Фотография - 85 тема

• 68 596
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Може би, първо трябва да допълните информацията с това, какво мислите да снимате със статив и с какъв бюджет разполагате за него. Освен това теглото на апарата налага някои ограничения - стативът трябва да носи трикратното тегло на комбинацията от тяло и обектив. Не напразно големите и съответно тежки обективи имат собствена пета за статив. Манфрото (производител на стативи), предлагат например Манфрото компакт екшън в розов цвят Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

# 631
  • Mostly in my mind
Мунчо, ти си енциклопедия. Blush

# 632
  • София
Мунчо, ти си енциклопедия. Blush

Не съм.Просто съм почитател на Манфрото.

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 14:30 от Mунчо

# 633
Здравейте, имам следния въпрос... Искам да разбера цената на един обектив, подарък ми е от чужбина, но нещо не го намирам в интернет...
Nikon AF-P Nikkor 70-300mm, 4.5-6.3 G ED DX VR

# 634
  • София
Здравейте, имам следния въпрос... Искам да разбера цената на един обектив, подарък ми е от чужбина, но нещо не го намирам в интернет...
Nikon AF-P Nikkor 70-300mm, 4.5-6.3 G ED DX VR

https://www.photopavilion.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B … 5-63G-ED-VR-22588

# 635
Благодаря...Satisfied

# 636
Може би, първо трябва да допълните информацията с това, какво мислите да снимате със статив и с какъв бюджет разполагате за него. Освен това теглото на апарата налага някои ограничения - стативът трябва да носи трикратното тегло на комбинацията от тяло и обектив. Не напразно големите и съответно тежки обективи имат собствена пета за статив. Манфрото (производител на стативи), предлагат например Манфрото компакт екшън в розов цвят Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

Стоях с отворена уста, сигурно над 5 минути. Идея си нямах, че критериите са толкова много, за това ми е нужен съвет. Търся нещо бюджетно, нямам особено много време за хобита, но пък когато имам време и отида в планината харесвам да снимам подобни пейзажни гледки иии тайната ми страст да снимам пълнолуния. Не се шегувам харесвам да снимам нощното небе. Надявам се да успях да дам някаква адекватна информация.

# 637
  • София
За много години! Бъдете здрави, вдъхновени и устремени!

# 638
  • София

Стоях с отворена уста, сигурно над 5 минути. Идея си нямах, че критериите са толкова много, за това ми е нужен съвет. Търся нещо бюджетно, нямам особено много време за хобита, но пък когато имам време и отида в планината харесвам да снимам подобни пейзажни гледки иии тайната ми страст да снимам пълнолуния. Не се шегувам харесвам да снимам нощното небе. Надявам се да успях да дам някаква адекватна информация.

Мда, и аз стоях 5 минути с отворена уста, защото отново не видях посочена конкретна сума за статив. Та, показвам (естествено мое лично мнение) подходящ и неподходящ статив за ползване на полето:

Подходящ

Неподходящ

Без подробности - лично за мен, стативите с вързани крака не са подходящи за снимки из поля и планини, но те са най-бюджетните решения - 30-40 лева. За 130-40 лева вече може да се вземе статив с крака, които могат да се отварят на собствен ъгъл и височина, което в някои ситуации е незаменимо. Всъщност, отварянето/разгъването на различна височина е възможно и при двата модела, но при свързаните крака пак е с ограничение. Като заключение - в Технополис може да намерите съвсем евтини стативи за по 20-тина лева. Аз бих отишъл с камерата и бих пробвал няколко статива за удобство и сигурност на монтиране и за устойчивост и вибрации при напълно разгънати крака.  В момента щракам с апарат и обектив, които тежат около 2.5 килограма и виждам как плочката на "бюджетния" статив иска да се изскубне от захвата. Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

# 639

Хах, представях си нещо около 100 лв., не съм си определила някаква точна цена, но нещо в този диапазон си мисли. Идея си нямам как вървят като цени, но тези от 20-тина лева някакси не ми звучат много сигурни.
Като препоръчан имах статив Sony VCT-R100

Но може би да не най-добрия вариант за мен, но все пак като се има предвид, че съм новобранче.

# 640
  • София
 Ako ще пазарувате от необятния интернет, ето едно много добро предложение. Фирмата е добра, нищо че е китайска Simple Smile.
https://www.amazon.com/Aluminum-Portable-Lightweight-Professiona … GV5Z437P&th=1

Изгледайте и видеоклипа. Показва интересни моменти.

# 641
За много години, момичета! По празниците не снимах нищо, вчера направих сефтето за тази година - една ококорена малка буба.

# 642
# 643
Привет! Дойде време и за снежни пейзажи

Тази е от преди 4 години:

# 644
Един травъл кадър

Общи условия

Активация на акаунт