Фотография - 85 тема

• 68 677
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
  • Враца
Здравейте,
влизам с един въпрос за абсолютен любител.
Имам Сони А6000.
Налага ми се да снимам място със слаба светлина в 360 градусова панорама като тази http://sky.easypano.com/panoramic-images/A6000-with-Samyang-8mm-32945.html

Четох за този обектив. Някой да е правил такива, дори не със Сони. Предполагам използва функцията панорама, която на Сони-то е малко темпераментна.

Ако имате и други предложения ще съм много благодарна. Предварително се извинявам, ако мнението ми е твърде лаишко Simple Smile

# 376
  • sofia
Здравейте пак! Имам въпрос относно застраховането. Има ли смисъл от такова, кога се сключва и къде? Може ли в SDI или трябва да е там, от където съм купила апарата. Мина една седмица от покупката освен това - това има ли значение?

# 377
Здравейте пак! Имам въпрос относно застраховането. Има ли смисъл от такова, кога се сключва и къде? Може ли в SDI или трябва да е там, от където съм купила апарата. Мина една седмица от покупката освен това - това има ли значение?

А въобще някой съгласили се да ти застрахова техниката? И за какво?

Ако имате и други предложения ще съм много благодарна. Предварително се извинявам, ако мнението ми е твърде лаишко Simple Smile

Имам Wink Пробвай с такава камера: https://theta360.com/en/

Bled Lake by Villy Goutova, on Flickr

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 13:55 от Villysweety

# 378
  • Бургас
Според вас какъв обектив е най-удачен за снимане на концерт вечер без светкавица?

# 379
Според вас какъв обектив е най-удачен за снимане на концерт вечер без светкавица?

Колко си далече от сцената? Какво искаш да хващаш?

# 380
  • София
За да се получи нещо по-истинско, ти трябва комбинация от добър телеобектив - 70-200/2.8 и тяло, което ще позволи сравнително чисти кадри поне до 4000ИСО. После минаваш един път с някоя почистваща програма и си готова за печат.

П.П. Е, ако имаш акредитация, ситуацията става съвсем друга. Ще имаш определено място и ще можеш по-прецизно да си подбереш техниката. Може да успееш и с твърд обектив да минеш, като ще спечелиш 1-2 стопа от това.

# 381
  • Бургас

Колко си далече от сцената? Какво искаш да хващаш?

Да кажем до сцената или на 1-2метра. Пробвах ствърд 50мм f1.8 с исо 2000. Резултатите са отчайващо лоши Sad

# 382
  • Mostly in my mind
Отчайващо лоши откъм обектив или откъм исо?

# 383
  • Бургас
И аз не знам. Снимах с приоритет на скоростта като гледах времето да е максимално кратко, но повечето снимки пак са размазани. На най-бързите скорости (ако мога така да се изразя) пък са много тъмни, направо черно (underexposed). И при увеличение стоят на зърна. Оффф направо съм много зле.

# 384
  • София
За да нямаш размазване при статични кадри, без да навлизам в подробности, приеми, че скоростта не трябва да е по-ниска от 2ХФР на обектива. Пример - 50мм х 2 = 1/100(1/125) зависи какви са наличните скорости на апарата. Това е без стабилизация на обектива. При наличието на стабилизация, резултата зависи от това, колко кила вдигаш от лег Simple SmileSimple SmileSimple Smile, тоест, колко стабилно можеш да задържиш апарата. Снимам при 1/5-та от ръка, без да приличам на бате Арни Simple Smile.  При движещи се обекти става по-сложно. Хем трябва да внимаваш за ФРх2, хем вече скоростта не трябва да пада под 1/150 за активнодвижещи се хора. За подскачащи роккитаристи може и да не стигне. Затова по-горе писах за тяло с чисти снимки при високо (3200-6400) ИСО. Светлосилният обектив е плюс, но не е панацея. Много влияе и наличното осветление или по-точно липсата на интензивно такова. Та обикновено хората си подбират техниката според рода фотография, с която ще се занимават.

# 385
  • Бургас
За подскачащи роккитаристи може и да не стигне. Затова по-горе писах за тяло с чисти снимки при високо (3200-6400) ИСО. Светлосилният обектив е плюс, но не е панацея. Много влияе и наличното осветление или по-точно липсата на интензивно такова. Та обикновено хората си подбират техниката според рода фотография, с която ще се занимават.

Не подскачащи, ами направо куфеещи SmileySmileySmiley

Е, то аз нямам намерение да ставам концертен фотограф Smiley, но имам един приятел дето свири в група и ми се щеше да му направя едни читави снимки, ама явно няма да стане работата с наличната ми техника. Disappointed Relieved

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 11:12 от Irene Adler

# 386
  • София
Ами качи някоя от нефелните снимки заедно с данните (екзифа). Може пък и да има поле за творческа изява, тоест по-прилични настройки за начало. Между другото, с Никон 3200 ли снимаш или съм запомнил грешна информация?

# 387
  • Бургас
С Nikon D90 съм. Осъзнавам, че апарата е старичък, но реших че за начинаещ като мен ще е добро начало докато се науча. После ще си купя някакъв по-нов (ако успея да си го позволя) Simple Smile Снимки не мога да кача. Ядосах се и ги затрих Simple Smile

# 388
  • София
 Нда, тегаво ще е при високо исо, но можеш да опиташ следния вариант по груби спомени - режим S, скорост 1/125-1/150,  автоисо до 3200 и корекция на експозицията в минус с половин до две-трети единица. Снимаш в RAW+възможно най-малкия jpeg. Белия баланс на авто. После проявяваш с фирмения конвертор. Мисля, че беше Nikon Capture NX.

П.П. Обективът си е твоята 50-ца.
П.П.П. За читави по отношение на шума кадри при високо исо от Д90 - гаранция Франция Simple Smile.

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 17:50 от Mунчо

# 389
  • Бургас
Благодаря ти за съветите, много са ми полезни.

И за да не спамя още качвам една скорошна моя снимка

Общи условия

Активация на акаунт