Кой ли даде началото?
Керем? Друг?

не знам защо само восъчната фигура на Керем отиде в Амстердам. На няколко места прочетох информация, свързана с това, но не ми се стори достоверна, защото са писали, че Керем освен актьор е и модел. Та затова не ги взех на сериозно. Но в профила на музея Тюсо в Амстердам писаха, че восъчната фигура на Керем ще бъде изложена в музея им.

аз не съм много наясно, но май именно тази от музея в Истанбул отиде в Амстердам. Не мисля, че биха правили няколко восъчни фигури. Или пък биха?

радвам се, че ,, навести,, темата ни. Според статията в Геджето модата с бокса сред актьорите започнала с Къванч Татлътуу в Кузей- Гюней.

ето я и рекламата с Керем и Баръш. На мен ми хареса много.
Друг път ще преведа какво казват.

, както винаги, си много изчерпателна 

, твърде много се залага на насилието, убийствата, кражбите, ненавистта, отмъщението и прочие.....

, момичета 

благодаря ви за всичко споделено.

Иначе и двамата ги обичам (е, Къванч ми е първата любов), така че каквото и да пишат, все ми е тая.

Лу,
Лиа

през октомври 2015 година Керем присъстваше на конференция по повод Световния ден на момичетата и там той засегна именно темата за насилието в сериалите и по-точно за насилието над жените. Бях превела тогава точно думите му, но сега не ми се рови в стари публикации. Накратко той каза, че когато дошъл в Турция и започнал да играе в първия си сериал Слънцата, бил доста учуден, че било забранено да се показват цигарите и алкохола в сериалите, но насилието над жените било нормално да го показват. Мъжете, които изнасилвали жените или пък упражнявали физическо насилие над тях, зрителите ги толерирали. Или с други думи приемали това за нормално. И според Керем това било грешно.
не знам дали преди Кузей е имало боксьори, а и много не ме интересува. За мен е важното, че моето момче положи много труд, за да може да се превъплати истински в ролята си на боксьор. И мисля, че успя

през октомври 2015 година Керем присъстваше на конференция по повод Световния ден на момичетата и там той засегна именно темата за насилието в сериалите и по-точно за насилието над жените. Бях превела тогава точно думите му, но сега не ми се рови в стари публикации. Накратко той каза, че когато дошъл в Турция и започнал да играе в първия си сериал Слънцата, бил доста учуден, че било забранено да се показват цигарите и алкохола в сериалите, но насилието над жените било нормално да го показват. Мъжете, които изнасилвали жените или пък упражнявали физическо насилие над тях, зрителите ги толерирали. Или с други думи приемали това за нормално. И според Керем това било грешно.
, но не ми е ясно как ще го заобичат масово турските мъже

нека турските мъже да не заобичат Керем

, веднага отговарям на разкошния ти пост

Дори мисля, че на много мъже от Запада им харесва доминантната позиция на мъжа в турското общество! Отговаря на егото на слабите, комплексирани мъже, жадуващи за истинско мъжко надмощие 
, напълно съм съгласна по въпроса за насилието. Това, с което не бях съгласна тогава, а и сега, че той беше дал за пример сериала Фатмагюл. Не мисля, че точно в този се толерира насилието, напротив. Да героинята беше омъжена, за един от насилниците, (не точно), но в сериала се говореше и за изкуплението. Не искам да правя дълъг анализ, за да не спамя. Да, малко са сериалите в които насилието открито се заклеймява или се дава решение на този въпрос. Или авторите разчитат на интелигентността на публиката, или просто се задоволяват да го дават като част от бита. Аз в това отношение много харесвам Опасни улици (за съжаление излъчван в неподходящ за мене час по бтв), защото там полицаите раздават "юмручно право" на насилниците, което не е решение на въпроса, но е някакъв вид справедливост. За да се промени нещо, трябва да се "копае" дълги години, за да се промени мисленето, възпитанието, а дори и традициите. С едно поколение няма да стане ...

Тара,
благодаря ви за коментарите

Керем не споменава име на дизи, когато говори за насилие в сериалите. Мисля, че аз го бях посочила Фатмагюла с още няколко дизита и оттам тръгна самата дискусия.

за теб е това клипче със Шюкрю от Въпрос на чест. Песента е арабска, надявам се да ти хареса
Дано да не ти досаждам

прекрасна моя, благодаря ти много за превода