Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 56

• 112 102
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
кафяво със синьо и тюркоаз изобщо не ми се вързва
но зелено може би ще е добре

# 526
  • Варна
О, кафяво с тюркоаз е класика, беше голям тренд преди време.

Но и една маслина ще свърши работа, не мога да си спомня, коя от съфорумките беше правила палитра череша с маслина.

# 527
Благодаря за насоките! Лилавото може би ще е нещо такова, третия от горе надолу  https://www.google.bg/search?client=firefox-b&dcr=0&biw= … rc=aQODpR49Umin8M:

# 528
Грешка  Blush

# 529
и на мен не ми се връзва
свежо жълто?или зелено ще е доБре според мен

нищо не казахте за моята спалня Sad

# 530
Мис Бингли, аз бих сложила сиви, различни нюанси. В твоя случай, щом имаш и бежово, по-добре да са по-топли сиви.

По принцип много харесвам комбинация лилаво-зелено, но не знам в твоя случай дали би стояло добре. Защо не пуснеш снимка на реалния интериор?

# 531
Замислям боядисване на спалня....и аз.
Мебели- венге, под- светъл дъб(класика, а). Новата завеса вече е готова- снежно бяла, както и тънкото перде. цвета на стените мисля да е в кафявата гама, за да се откроява пердето и завесата(защото то вече е даденост), но сега като погледнах снимката на последната показана спална в сиво- много ми хареса. Обаче, май при мен ще се спра на кафявото. В стаята над спалнята  имам и ....хм ниша. Нея трябва да направя акцент, но дали да е бяла, както ще е бял тавана и по- тъмно кафяво?

# 532
  • Варна
и на мен не ми се връзва
свежо жълто?или зелено ще е доБре според мен

нищо не казахте за моята спалня Sad
Направо не мога да си представя да бъда в такава стая сори!

# 533
Мебели- венге, под- светъл дъб(класика, а). Новата завеса вече е готова- снежно бяла, както и тънкото перде. цвета на стените мисля да е в кафявата гама, за да се откроява пердето и завесата(защото то вече е даденост), но сега като погледнах снимката на последната показана спална в сиво- много ми хареса. Обаче, май при мен ще се спра на кафявото. В стаята над спалнята  имам и ....хм ниша. Нея трябва да направя акцент, но дали да е бяла, както ще е бял тавана и по- тъмно кафяво?

На мебели венге не бих сложила кафяво. Не си показала кой точно нюанс, но все пак.

Ето в стария ни апартамент, където ремонтирам и подготвям за под наем как комбинирах с мебели венге, светъл под и сива стена. При нас стената с пердето е бяла, а завесите са светло сиво сребърни с перде бяло със сребърна нишка. При теб белите пердета много добре биха си изпъквали на изцяло сива стая, просто не я прави супер бледа.

След като я ремонтирахме не харесах как станаха някои детайли и внесох следните промени:
Корнизът ще е тръбен венге (махнах таванния, че нещо не стана според замисъла и пердетата късеят), монтирах го и по-надолу, да ми се чуди въобще човек защо го махнах  като си беше там... и лампата на тавана е тъмно кафява с бежови стъклени чашки (тази я преместих в другата стая, че там ще е с бели мебели.Така пренасям венгето в дребни детайли от стаята, сивата стена в текстила, за мен е достатъчно, защото шарено обичам само в детската стая Simple Smile
Снимката за съжаление е на изкуствена светлина, но все пак...

Ако сте срещали или ви попаднат стенни лампи със кафява основа и бежово стъкло/чашка тип лист или цвете (кала) моля да споделите, че трябва да сменя тези от снимката! И на по-народна цена, като за наематели.

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 22:50 от drago_2008

# 534

На мебели венге не бих сложила кафяво. Не си показала кой точно нюанс, но все пак.

Ето в стария ни апартамент, където ремонтирам и подготвям за под наем как комбинирах с мебели венге, светъл под и сива стена. При нас стената с пердето е бяла, а завесите са светло сиво сребърни с перде бяло със сребърна нишка. При теб белите пердета много добре биха си изпъквали на изцяло сива стая, просто не я прави супер бледа.

След като я ремонтирахме не харесах как станаха някои детайли и внесох следните промени:
Корнизът ще е тръбен венге (махнах таванния, че нещо не стана според замисъла и пердетата късеят), монтирах го и по-надолу, да ми се чуди въобще човек защо го махнах  като си беше там... и лампата на тавана е тъмно кафява с бежови стъклени чашки (тази я преместих в другата стая, че там ще е с бели мебели.Така пренасям венгето в дребни детайли от стаята, сивата стена в текстила, за мен е достатъчно, защото шарено обичам само в детската стая Simple Smile
Снимката за съжаление е на изкуствена светлина, но все пак...
Скрит текст:

Ако сте срещали или ви попаднат стенни лампи със кафява основа и бежово стъкло/чашка тип лист или цвете (кала) моля да споделите, че трябва да сменя тези от снимката! И на по-народна цена, като за наематели.
Много хубава спалня,интересува ме паркета какъв цвят е.

# 535
аз пак да попитам на такъв тип дамаска за диван, какъв материал трябва да са декоративните възглавнички

може ли всякаква материя, или трябва да е подобна, някаква промазана, или лъскава
примерно това ще отива ли

# 536
Drago, благодаря за включването ти. Както писах и аз си заплюх сивото от показана тук спалня. Имам сива боя у дома, но не е тъмна, а нещо като вашата. Обаче кафявото си го представях като нещо цветно, на фона на което белите завеси да изпъкнат, а сивото ще ми е като..... петно(ако го ползвам за същата стена в стаята).Така ми е в представите.

# 537
  • Бургас
Привет  bouquet
Някой търсеше килими тип винтидж newsm78 Мисля, че беше Like_Smoke
Във vivre.bg има намаление и може и да се намери нещо подходящо.
Примерно

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 15:15 от Irinita

# 538
аз пак да попитам на такъв тип дамаска за диван, какъв материал трябва да са декоративните възглавнички

може ли всякаква материя, или трябва да е подобна, някаква промазана, или лъскава
примерно това ще отива ли

От снимката не се ориентирам добре - това някаква изкуствена кожа ли е, или промазана дамаска?

Ако е дамаска, бих сложила нещо контрастно - и като цвят, и като материя. По-долу слагам снимки, с които искам да илюстрирам основно цветовите палитри в контекст, не толкова че точно дизайнът ми допада, макар че някои намирам за прелестни. На моя монитор, нюансът кафяво на дамаската изглежда топъл, така че аз бих сложила или мента, или тюркоаз възглавнички. Ако е всъщност студено кафяво, топло светло маслиненозелено би стояло добре също.
Скрит текст:

# 539
.

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 20:27 от Yes Darling

Общи условия

Активация на акаунт