Въпроси и отговори за хиперинсулинемията! - 16

• 51 845
  • 444
  •   1
Отговори
# 345
И аз се обезводнявах в началото, има предупреждение в листовката, че може да се случи.
Метфогамата временно ли я няма или няма да се продава вече?

# 346
Възможно ли е само от 2 половинки на вечер от Сиофор-а вече да ми се вие свят? Направо не мога да вървя, а трябва да ходя да тренирам.

П.С. Честита Баба Марта. Да сте живи и здрави!

Да, възможно е. Да не Ви плаша, но и по-зле ще става. На мен до края ми се виеше свят. Затова сега ако знам какво е хич няма да пия лекарства - тренировки, нисковъглехидратно и ще се регулират нещата.

Честита Баба Марта на всички! Бъдете здрави.

# 347
  • Пеликания
Аз ако знам, че ще смъкна инсулина без лекарства няма да ги пия, ама ще мине много време с диетата и спорта. Но ако този световъртеж продължава май ще ти се наложи да ги спра или освен да сменя Сиофора. Ще пробвам с повече прием на вода.
Благодаря Ви!

# 348
И на мен така ми действаше Сиофор. Плюс глад за сладки неща.
Спрях го бързо.
Но твоя инсулин е много висок и трябва да пиеш.
Пробвай с Метфогама или друго.

# 349
  • Пеликания
Метфогамма от 1000мг. няма никъде по нашите аптеки иначе него щях да взема. Май ще пробвам Метфодиаб или ако намеря Мегфогамма 500мг. и тъкмо няма да ги разделям.

# 350
500 няма много отдавна.
Явно всички грамажи вече са изчезнали.

# 351
  • Пеликания
От аптеките ми казаха, че нямало в складовете, но не ми казаха причина. Много благодаря за отзивчивостта, но наистина ще е временно и после пак ще трябва да го сменям с друг вид.

# 352
  • до едно тепе
А защо не го смениш?
Майка ми си реши проблема със запека като мина на Метфогама. И на нея така ѝ действаше Глюкофаж.
И с метфогаммата беше същото. Може би самия метформин ми действа така. Тези дни мисля да пусна едни изследвания и ако са добри ще уговарям доктора да пробваме за месец само с диета

# 353
  • София
Някой пробвал ли е с берберин? Аз от 3 месеца спрях метфоргамата и пия берберин. Чувствам се добре и не получавам хипогликемии след въглехидратно хранене. Това при мен беше основен симптом, поради който си направих натоварване с глюкоза и разбрах за ИР. Изследвания не съм правила обаче и това си е мое решение и риск. Може да прочетете за действието на берберина и да се посъветвате с ендокринолог, ако е запознат с тази добавка. Аз не намерих такъв.
Ще се радвам ако и някой друг сподели.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 19:16 от anita7

# 354
  • Пеликания
Да Ви се оплача. След само 4 половинки вечер при мен днес почна затруднено дишане. С моя късмет нищо чудно и да съм от късметлиите с най-редките странични ефекти. Спирам Сиофора, но ако самия метморфин ми влияе така явно няма как да пия и от другите видове.
Горе долу дали колко време ще съм така с дишането?

# 355
  • софия
Здравейте, момичета. Нахълтвам в темичката с молба за съвет. Имам хиперинсулинемия, открита ми е 2018. Пия Метфогамма 500 по три пъти на ден по една таблетка. Края на ноември миналата година си направих повторно изследването, резултатите са ми доста по-добри, но тъй като си счупих крака не можах да отида на преглед. Сега се бях записала за преглед края на април, но с оглед на сегашното положение с вируса малко ме е страх да ида. Чудя се дали мога да карам със сегашните хапчета и дозировка и при сегашните ми резултати или е наложително да ида на преглед, за да ми променят дозировката заради промяната на резултатите. Знам, че не сте лекари, но моля за мнение. Това са резултатите ми:

2018:

ноември 2019:

# 356
Здравейте, момичета. Нахълтвам в темичката с молба за съвет.

С пиенето на хапчета е нормално да имате по-добри резултати. Но, от 2018 г. до момента какво направихте за високия инсулин освен пиенето на хапчета?

# 357
  • софия
Като цяло си спазвах и храненето,което лекарката ми беше определила. Е не бях абсолютно стриктна, но като цяло гледах да спазвам. Миосълта ми е, че бях записала час,за да ми погледне изследванията и да каже да не би при подобрените резултати предишната доза да е вече голяма. Ама със сегашн ото положение ме е страх да ида и си мисля дали е наложително или мога да изкарам с предишната дозировка още няколко месеца. То може и да не ми е нужна промяна в дозата де, ама като не мога да преценя.

# 358
Опитах се да кажа, че при това заболяване нещата не опират просто до едни цифри, но не ме разбрахте Simple Smile  За вземане на решение за намаляване на дозата много голямо значение има дали човекът е променил начина си на живот и храненето.

# 359
  • софия
Разбирам. Променила съм начина си на хранене като цяло, но си имам и нарушения на режима.

Общи условия

Активация на акаунт