile

Sоtis, благодаря!

# 449
Да,като отвориш на съдържанието,наистина всичко е подредено ( става въпрос за книгата на Иван Станчев),но
има пропуски при самото систематизиране . Например  темата за Лунните възли е започната и недовършена.Доколкото знам,книгата е издадена от съпругата му.Но за начинаещи,наистина е сравнително подходяща.Аз бих препоръчала книгата на Светла Балтова "Астрология и астропсихология за всеки".

Общи условия

Активация на акаунт