Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 834
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
*Stela, Дай Боже всеки му такива добри стойности на АМХ на такава възраст. А референтните стойности какви са?
Но са важни и другите хормони: FSH, LH, естрадиол. Трябва да се изброят антралните (малките) фоликули на 2-3ти ден от цикъла, за да се даде една по-реална оценка на яйчниковия ти резерв.

# 586
Stela, и аз щях да напиша същото. Дай Боже, всекиму такива стойности на такава възраст.Късмет Simple Smile!!

# 587
Благодаря ви за окуражаващите думи Blush
Референтните стойности са:
F.(Ж.) 0-12,6; Ж. трети ден на цикъла 0-10,6; М. 1,3-14,8 ng/ml
Пускала съм го на трети ден. При прегледи са ми казвали, че имам добър резерв за годините. Миналата година при стимулация ми извадиха 10 яйцеклетки. Ама аз се притеснявам, че качеството не е ок...
Другите хормони ще ги правя следващия цикъл.

# 588
Поздравления Стела!
Момичета пия Дуфастон , тази година трети път след овулация за по 9-10 дни. Може ли нещо да навреди, ако някой има опит да сподели.
Останалото време пия див ямс, мисля да пробвам и с корен от Мака, лично Доктор ми сподели за пациентка, която имала подобрение с Мака.
Отначало преди 3 г. , когато се установи намаляването на резерва започнах с витамини напълнях леко, но последните 2 г. имам забавяне и прескачане на цикъл, рядко но се случва. Явно липсва прогестерон и менопаузата "чука на вратата".
Също и в китайската медицина има специфични добавки за фертилност.
Ако някой има опит да сподели и препоръча конкр. продукт.  Hug
P.S. витамин Д не съм изследвала, пия капки на Jameson, когато се сетя.
Знам че има тема за въпросите ми, но реших тук да споделя, защ. сме със сходни показатели, за щастие не всички в темата  Simple Smile

# 589
Привет, kiki_7! Аз пия Мака от  около месец и половина. В началото пиех  по 3 на ден, както пише на опаковката, но усетих, че леко наддавам, като се има предвид, че се тъпча с други добавки и витамини. Затова сега започнах само по 1 на ден. По американските и английските сайтове пише,че Маката може да предизвика напълняване при някои жени... Има Мака на прах, на капки, на таблетки. Моята е на таблетки. От китайските пия  т.нар. женски жен-шен - dong quai, но го спирам по време на менструация и после пак подновявам.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 11:34 от bubalini

# 590
Стела, резултата ти е добър. Аз съм на 37г. и съм много по-зле. Имай кураж! На 42 с такова АМХ си е направо супер. Дори качеството да не е много добро мисля, че няма начин да няма и качествени яйцеклетки. При такива стойности трябва да имаш доста я. след стимулация и дори да са малко хубавите все ще се намерят такива. Лично мое мнение, но мисля че не трябва да губиш надежда. Шанса ти не е никак малък.

# 591
Ако гледаме математически на АМХ, работейки само единият яйчник, възможно ли е това да допринася за по-нисък резултат? Примерно с един, стойността да е 0,58 и на ум да умножим по 2

# 592
  • София
Цитат
...Димеричният гликопротеин АМН (Анти-Мюлеров хормон), произвеждан от гранулозните клетки на ранните фоликули...
според мен даже може и да е различен в различните цикли  Rolling Eyes
а с един яйчник е логично да е по-нисък, все пак тия фоликули са по-малко.

# 593
И аз съм по логичните сметки, умножавам заместително

# 594
И при мен работи само единия- другия мнооого рядко с по-един фоликул след стимулация. Все пак той е рязан и е почти пенсионер. И аз съм умножавала така по 2, за да си давам кураж. Понякога се ловя за всяко положително нещо. Но в момента да ви кажа съм се сдухала много.

# 595
Моят АМХ излезна и е точно 1.00. Лекарят въобще не се впечатли, каза нормален е. На мен ми се стори малко нисък, но все пак те гледат доста повече от само този един показател. Честно казано, той ми каза, че АМХ е малко ненадежден тест, така че, момичета, няма място за отчаяние.
При мен няма нищо ново особено. Този месец опитваме естествено, сигурно и следващият след като мине хистероскопията ми на 10 ноември, а евентуалната стимулация ще е или декември (ако не се приближим много до коледните празници), или януари. Набливажа доста.

# 596
Момичета, благодаря ви за споделянията и добрите думи.
Преди малко ми се обадиха, че ембриончето ми от ЕЦ от събота не се развива Sad
Миналият месец беше морула на 5 ден и нищо не стана след трансфера, а сега и до трансфер не стигнахме.
Имам три опита преди това със стимулация и само един трансфер от тях и нищо не стана.
На естествен цикъл има ли забременяли?

# 597
Здравей, Сивил! Simple Smile Съжалявам за преживяното, не искам да те засегна, но мисля, че си прибързала с решението си, понеже си се разстроила, а понякога емоциите ни изиграват лоша шега. Аз също съм много емоционална, повече от необходимото, но откакто преминах през "школата" на онкологията, гледам на живота по съвсем друг начин, вече всичко ми се вижда розово, сравнения с ужаса от битката с рака, или по-точно с лекарите и здравната с-ма. Няма да навлизам в подробности, защото темата е друга. При моята гинеколожка, която посещавам от доста години, има ужасно много пациенти. В повечето случаи прегледът ми сигурно трае 10 мин. Нямам време да задам дори един въпрос в кабинета й, отговаря ми на регистратурата, и дори там ми пише рецепта, но не бих я сменила с друг, защото винаги ми помага и й имам доверие, поне на 50%, защото на 100% на лекар не вярвам. Ако проблемът е, че не ти е отговорил на всички въпроси, аз лично не виждам проблем. Човекът не ти е отказал помощ - напротив. Понякога, когато нещата започват зле, завършват добре. Това, че е нямал време в момента, не значи, че няма да си свърши добре работата. Разбирам болката и отчаянието ти, защото доста съм вкусила от тях, но мисля, че след като тук вече си претърпяла доста разочарования, трябваше да пробваш там. Разбира се, аз не съм човекът, който може да ти дава, каквито и да е съвети, просто ти го казвам с най-добри чувства. Успех! Hug

# 598
Здравей, Сивил! Simple Smile Съжалявам за преживяното, не искам да те засегна, но мисля, че си прибързала с решението си, понеже си се разстроила, а понякога емоциите ни изиграват лоша шега. Аз също съм много емоционална, повече от необходимото, но откакто преминах през "школата" на онкологията, гледам на живота по съвсем друг начин, вече всичко ми се вижда розово, сравнения с ужаса от битката с рака, или по-точно с лекарите и здравната с-ма. Няма да навлизам в подробности, защото темата е друга. При моята гинеколожка, която посещавам от доста години, има ужасно много пациенти. В повечето случаи прегледът ми сигурно трае 10 мин. Нямам време да задам дори един въпрос в кабинета й, отговаря ми на регистратурата, и дори там ми пише рецепта, но не бих я сменила с друг, защото винаги ми помага и й имам доверие, поне на 50%, защото на 100% на лекар не вярвам. Ако проблемът е, че не ти е отговорил на всички въпроси, аз лично не виждам проблем. Човекът не ти е отказал помощ - напротив. Понякога, когато нещата започват зле, завършват добре. Това, че е нямал време в момента, не значи, че няма да си свърши добре работата. Разбирам болката и отчаянието ти, защото доста съм вкусила от тях, но мисля, че след като тук вече си претърпяла доста разочарования, трябваше да пробваш там. Разбира се, аз не съм човекът, който може да ти дава, каквито и да е съвети, просто ти го казвам с най-добри чувства. Успех! Hug

Благодаря ти , Сиси! Може би е така, не знам. Просто като знам колко трудно ми беше да отида, отпуски, пари , надежди. Може би очаквах повече. Така или иначе си права за емоциите, не помагат категорично, но понякога е трудно да ги удържим.
Сега чакам фонда декември , а междувременно ще пробвам до тогава на ЕЦ. Ако и с този опит не успея със стимулацията ще ходя явно към Турция, но се надявам да не се налага.
Благодаря ти за подкрепата. Желая ти успех! Пиши като минеш прегледа с какви впечатления си, ако е ок за теб. Hug

# 599
Благодаря! Разбирам те напълно! Аз, затова нямам никакви очаквания, иначе винаги се разочаровам. Всички се въртим в един омагьосан кръг и се чудим на кого да се молим. Хем си плащаме, хем ни ругаят, отдавна свикнах с това, за съжаление. Затова ти писах да не съдиш по такива критерии, а да гледаш крайният резултат. Аз винаги съм действала много импулсивно и в много от случаите не е било в мой интерес. Няма смисъл да тъпчеш на едно и също място, като виждаш, че няма резултат. Аз мисля, ако изобщо имам шанс да стартирам, в една клиника да пробвам два пъти, не става ли, сменям я. Няма смисъл да си губя времето. Поне моето виждане е такова, че нещо трябва да се промени в тактиката, за да се промени и крайният резултат. Ще пиша, разбира се, даже подробно какво са ми казали. Тук вече всички ви чувствам близки и преживявам историята на всяка една от вас. Стискам ти палци! Hug

Общи условия

Активация на акаунт