начин работата се концентрира отгоре му. Останалите са айляк. Така се шири мита за това колко леко се работи еди какво си, еди къде си, като остава скрита истината, че това е с цената на претоварването на някой от колектива. Препатила съм го няколко пъти, но някак не мога да работя пестейки се. И всеки път съм в ситуацията да работя като луда за сметка на клатещите си краката около мен, които взимат колкото моята и по-високи от моята заплати, зяпайки по цял ден през прозореца или в нета. Имах предложение да се върна в старата си работа на същата висока позиция, която напуснах, но го отказах. Заплащането щеше да е двойно, но знам от какъв стрес избягах и какво безкрайно работно време. Освен това в къщи нямам малки деца, разчитащи на мен. Затова си позволих избора на ниско заплащане с малко по-малко стрес, въпреки постоянно дразнещият ме лентяйски колектив. И си тръгвам в 17,30. 
Преди нямах работно време, животът ми беше имейли, конферентни разговори, срещи, пътувания, таксита от офиса до вкъщи по нощите и готова храна. Можех да си позволя много неща, но нямах никакво време за тях и когато все пак успявах да намеря време, не изпитвах никакво удоволствие. Можех да си позволя ултра скъпа екскурзия напр., която прекарвах с телефон на ухото, всяко топване в босейн беше равно на няколко пропуснати обаждания, все спешни. "Бонусите" - критично ниско тегло (40-43 кг), хормонален дисбаланс, паник атаки, безсъние и непрекъснати препоръки от лекари да намаля стреса. Като забременях и загубих форма, разбрах, че не съм важна по никакъв начин, нито незаменима, важното е било само това, което съм правила и щом вече не можех да го правя, отношението се смени рязко. Ами един живот живея, мога и с 2 и с 200, но спокойствието и удоволствието да играя на пясъчни войни с дъщеря ми са ми безценни.
Препоръчани теми