Независима жена

• 29 192
  • 370
  •   1
Отговори
# 135
"Мрежа от зависимости" е твърде разтеглива идея.

# 136
И аз да вметна дообяснение: няма как да определям заплатата на работниците всеки месец, защото за размера и структурата й сме подписали трудов договор преди да започне работа. Няма как да съм "независима" от договорите, които подписвам. Та толкова по темата независимост. Так, където има отговорност, няма независимост (или свобода).
Именно.
И аз съм независима и сама си определям правилата, цената на услугите и типа клиенти, с които да работя, но не мога да си хвана шапката и да замина някъде ето така. Няма такъв филм.

Имам работна етика, отговорности и задължения. Нищо, че де факто съм работеща за себе си фрийланс и независима от външни фактори.

Сирен, има разлика от премерен риск и от забатачващ те до живот риск.
И ти явно живееш с някакъв когнитивен дисонанс на реалност и фантазия.

# 137
Поправка- взаимно зависими. Като организъм. Имаше научна фантастика за такива групи от хора, които образуват общ организъм и всеки има индивидуалност, но и роля в тоя организъм.

Kontesa, никаква фантазия няма- много добре знам за себе си за колко години едно дете ме изкарва от играта. Та забатачването е за 3-5 години, след това нещата си влизат в рамки и като трудност на гледане на самите деца, а и като финанси. Та решила съм, че известно време мога да си позволя да съм зависима.

Sharky, има независимост- наеми си фриленсъри, от днес за утре се уволняват.

# 138
  • София
... и от днес за утре бягат...

Освен това, няма как да стане, използваме специфично API.

# 139
Че какво и е на Айн Ранд, аз пък си я харесвам, като млада мацка много ме впечатляваше...
Сега ми се вижда малко демоде, някой малко късно я е открил май.

# 140
Що да бягат, плащаш им 3 пъти нормалната заплата заради несигурността, обучаваш ги...ако са добри условията, няма да бягат. Бягат само ако са лоши. А и като бягат, няма да им платиш за парчето работа, което е трябвало да свършат.

# 141
Сирен, именно този постулат, че щом децата станат на 4-5 и всичко вече е песен ми е откровено комичен.
Въобще не знам какво повече да обяснявам.

Проблемът с персонала е толкова голям, че понякога дори не си струва разширяването на бизнеса. Хората стават все по-несериозни, безотговорни и нямат работна етика.

# 142
Че какво и е на Айн Ранд, аз пък си я харесвам, като млада мацка много ме впечатляваше...
Сега ми се вижда малко демоде, някой малко късно я е открил май.

Е те това де Simple Smile

# 143
  • София
Била съм фриленсър като малка. Все беше по-лесно да разпиша наново функционалността, отколкото да разплитам емнайсе хиляди реда зарязан спагети код. Финансово не е изгодно за наемащия да плаща за едно и също два пъти.

От Айн Ранд си спомням само двама всеотдайни предприемача на фона на залеза. Какво съм изпуснала там?

# 144
Сирен, именно този постулат, че щом децата станат на 4-5 и всичко вече е песен ми е откровено комичен.
Въобще не знам какво повече да обяснявам.
Ми песен е, разбира се. Направо ти се отваря съзнанието - вече не тичат пред коли, ходят редовно по градини, мама има време да натисне педала до ламарината, че и пари да изкара.

Сега, ако си сложа огромен списък със задачи и орлови бдения над отрочето, вече е друг въпрос, но общо взето гадният период е точно 5 години, след това пак съм си аз и правя своите неща, а те по принцип дават резултати.

Та понеже основната драма е "мама изкарва ли пари", то този проблем си се решава след петата година съвсем естествено. Вече веднъж съм минавала по тоя път, при това с усложнения, та сега направо ще ми е песен. Още малко излизам от блатото, а след това вече е време за полет.

# 145
Да живеят градините, че без тях мама няма как да си отвори съзнанието  hahaha Joy Имаш поне 3 години дотогава и след това ще си говорим.  bowuu
Благодаря, че ме разсмя рано сутринта!

# 146
Не, имам точно година и един месец, докато и най-малкото тръгне на градина.

Но аз имам ниски стандарти.

Факт, като останах за малко без средното дете, направо си отдъхнах и посвърших доста неща за развитието си. Да живеят частните градини, които ти вземат детето преди 3г. , без въпроси и го гледат толкова добре, че мама да си свирка и да твори.

# 147
Lehman  са си много добре:) щото си имат мрежа от зависимости. И от тях зависи доста.

Виж с такива като Холмс "и сам воинът е воин"- днес ги има, утре ги няма. Един човек е нищо, човек е влиятелен най-вече в група, малка или голяма.
Lehman ги "затриха",ако не се лъжа. А сииото на лехман дик фул беше най-дългогодишното сиио на уол стрийт. му гледах интервю наскоро, много смачкан ми се видя, но да се радва, че не е в затвора.  Всичко тече и се променя, затова човек не е хубаво да вика дявола. Сигурността е илюзорна. А говорим за здрави хора. Каква независимост ако си болен?

# 148
Забравила съм цялата история, но след техния фалит после имаше голям bailout за доста от останалите играчи. Пък и в процеса на работа доста от греховете на Леман Брадърс със сигурност са заметени под килима или пакетирани в други финансови продукти.

Но тук говорим за човешки живот. Има си моменти, в които е хубаво да си сам и независим. Например около 3 годинки и после пак около 23. Да не се впускаш да се вкопчваш в хора и системи, особено на младини. Затова писах- странно ми е, когато млади гаджета търсят да са зависими, финансово и всякак, вместо да търсят да са леко недостъпни, с единия крак навън от връзката, да ги гонят максимално дълго, а те да си гледат младините, защото има много удоволствия за независими млади жени, дори извън безразборния секс.

# 149
  • София
Аз съм си поживяла 10години, младите да му мислят.

Общи условия

Активация на акаунт