Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 56

• 111 312
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Привет група Simple Smile Предстои ни нанасяне в нов апартамент и тъй като хич  ме няма е интериорният дизайн имам нужда от съвет. Наемам се да чета темата, но времето което ми остава е много малко ( а и с бебето, сякаш нямам такова време ). Та черпя свежи идеи за цвят на стените? Стаите не са с идеална форма, обзавеждане все още не сме избрали, та не мога да се съобразя с него. Единствено ламината ще бъде светъл.
Благодаря на всички отзовали се Simple Smile

# 91
  • София
Тези от вас, които са с лед осветление, колко келвина избрахте.. Чудя се - 3000 или 4000?

# 92
  • Русе, България
maginka7, добре дошла! Свежи идеи за цветове на стените търсиш. Моята препоръка е да харесаш някаква цялостна визия, към която да се стремите. Щом няма нищо налично, е още по-лесно! Можеш да направиш списък с нещата, които са ви необходими за новия дом, спрямо това какъв е начинът ви на живот, изграденият до момента ритъм и навиците ви. Спрямо това, прецени какви мебели ще ви трябват, какво ще се пренесе от старото жилище, помисли за нещо, което винаги си искала, но по една или друга причина не е било осъществено, почерпи идеи от за решенията в дома от близки. Така можеш да отсееш полезно от излишно. Гледайки картинки, списания, интериорни блогове, се ориентирай към предпочитан стил, цвят, излъчване. Цветовете на стените ще дойдат най-накрая, просто като една финална щриха, давайки завършек на композицията.

Тези от вас, които са с лед осветление, колко келвина избрахте.. Чудя се - 3000 или 4000?
Ето какви картинки излизат за сравнение между двете топлини:
Скрит текст:

Аз бих заложила на 3000 за спалня и хол, 4000 за детска, коридор, баня, кухня. Ако холът и кухнята са общи, по-скоро 3000 и в двете зони.

Имам въпрос към всички редовни, а и не чак толкова, последователи на темата. Желаете ли в заглавния пост да включим линкове към сайтове, от където могат да се черпят идеи? А линкове към полезни мнения от минали теми? Ако сте съгласни, нека в тази тема постепенно събираме препратки, а в следващата да оформим по-подробна начална страница. Ако не сте съгласни, моля също да пишете. Не желая да има поводи за дрязги, напротив, нека да си бъдем полезни!

# 93
Аз бих заложила на 3000 за спалня и хол, 4000 за детска, коридор, баня, кухня. Ако холът и кухнята са общи, по-скоро 3000 и в двете зони.
Навсякъде сложихме 3000К, но в банята над огледалото вградените лампички са 4000К, а изрично казах другото Disappointed Relieved Ако светна само тях, не само че ми става "болнично", а ми прави тена на лицето землист, като на зомби Frowning
Тъй като сме на първи жилищен етаж и сега раззеленените дървета правят сянка, понякога се налага да светна лапите и през деня. Направихме проба - 2700К малко жълтте, 3000К ни слива с външната светлина, 4000К е бяло (не синкаво, но все пак по-ярко бяло). И за детските оставихме 3000К Simple Smile те са със зелени стени, малко към резеда и с тази светлина е уютно, без за е сумрачно (е, сметнахме и осветеността, не само цвета на светлината Simple Smile)

# 94
  • Бургас, София
Относно заглавния пост аз съм съгласна. Не знам дали мога да се нарека редовна, но темата я чета редовно по мое мнение Smile

За осветлението съм се изказвала няколко пъти в различни теми, надявам се не прозвучи като наптрапване на мнение. Около 4000 келвина се води неутрална светлина, нито твърде топла и жълтееща, нито твърде студена и синееща. Важно е предназначението на стаите, както е писала Pyjamka, но е важно и цветовете на стени, под, мебели. Колкото по-тъмно е обзаведена една стая, толкова повече келвини са ви нужни, за да не се чувствате на свещи. Освен разбира се, ако това не е целта. Ако харесвате по-топло усещане, то заложете на по-малко келвини.
Друго мое предложение би било да отидете в някой голям магазин, предлагащ поне няколко производителя и да изпробвате осветлението. Забелязала съм, че едни и същи келвини дават различна топлина при различни производители. Нямам предвид коренни разлики, но все пак. Моите панели на 4200 келвина светят по-топло от същите панели на 4000 келвина на друг производител.
peneva_a също е права. при баня е малко по-специфично. Обиклновено плочките и огледалото отразяват светлината, а в стаи латексът и тапетите поглъщат или най-малко отразяват значително по-слабо. Отново е важен и цветът на плочките. Моите бели сатенирани плочки в банята изглеждат ужасно с 3000 келвина и страхотно с 4000, сивите в тоалетната обаче са точно обратно.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 10:33 от stasy-bs

# 95
  • Beyond the stars

Имам въпрос към всички редовни, а и не чак толкова, последователи на темата. Желаете ли в заглавния пост да включим линкове към сайтове, от където могат да се черпят идеи? А линкове към полезни мнения от минали теми? Ако сте съгласни, нека в тази тема постепенно събираме препратки, а в следващата да оформим по-подробна начална страница. Ако не сте съгласни, моля също да пишете. Не желая да има поводи за дрязги, напротив, нека да си бъдем полезни!

Мисля, че е прекрасна идеята и ще е полезно да обменим/обединим любими сайтове и блогове в заглавния пост.
Малко предложения от мен на прима виста :

# 96
  • Русе, България
Вълшебство, благодаря за добрите предложения!

По отношение на крушките пак, някой купувал ли си е и изпробвал ли е винтидж лед лампи Едисонов тип? (уф, това аз го съчиних, но не знам как се наричат.) За ето тези говоря:
Скрит текст:

Бяха доста актуални в един период, на мен ми харесва как изглеждат, но не мога по никакъв начин да ги свържа с интериора у дома. Ще се радвам да споделите.

# 97
Вълшебство, благодаря за добрите предложения!

По отношение на крушките пак, някой купувал ли си е и изпробвал ли е винтидж лед лампи Едисонов тип? (уф, това аз го съчиних, но не знам как се наричат.) За ето тези говоря:
Скрит текст:

Бяха доста актуални в един период, на мен ми харесва как изглеждат, но не мога по никакъв начин да ги свържа с интериора у дома. Ще се радвам да споделите.
В новото жилище сме с такива. Полилеите в хола са едни странни - плътно до тавана са, но с висящи стъклени цилиндърчета. И стенните тела са такива. С такива крушки "рисува" по тавана и стените и е много ефектно.
Скрит текст:
Снимката е от производителя, цвета на полилея ни не е този жълтеещ и на тази снимка не е с такива крушки и изобщо го няма ефекта на "рисуване"
И в спалнята сложихме такива миньончета, че аплиците и полилея са ретро с плафони като цвете, точно като тичинки стои Wink

# 98
  • София
Много благодаря за мненията! Ще вземем за коридора, банята и тоалетната (в едното са зелени плочки, в другото тюркоазени) 4000, а за другите стаи 3000. Стените ще са светли. В магазина, в който бяхме момчето беше много полезно, но за малко да ни убеди, че 3000 е твърде жълто и повечето купуват 4000 за всички стаи в дома.

# 99
Скарлет*  за мен действително 3000 К е твърде жълто (прилича на осветление от крушка с нажежаема жичка), но аз предпочитам светлината да е максимално доближаваща се до дневната.

# 100
Благодаря, Pyjamka Simple Smile започвам най-редовно да ви следя и съм сигурна, че ще получавам вдъхновяващи идеи!

# 101
Ох, момичета, пак съм аз. ремонта върви с пълна сила, а аз не съм решила още нищо за интериора.  ooooh! Проблемът ми е, че не мога се реша и само си сменям мненията.
Така! Ако боядисам ето тази стена в не много ярко жълто, а останалите

в не много тъмно сиво дали ще е добре?
на жълтата стена ще стои тази секция:

Искам да ви попитам за мнение на корнизите за пердетата:
http://www.ikea.bg/textiles/Curtain-rails-and-rods/Curtain-rods/ … a-23188/40217149/ Тези - бели или сиви от същия вид , "дебели" 28мм. или 19мм.?
Или пък такива:

Появи ми се и този, но не мога да преценя дали е много лъскав, пък и май въобще не върви на цялостния интериор.

# 102

Появи ми се и този, но не мога да преценя дали е много лъскав, пък и май въобще не върви на цялостния интериор.

Ние купихме такива  само ,че с друг край(като първите ,които си показала) на промоция са 20 лева броя,поради ниския бюджет. Лъскавините въобще бе си личат , стоят много приятно. Изглеждат ,понеже ги гледаш от далеч  все пак,като умишлено състарено дърво. Всъщност са метални,телескопични.

# 103
Може ли да ги снимаш да видя как стоят на живо?

# 104

Ние купихме такива  само ,че с друг край(като първите ,които си показала) на промоция са 20 лева броя,поради ниския бюджет. Лъскавините въобще бе си личат , стоят много приятно. Изглеждат ,понеже ги гледаш от далеч  все пак,като умишлено състарено дърво. Всъщност са метални,телескопични.

Откъде ги купихте?

Общи условия

Активация на акаунт