Астрология - 10 тема

• 41 476
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • в 1001-та нощ
За начинаещи има много литература. На мен много ми допадна "Въведение в западната астрология" на Червенков.  Peace

# 451
За начинаещи има много литература. На мен много ми допадна "Въведение в западната астрология" на Червенков.  Peace
Да и нея я имам и съм я чела,но има много повторения на цели пасажи,което леко ме изнерви. Т.е има доста "баластра" за обем. За съжаление такава е и книгата на Силва Дончева "Астрология" - също е дебела,изглежда масивна,но като си я купиш и попрехвърлиш някоя и друга страница.... имаш чувството,че четеш едно и също.Разбира се,това е мое лично мнение.Просто споделям Simple Smile.

# 452
  • в 1001-та нощ
Според мен за начинаещи ще е добре да се повтаря и потретва. За нас - "излишна плява"  Blush Praynig

# 453
Всъщност докато си купувах книги масово Grinning исках да разбера какво казват другите колеги и като видях,че се пише едно и също клише просто престанах да купувам. Сега правя такива грешки само по инерция. По едно време Марияна Добранова публикуваше нещо по-различно и забавно  ("Зодии на път", "Зодии на вкус" и др).

# 454
  • в 1001-та нощ
В началото и аз много купувах Simple Smile Нужно е, докато се трупат базовите познания. После идва аналитичната част, която няма ка да се купи - или го носиш в себе си или не Simple Smile И опита също, като етап на развитието Simple Smile

# 455
  • SF
Ако някой има желание, може ли да погледне тази хорарна карта:

Майка пита за детето си (нейно второ дете) дали утре ще играе чисто, без грешки на международно състезание.

# 456
Всъщност докато си купувах книги масово Grinning исках да разбера какво казват другите колеги и като видях,че се пише едно и също клише просто престанах да купувам.

Астрологични книги не съм купувала от години, само тегля в електронен формат – на чужди езици. За съжаление у нас се предлагат само книги по астропсихология или за съвсем начинаещи. С преобладаваща плява. Ако говорим за що-годе читави книги на български автори, такива е имало в началото на 90те, единични случаи. Сегашните книги не стават за сериозно обучение, освен това в тях се срещат и погрешни констатации, много клишета. Особено на български астролози, там масово се преписва или се възпроизвежда папагалски нещо прочетено другаде. Не съм видяла при никой творчески подход, някой да е разработил собствена система, техника и да я изнесе в книга. Няма и да се случи скоро.  Simple Smile

# 457
Толкова ли е зле положението?  Ах...
аз  от Червенковите четива в нета (включително и откъси от книги) съм се вдъхновявала. Явно съм съвсем  зеленичка....

Sotis,  пиши.  От теб може да дойде пробив   Hug Peace

# 458
Има по-големи мозъци от мен, но те не издават книги, повече с преподаване се занимават.

# 459
  • SF
Ще опитам сама да отговоря на въпроса си и ако греша, можете да ме поправите.
Майка пита за детето си, следователно гледам 3-и дом от 1-и. Управител на 3-и дом е Луната. 5-и дом на детето е с управител Плутон. Луна и Плутон имат съвпад, което ще даде положителен отговор, нали?
Понеже това е второто й дете, гледам 5-и дом с управител Слънце. И съответно 5-и от 5-и (спорт) е с управител Сатурн. Сатурн обаче няма аспект със Слънцето, следователно гледам Луната като втори управител на Асцендента на детето. И до излизането си от Козирог Луната няма да направи аспект. Астрото не дава други изчисления, но ги смятам "на ръка" и не показва да направи нови аспекти.
Аз казах, че има голяма вероятност отговорът да е ДА.

Има по-големи мозъци от мен, но те не издават книги, повече с преподаване се занимават.

За да издаде книга и тя да се продаде, авторът трябва да е популярно име и добре препоръчван.
Всяка една книжарница продава поне 4 реда книги в раздел Астрология - преведени и наши. Трудът е огромен, а печалбата не е гарантирана за издателството, което би се заело. Преподаването носи по-бързи  доходи, както и консултациите, а те отнемат много от времето и енергията за събиране на информация, подреждане, писане, редактиране....

# 460
есме, 5ти дом е детето, второто е 7м
в хорара не участват уран , непт, плутон
у7 става марс
У7 е съвпад с венера, в състезанията 5ти дом, марс и венера съвпад, в тригон към луната
ако гледащ плутон като у7, той е в международнония 9 ти дом, тригон с марс о венера от 5ти

само опозицията с нептун не е добре, ама той не е в хорара

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 01:08 от Herzen

# 461
  • SF
Благодаря, но тогава ми трябва още едно уточнение.
На детето домът е 7, а състезанието на детето е 5-и дом от 7-и? Той е във Водолей, но Уран не участва. Правилно ли броя "новия" 5-и дом за спорта или той си остава 5-и заради питащия, който не е спортистът, а майката? Обясних ли го добре?

# 462
марс и венера са в квадрат с луната
7 на водолея е сатурн, той е в тригон с марс и венера

но все пак си мисля, че остава 5ти дом за състезанието, то не е само на детето

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 00:56 от Herzen

# 463
За да издаде книга и тя да се продаде, авторът трябва да е популярно име и добре препоръчван.
Всяка една книжарница продава поне 4 реда книги в раздел Астрология - преведени и наши. Трудът е огромен, а печалбата не е гарантирана за издателството, което би се заело.

Изглежда, че издателствата нямат интерес да се превеждат книги на по-професионално ниво. Такава е практиката у нас – изобилие от астрологични заглавия, но няма и една книга за напреднали. Или няма достатъчно търсене, пазарът е свит. А и книгите не те правят астролог. Няма значение колко си чел, трябва да има дарба, оттам нататък надграждаш. Някой може да напише книга, но практически астрологията да не я владее добре, да има повече теоретични познания. Има и астролози, които са добри преподаватели, в консултациите обаче не могат да използват големия си капацитет, сякаш не усещат човека зад хороскопа. Не на всеки му се отдава и да преподава, да говори пред аудитория. И така да говори, че да го слушат с интерес.

# 464
  • SF
Издателствата си правят предварително сметката за тиража на дадена книга. Всяко следващо копие излиза по-изгодно от предишното. Малък тираж за ценители излиза доста солен на издателството и съответно рефлектира върху крайната цена на продукта. Колко издателства могат да си позволят да направят лимитирани серии на луксозни издания?!

Общи условия

Активация на акаунт