Фотография - 85 тема

• 68 586
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
Разбира се, че хобито те тласка към самоусъвършенстване, но едно е да имаш едно хоби, което да се опитваш да превърнеш в професия и да изкарваш пари от него, друго е да имаш няколко, плюс хоби -работа и да не ти остава време да си съвършен във всяко нещо, което ти е хоби. Simple Smile Нали затова се включвам във темата - за да понауча каквото мога от по-начетените. Нямам амбициите да се меря по знания с никой. Wink Приемам и градивна критика всякаква.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 13:57 от Анонимен

# 661
Може ли дефиниция за нощни снимки? Нощен град, портретни снимки из нощния град, наченки на астрофотография? За първите две 35-цата ще върши работа с уговорки, за третото с много уговорки:).
По точно става на въпрос точно за наченки на астрофотография, извинявам се че не се уточних, вие сте го дефинирали много точно. Впоследствие обмислям закупуването на по-светлосилен обектив, просто в момента искам да съчетая портрети с опити за звездно небе.

# 662
  • София
Тялото кропка ли е или фул фрейм?
Тялото е никон д5600
За портрети бих препоръчала 35мм тогава. Когато бях с кропка, снимах основно с 35цата.

# 663
Здравейте аз съм нова в темата Simple Smile....и като цяло в материята фотография .На път съм да си купя първия DSLR апарат .Спрях се на втора употреба cannon 750d.Моля за съвет какво е най   важно да се гледа при покупка на вт.употреба като цяло... и как мога да разбера на колко кадъра е .Всякакви мнения ще ми бъдат от полза .Надявам се занапред много да  науча и да обменяме информация Simple Smile
При каноните няма как да се разбере на колко кадъра е тялото без програма. Какво да гледаш при покупка вт ръка - дълъг е списъкът, но има изчерпателни статии в интернет на български език. Съвпадение - продавам моя 750Д, в перфектно състояние е, но съм далече Simple Smile

Знам, че е така за лапите и аз го забелязах това и ме дразнеше, но пък снимката си е за личния ми архив, а и това куче стрела трудно можеш да го хванеш в правилния кадър. Smile А и снимам с безогледален любителски апарат, така, че няма как да очаквам чудеса... Със сигурност имам много да уча, но засега ми е просто любимо хоби], а имам достатъчно друга любима работа, за да отделя нужното време и да чета - предпочитам практиката.
Не казвам, че не е важна техниката или познанията, но по-важни са за мен заснетите моменти. Някак си не ме влече да мога да правя снимки, които всички в сток сайтовете правят едно към едно и разликата е само в качеството на техниката и обработката..
Това е моя стара снимка, която обиколи сайтове в цял свят, не заради качество, а заради моментът заснет на кадъра 
Започнах да снимам с безогледален, в момента продавам кропката не за да мина на фф, а за да се върна отново в безогледалния свят. Чудеса очаквай от себе си, не от техниката.
Не подценявай теорията и умението да можеш да правиш снимки "едно към едно". Това същото умение, в комбинация със собственото ти въображение и/или уловен момент, ще превърнат една обикновена снимка във фотография. Няма да задълбавам повече, мн пъти сме чоплили тази тема и накрая винаги се стига до безмислени спорове.

loveparrots, писала съм преди, сега пак ще напиша - НЕ препоръчвам 35мм за портретен обектив в неопитни ръце, особено ако ще снимаш портрети в близък план.

Един любопитко Laughing

# 664
Здравейте, скъпи майки. Искам да си закупя компактен фотоапарат и по-точно съм се спряла на този CANON POWERSHOT G7X II, но все още не мога да избера обектив и ще се радвам да ме посъветвате, тъй като съм начинаеща. Другият ми въпрос е възможно ли е и без обектив, а само с този фотоапарат да се получи такова качество на снимката, толкова изчистена и в дълбочина. Ще прикача снимки за да поясня. точно какво имам в предвид. Благодаря за отговорите. Лека вечер.

# 665
В Понеделник чакам да видя един 750 д ...ако него взема на каква цена го продаваш и кога си го купила Благодаря.

Здравейте аз съм нова в темата Simple Smile....и като цяло в материята фотография .На път съм да си купя първия DSLR апарат .Спрях се на втора употреба cannon 750d.Моля за съвет какво е най   важно да се гледа при покупка на вт.употреба като цяло... и как мога да разбера на колко кадъра е .Всякакви мнения ще ми бъдат от полза .Надявам се занапред много да  науча и да обменяме информация Simple Smile
При каноните няма как да се разбере на колко кадъра е тялото без програма. Какво да гледаш при покупка вт ръка - дълъг е списъкът, но има изчерпателни статии в интернет на български език. Съвпадение - продавам моя 750Д, в перфектно състояние е, но съм далече Simple Smile

Знам, че е така за лапите и аз го забелязах това и ме дразнеше, но пък снимката си е за личния ми архив, а и това куче стрела трудно можеш да го хванеш в правилния кадър. Smile А и снимам с безогледален любителски апарат, така, че няма как да очаквам чудеса... Със сигурност имам много да уча, но засега ми е просто любимо хоби], а имам достатъчно друга любима работа, за да отделя нужното време и да чета - предпочитам практиката.
Не казвам, че не е важна техниката или познанията, но по-важни са за мен заснетите моменти. Някак си не ме влече да мога да правя снимки, които всички в сток сайтовете правят едно към едно и разликата е само в качеството на техниката и обработката..
Това е моя стара снимка, която обиколи сайтове в цял свят, не заради качество, а заради моментът заснет на кадъра 
Започнах да снимам с безогледален, в момента продавам кропката не за да мина на фф, а за да се върна отново в безогледалния свят. Чудеса очаквай от себе си, не от техниката.
Не подценявай теорията и умението да можеш да правиш снимки "едно към едно". Това същото умение, в комбинация със собственото ти въображение и/или уловен момент, ще превърнат една обикновена снимка във фотография. Няма да задълбавам повече, мн пъти сме чоплили тази тема и накрая винаги се стига до безмислени спорове.

loveparrots, писала съм преди, сега пак ще напиша - НЕ препоръчвам 35мм за портретен обектив в неопитни ръце, особено ако ще снимаш портрети в близък план.

Един любопитко Laughing

# 666

На тоз фотоапарат не можеш да му смениш обектива

# 667
# 668
За портрети е добре да е по-дълъг обектива заради перспективните изкривявания, в случай, че снимате по-отблизо. Идеални са 85 mm и 105 мм за Никон, например.

# 669
  • София
Говорим за кропка, при нея 35мм се равнява грубо на 50мм

# 670
Говорим за кропка, при нея 35мм се равнява грубо на 50мм

Същото е, ако реши да снима по-отблизо т.е. в по-едър план.

https://www.photopavilion.bg/blog/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B … 0-%D0%BF%D0%BE/2/

# 671
Здравейте! Някой има ли шаблон с месеците на 2019 година на български за календар?

# 672
Здравейте! Някой има ли шаблон с месеците на 2019 година на български за календар?
самия календариум ли ти трябва, аз мога да ти дам - дизайна да си го направиш Simple Smile

# 673
самия календариум ли ти трябва, аз мога да ти дам - дизайна да си го направиш Simple Smile
да, дизайна ще си го направя сама. Ще съм ти много благодарна! Емайл: tini_kz@abv.bg Благодаря!

# 674
tini4ka
Изпратих ти го. Успех

Общи условия

Активация на акаунт