Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 840
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте. Не знам дали е за тази тема, но в другите теми за овулация не е писано скоро...
Днес си направих тест за овулация и има две черти, но едната е много бледа. Та да питам в овулация ли съм и колко време от днес да правим опити за бебе.
Мъчим се от 3 години и имах два мисета... Не знам какво става, защото и на двамата ни няма нищо. Според мен не можем да хванем точния момент на овулацията.
Ако може някой да сподели, който е ползвал тези тестове, колко време след положителен резултат да се правят опити?

# 541
  • Варна
Ще се ходи , явно пак. Пък какви циркове прави ,като и взимат кръв,  уж голяма вече, ама така реве. Благодаря , момичета  bouquet

ПП . Температурата в началото беше около 37.3 - 37.5 , после след 4- 5- ден от приема на антибиотика нямаше, до днес сутринта  пак  и то по - висока  Confused

Последна редакция: чт, 14 сеп 2017, 13:20 от Сребърна паричка

# 542
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте. Не знам дали е за тази тема, но в другите теми за овулация не е писано скоро...
Днес си направих тест за овулация и има две черти, но едната е много бледа. Та да питам в овулация ли съм и колко време от днес да правим опити за бебе.
Мъчим се от 3 години и имах два мисета... Не знам какво става, защото и на двамата ни няма нищо. Според мен не можем да хванем точния момент на овулацията.
Ако може някой да сподели, който е ползвал тези тестове, колко време след положителен резултат да се правят опити?

не овулацията трябва да следиш - очевидно е, че нямаш проблем със зачеването.
не се самозалъгвайте с тестове през час.
консултирайте се със специалист.
направете изследвания.

# 543
Ще се ходи , явно пак. Пък какви циркове прави ,като и взимат кръв,  уж голяма вече, ама така реве. Благодаря , момичета  bouquet

ПП . Температурата в началото беше около 37.3 - 37.5 , после след 4- 5- ден от приема на антибиотика нямаше, до днес сутринта  пак  и то по - висока  Confused

Или е нещо ново, най-вероятно вирус, или е вторична бактериална инфекция, усложнение някакво.
 А от астмата вдига ли ти принципно Т.... чела съм, че от самия спазъм се вдига някаква Т?

Жабка, генетични тестове правили ли сте си с ТМ? Май са препоръчителни при чести миседи...

# 544
  • Варна

Или е нещо ново, най-вероятно вирус, или е вторична бактериална инфекция, усложнение някакво.
 А от астмата вдига ли ти принципно Т.... чела съм, че от самия спазъм се вдига някаква Т?

Тогава вдига рязко над 39 гр. и нагоре , за една вечер и е готова , най-вече вечер / нощем / се случва, но повече от година не е имала пристъпи  Peace

# 545
От какво може да потъмнее нокът на крака ?
Като тъмно сиво едно такова. Целия нокът на кутренцето. Не е травма или поне нямам спомен за такава....

# 546
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Като тъмно сиво едно такова. Целия нокът на кутренцето. Не е травма или поне нямам спомен за такава....

тясна обувка?
а може да е от боята на нови обувки Simple Smile
Simple Smile така изтръпнах миналата година от едни червени чорапи. Simple Smile

# 547
  • Варна

Ох, обикновено малкия пръст служи за намиране на предмети в тъмна стая Confused
Извинявам се за отклонението, но снощи така сритах масата, че още ме боли пръстчето, а и поста ви ми напомни...

# 548
Ако е тясна обувка, няма ли и на другото кутре да има...или поне на другите пръсти...
Не е от боята нито на обувката нито на чорапите.

# 549
Ако не е на целия нокът и не израсте, отиди на дерматолог.

# 550
Бях.
Каза че не е притеснително /защото аз какво ли не четох/. Или нокътя си е променил цвета, или гъбички или травма.
Пусна изследване за гъбички, което ще е готово до няколко дни. Просто се притеснявам.
На целия нокът е. Просто цялата нокътна плочка сивее.
Мислех, че може би се е случвало и на други хора без да е имало травма.

# 551
Случвало ми се е от тесни обувки, води си се травма
И се завъждат нещо като гъбички

# 552
За колко време минава ? Изобщо минава ли и с какво го третира ?
Така ли изглеждаше както го описвам и само на едното пръстче ли беше ?

# 553
На мен от няколко години, носейки тесни обувки, ми се случва да потъмнее участък от нокъта на големия палец на крака от вътрешната страна. Първо е като червено петъцне, после става по-тъмно и дори има точици вътре, като накрая се отдели нокъта и го почиствам вътре отвреме навреме със сребърна вода, или спирт и режа докато израсте. Ползвала съм и лак за гъбички- все тая- и да мажа и да не мажа като израсте минава. И като сложа тясна обувка и ме убие точно на това място на нокътя и веднага се появява и наново.

# 554
Точно по темата влизам да попитам и аз..
Племенницата има такова усложнение на нокътя на палеца на крака. От много тесни обувки вероятно. Влачи се доста време, докато оня ден не й махнаха нокътя с местна упойка. Но състоянието не е добро - мястото стои като каша, по думите на сестра ми.
Та на какъв лекар специалист се ходи? Операцията май ортопед я е правил, но не съм запозната?

Общи условия

Активация на акаунт