Стига вече мама се клатушка,СЕПТЕМВРИ идва и е време бебе да погушка! ТЕМА 6

• 50 918
  • 905
  •   1
Отговори
# 75
Аз нощем спя като заклана*, но и денят ми започва към 7:30-8:00 с разни задачки. Ако това с подготовката на организма и будните нощи е вярно, май аз няма да раждам тази година.
* Заклана, когато не ставам да пишкам по 11 хиляди пъти на вечер. Което пък се дължи на дините, които неконтролируемо поглъщам.

Как се мери размер на бебе и дреха?  newsm78
Бях поръчала онлайн един ескимос за зимата, когато малкият ще е на 3-6 месеца. Дрехата дойде, на етикета обаче пише 0-3 месеца и като рипнах да го връщам от магазина казаха да го измеря и да се уверя, че си отговарял на 3-6 месеца, етикетът бил грешен.
=> Колко сантиметра е 3-6 месеца? 60? 70? 80?  Thinking И как да го меря това - от раменете до чатала или от раменете до петите на ескимоса?
Направо го връщай, растат безумно бързо. И ако му става ноември, януари?? То и без това не отговаря на размера

# 76
  • София
Бебевалежът започна стабилно, но явно момичетата от Фейсбук не пишат и тук.

Стискам палци, бебе87. Да се похвалиш после Hug

# 77
бебе87, успех! Защо влизаш утре в болница, а секциото е чак във вторник? Аз си мислех, че се влиза в деня на операцията или най-много един ден преди това.
Аз заспивам късно - към 1.30 - 2 часа, но ставам към 9 часа. Обаче в 14.30 заспивам и откарвам 2 часа...Голям сън, голямо нещо.

И аз имам болки в таза, но при мен започна още към 20 седмица. Ужасно е.

# 78
И аз незнам защо влизам утре,😃. Но ще съм по спокойна там. Доктора ми е отпуска и в понеделник се връща. Последния път ме видя, че съм ушашкана и може би затова реши по рано да вляза.

# 79
bebe87 -  лелееееее! Супер! Как ти завиждам... Simple Smile

Мами, какво става, ако го родя и няма избран личен лекар по ЗК?

ЛЛ педиатър днес ме върна, че е много претоварено и не може да поеме още един пациент през м. септември. Евалата, че си казва честно, а не само да трупа пациенти и после да чакам седмици за преглед, а детето да се гърчи болно... ама аз много се разстроих от тази работа. Писна ми да се занимавам само с избиране на лекари, други лекари, трети лекари, болници, други болници, още болници.

# 80
 Успех бебе87. В нашата болница за секцио приемат предния ден.

# 81
Бебевалежа започнал..А тук никой не се е похвалил (освен Скаб) ..Явно момичетата от ФБ не пишат тук ли ..? Щеше да е хубаво и ние да им се порадваме..аз лично не ползвам ФБ..🙁 Както и да е! Всички бебоци да са здрави и щастливи!!💖💕
  А...иначе и в нашата болница се влиза на същия ден за секцио...
Аз след час съм на преглед...Ще пиша след това : )) 99

# 82
  • София
То май вече е практика да се прави отчетна тук, след това група във Фейсбук и всички да се прехвърлят там Simple Smile

# 83
  • гр. Бургас
bebe87 и моето секцио е във вторник рано сутринта. Ще си отида в болницата направо тогава.
Кога мина това време... 3 дена останаха.

# 84
  • Варна
Момичета, някъде в предходните теми спименавахте за Седатиф... може да се приема от бременни нали?

# 85

bebe87, Dociii, успех във вторник! Всичко да мине възможно най-леко и да се възстановите бързо Simple Smile.

Ангела, да, може да се приема Седатиф ПС от бременни.

# 86
Някаква идея колко време след подаване на 45-дневния болничен при работодател той трябва да го предаде в нои. Моят е от 5 август, но още не е отразен като предаден в електронната система на нои. Счетовидтелката ни не ми отговаря и не знам подаден ли е изобщо.

# 87
На мен днес не ми е ден. Сутринта получих от НОИ разпореждане, че ми се отказва изплащането на обезщетение за бременност, тъй като не съм здравно осигурена. А аз съм държавен служител, работещ от 12 г. Оказа се, че грешката е от счетоводството, които при подаване на електронното уведомление просто не са сложили хиксче, че съм осигурена. А това е нещо, за което НОИ имат информация, но естествено всичко е бюрократщина. Сега очаквам доста да ми се забавят парите.
След това някакъв луд се затича крещейки срещу мен и ми изкара ангелите. После един буквално щеше да ме прегази с колата си, въпреки, че много добре ме видя, но ме притисна с колата си до паркирала кола. Накрая вече буквално ми се ревеше.

Бебка последните 2-3 дни е доста неактивна. Много рядко се размърдва, а преди не се спираше.

Знам, че е рано, но искам вече да раждам. Не ми тежи, просто притеснението от неизвестността и дали всичко ще е наред ме побърква.

# 88
Axinora89, в справката за постъпили данни за издадени болнични трябва да ти излиза, че е подаден от съответното болнично заведение/дкц. Работодателят най-късно до края на този месец ще го подаде в НОИ и ще очакваме плащане на дните за август в началото на следващия месец. Тогава от НОИ ще заредят данните в справката за подадени документи и изплатени обезщетения като им излезе графика за изплащане за септември.

# 89
Ноел...съжалявам запденя ти... Наистина кофти.Но не се сдухвай! Идиоти навсякде има...а на теб ти предстои най-голямото щастиее 💕😚 Dont worry,be happy! Всичко ще бъде когаго му е времето и наред!

Такаа...Ами аз бях днес при док..Госпожицата е 3.100кг, 36+ с. Според него..Каза че вс е наред и др петък ме чака пак..Ни звук ни стон за секциото..Предполагам,че др. Път вече ще ме извести...Wink))

Общи условия

Активация на акаунт