Първокласници 2017/2018

• 73 851
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Привет!
Сутринта много бързо се оправихме у нас(аз нали се тревожех за мотането), отидохме първи от класа в училище още 7,25ч. Носихме всичко не само каквото имат по програма, с класната разделихме учебниците. Нещата по български, математика и околен свят си стоят в папки в раницата, а всички останали учебници, помагала, и материали по изобразително и технологии и предприемачество в стаята на определените за тях места.
Раницата ще я носим в понеделник и ще я вземаме в петък(евентуално през седмицата нещо, ако не е дописано), което е хубаво така никога няма нищо да забравя, а спада и тежината.
Дадох и 2лв. за училище с условие, че може да си купи вода или сандвич. Не се притеснявам, че би си купила боклук.
Отидохме с голям ентусиазъм на училище, седна на първия чин(тя е дребна).
Госпожата ни даде чиповете за достъп до училище, сега трябва да му измисля връзка.
А след малко ще ходя да взема фуркети, чорапогащник и мрежа за кок, защото утре им започват и часовете по класически балет.

За лягането, тя гледа "Елементарно, Уотсън" от 21ч., така че преди 22ч. няма шанс да я накарам да легне.

Hrisi Работа с Читанката се започва след приключването на Буквара (това ще е към месец март), но на всеки се случва да се заблуди.

# 466
  • София
Момичетата снощи и те си легнаха към десет, но според мен само след няколко дни ранно ставане и тежка програма в девет и половина вече ще са по леглата заспали дълбоко Simple Smile
Купоните в училището от тази година вече са 3лв, а не виждам с нищо менюто да се е подобрило - за утре пилешка супа с второ леща яхния :o Мисля да се пробвам изцяло да преминем на готвено от вкъщи колкото и трудоемко да е...

# 467
  • Бургас
Нашите от тази година са 3.20 лв
Дано да му харесва храната и да яде, че много трудно с домашна храна. И раницата още повече ще натежи. За днес му приготвих сандвич и обикновени бисквити за сутрешна и следобедна закуска. Като сложихме шишето с вода раницата стана камък! Не се сетих да я тегля, но много тежеше.

# 468
Момичета, много сте писали, не мога да ви изчета  Crazy
Търся информация по следния въпрос - ще вземаме на детето часовник MyKi и ме интересува колко МБ интернет му трябва месечно, защото с плана на Теленор, с който върви, включеният е само 1 МБ, което ми се струва ужасно малко. Питам и тук, понеже съм сигурна, че има използващи  Hug А днес трябва да изберем плана  Rolling Eyes Благодаря предварително и попътен вятър на всички ученици  bouquet bouquet bouquet

# 469
  • София
Рали, 1MB или 1GB? Доколкото си спомням пишеше, че Майки работи с около 50MB на месец.

# 470
Големи вълнения и страсти момичета Simple Smile Мен треска ме тресе.
Сутринта беше като буба, спи й се та две не вижда, но довечера ще се паркира в кревата по-рано. Мисля да я взема към 15ч., за да й дам време да посвикне днес и утре, иначе занималнята е до 17,30.
Приготвяхме учебници, тетрадки, несесери чудо беше.
Много ми е странно, цяла пролет слушах колко е напрегнато, как било лудница в училищата по 30 деца в клас и т.н., как нямало достатъчно свободни места, а пък като гледам тук , че доста са по 20-тина деца в клас, нашия също е малък с 19 деца.
Рамацоти ти ли питаше в кое училище е...в София сме, в центъра я записахме в едно основно училище, малко е до 7-ми клас и имат само по една паралелка.

# 471
Момичета, с какво надписахте униформите на децата си? Искат всчки дрешки да са надписани, а снощи имах само перманентен маркер
Точно с перманентен надписвам, за да е трайно и след изпиране. Simple Smile
Избирам си някое скрито място на гърба или вътре в качулката на суичера.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 11:20 от Barbabelle

# 472
  • Ловеч
Момичета, много сте писали, не мога да ви изчета  Crazy
Търся информация по следния въпрос - ще вземаме на детето часовник MyKi и ме интересува колко МБ интернет му трябва месечно, защото с плана на Теленор, с който върви, включеният е само 1 МБ, което ми се струва ужасно малко. Питам и тук, понеже съм сигурна, че има използващи  Hug А днес трябва да изберем плана  Rolling Eyes Благодаря предварително и попътен вятър на всички ученици  bouquet bouquet bouquet

Ние сме с Myki от Теленор пакета е 8-9лв с неограничени минути към Теленор и 50 минути към другите. Интернета мисля, че също е неограничен. Ползва го близо 2 години и не сме имали проблеми, стигат й.

# 473
Момичета, с какво надписахте униформите на децата си? Искат всчки дрешки да са надписани, а снощи имах само перманентен маркер
Точно с перманентен надписвам, за да е тряйно и след изпиране. Simple Smile
Избирам си някое скрито място на гърба или вътре в качулката на суичера.
Съсипах една униформа с перманентен, но нямах друго под ръка снощи Embarassed Униформите са шити и нямат етикети, няма скрито място....Днес ще търся текстилен маркер...Ако знаете къде се продават?

# 474
Привет!
Сутринта дребната стана от раз, явно мерака я тресеше  Mr. Green Тя ляга много късно вечер, обикновено около 23:30  Crazy , но снощи я паркирах в 22:00, съответно заспа към 22:30. Надявам се, че след няколко дни ще свикне и ще заспива по-рано, всички казват, че в първи клас много се изморяват.  Whistling
С голямо желание отидохме тази сутрин, в класната стая докато оставяхме раници, кутии и т.н. аз отново обяснявах кое къде е сложено, при което ми се каза "Мамооо, престани да мрънкаш вече, колко пъти ще ми повтаряш едно и също".  Crazy Mr. Green
Следобед мисля да излезна по-рано от работа и да я взема в 16 и нещо днес  Peace

# 475
Здравейте, мами,

И ние си имаме първокласничка, днес вече е в училище/22СУ/ с раница, но ще я вземем на обяд,че все още стола не е ясно от кога стартира.

Иначе сме почти готови, все още не знам как ще процедират с униформите и имаме още някой дреболии за докупуване- кецове и бели фланелки за физическото.
Ще следя темата с интерес,  за обмен на инфо и  впечатления от училищата в София.

Успешна година на всички ученици!

# 476
И аз се присъединявам към групата на белите птици. Аз също реших, че по втория час по БЕЛ ще се ползва и Читанката, ама нищо де то и без това аз мъкнах тежката раница. Значи ще си ползват само буквара и тетрадките, така ли, тази читанка изобщо не бива да се носи.

# 477
При нас Читанката остана у госпожата, каза, че ще ги раздаде, когато й дойде времето.  Peace

# 478
  • Варна
Точно като на Ив е и нашият план за Myki от Теленор. Има го от юни, стигат му и минути и интернет. Няма го носи в училище, но през другото време върши работа.
Бели фланелки за физическо взех от Декатлон - 3,60 лв./брой.

От днес плуването е от 19ч. и се надявам това да допренесе за по-ранно лягане. Simple Smile 

# 479
Моето отиде с голямо желание, но на мен ми е притеснено как ще се ориентира и една треска ме тресе направо.
Сам си приготви раницата, та уж знае кое къде е, но ще видим.
Дано се нервя напразно днес и утре да съм ок.
Вие спокойни ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт