Той не иска да ме заведе...

• 36 190
  • 365
  •   1
Отговори
# 255

Сирен, а ако няма кърма?  Joy hahaha
Ще пие чай за кърмачки, и ще стиска с ръчна помпа от продавалника, АМ е скъпо нали знаеш.

# 256
  • София
Питах, защото навсякъде се тръби, че мъжът -скръндза няма да дава пари за АМ. И че читавият мъж трябва да дава пари за какво ли не, защото е неговото дете. Ами ако смята АМ за излишно?
В същото време жената има право на всякакъв избор

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 17:43 от Cuckoo

# 257
Сирен, а ако няма кърма?  Joy hahaha
Ще пие чай за кърмачки, и ще стиска с ръчна помпа от продавалника, АМ е скъпо нали знаеш.
Тук вече може малко да се поспори: редно ли е бащата да очаква от жена си да кърми, при положение, че има кърма?
Според мен е въпрос на избор, който майката трябва да направи.

# 258
  • Тра-ла-ла
Парите няма да ги занесеш на оня свят, но можеш да избираш дали да ги дадеш за надценки на потребителски продукти или да си купиш независимост.
И там някъде между 2те крайности - има безброй други варианти. Mr. Green
Да, човек може да не си купи Iphone или последен модел Самсунг, а ще си вземе Леново на 1/2 цена или даже на 2/3. Това го разбирам. Но ако тръгне и от евтинията да отбива... вече е туу мъч ooooh! Да се дебнат промоции и намаления не е грях. Но нищо да не се купува, а кинтите да се трупат под дюшека за всеки случай, дето може и да не дойде...

Баба ми на 93г. още разказва как е молила дядо ми на по-млади години да й купи едно парче луканка. А той й е казвал, че трябва да се събират за вилата, за гаражите и т.н. И кел файда?! Вилата се разпадна, защото наследниците нямат пари да я стегнат. От гаражите пада някой лев от наеми, но баба ми вече няма зъби за луканка...И за какво й е на дърти години, щом на младини се е пристисквала.

# 259
Кърменето е едно такова специално нещо, полумагическо. По принцип в митопоетичното мислене на мъжа жената трябва да е пожертвователна, раздаваща се. Та ако не иска да кърми точно неговото дете, това може да му действа негативно, да не кажа "кастриращо". Та не бих се учудила, ако мъжът не приеме с ентусиазъм факта, че жена му не кърми- при това просто ей така, фриволно, защото не иска, без дори малко да се е помъчила. Пък и зависи жената как ще го поднесе, може нарочно да го поднесе така, че да звучи като "аз коля и беся, няма пък да кърмя, троп с краче, каквото искаш прави!"

# 260
Джулая, имам позната, която храни децата си с най-евтиния салам и с маргарин. Тя не работи, не знам поради каква причина /май иска да си гледа децата/, но пък свекърва ѝ дава пари, та не са го закъсали чак толкова...Мисълта ми се, че е до човек.

# 261
Точно тези дни гледах филм - http://www.imdb.com/title/tt5253294/?ref_=nm_flmg_act_3  , който мисля, че добре отговаря на описания от авторката персонаж.  Wink

Само че тя живее този филм.

# 262
Тук вече може малко да се поспори: редно ли е бащата да очаква от жена си да кърми, при положение, че има кърма?
Кой има кърма? Бащата ли? Ако той има кърма, е редно да кърми, да. Обаче, ако жена му има кърма, е редно само тя да реши дали ще кърми или не.

# 263
Джулая, имам позната, която храни децата си с най-евтиния салам и с маргарин. Тя не работи, не знам поради каква причина /май иска да си гледа децата/, но пък свекърва ѝ дава пари, та не са го закъсали чак толкова...Мисълта ми се, че е до човек.

Е има хора, които ядат боклуци, но носят скъпи парцали. всъщност много по-примитивни общества  са така, включвам и българското. За демонстрации и парлама пари ще се дадат, но не и за съществените неща като здравословен начин на живот, хубава храна и вода, защото това няма кой да го види. Сещам се. че преди години в този форум бг мама идеята за поддържана жена беше такава, която носи грим и не излиза без спирала Simple Smile))))) мани спорт, мани сън, мани храна, мани почистване, мани липса на вредни навици като алкохол/цигари и тн, които вредят на кожата, слънцезащити  и хубава бяла козметика. нещата са мръднали от тогава, но пак в центъра на форумната мисъл стоят разни велики ориентири  от типа на колко е яко на море и селско на реки и езера или планини и колко си свободен като си купиш хубава рокля в някой магазин и колко е луд мъжа по теб като те черпи с вечеря и колко е ужасно ако вземе, че с нищо не те и почерпи. ми в много държави жените се обиждат, ако ги почерпят.

# 264
Айде пак отиде от едната крайност в другата.
Предпочитам хубава рокля, вместо дрипа и хубава храна, вместо джънк. Среден вариант няма ли за теб?

# 265
Айде пак отиде от едната крайност в другата.
Предпочитам хубава рокля, вместо дрипа и хубава храна, вместо джънк. Среден вариант няма ли за теб?

еми хубавите дрехи не стават на дрипи с години. нужно ли е спонтанно да пазарувам и после да се чудя какво да правя с всичките тези дрехи, като има къде къде по-интересни неща за мен и не са свързани с пазаруване изобщо. Аз каквото съм искала съм си купила или са ми купили или са ми подарили, нужно ли е ново и ново и ново, не омръзва ли? не е ли селско да се пльоснеш на някой плаж с хиляди други хора, вместо да отидеш сред природа...

# 266
Никой не ти казва всеки ден да си в Мола. Но ако и работата ти е административна, то хубаво впечатление остават приличните дрехи.

# 267
Кой има кърма? Бащата ли? Ако той има кърма, е редно да кърми, да. Обаче, ако жена му има кърма, е редно само тя да реши дали ще кърми или не.
Ти по принцип си права, обаче знаем от свекървенската, че на мъжете много лесно им се влияе...
Пример "мама, каза че е кърмила до 3 години, ти сега не искаш да кърмиш и 3 месеца"

# 268
Никой не ти казва всеки ден да си в Мола. Но ако и работата ти е административна, то хубаво впечатление остават приличните дрехи.
е, моята работа не е административна и дрехите ми са повече от прилични, а от година не съм си купувала дреха или обувки и не съм чувствала необходимост. Само спортните, че те се съсипват по-лесно. Роклята на майка ми е отпреди 30 и кусур години и е красива от естествени материи, шита по списание, като нова, та колко стават на дрипи хубавите качествени дрехи, а тогава не се ли претрупваме като купуваме постоянно и пак и пак и пак. За обувки и ботуши няма да отварям дума изобщо. После чували с дрехи и обувки трябва да се подаряват, изхвърлят и тн. Еми, не ми се вижда особено смислено. Всеки си преценява за себе си, но аз никога не съм изпитала душевно щастие от това, че нещо съм си купила, или че са ми направили еди каква си прическа. Най-красива съм се чувствала на 20 гола и без грим, ако можех все така да си седя една дреха не бих си взела.  

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 17:41 от bodybeautiful

# 269
Ти по принцип си права, обаче знаем от свекървенската, че на мъжете много лесно им се влияе...
Пример "мама, каза че е кърмила до 3 години, ти сега не искаш да кърмиш и 3 месеца"
Ми, мои са си циците, ако искам, ще ги ползвам за кърмене, ако не искам, няма. И ако не ти харесва, можеш да отидеш при мама да те кърми до края на дните ти. Не теб, Лъки, а Мунчото, който би тръснал подобна реплика. Аз съм кърмила моите два броя общо точно 3 години- същинска крава Милка. Но само защото така съм решила аз.

Общи условия

Активация на акаунт