НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 519
  • 799
  •   1
Отговори
# 540
На едно мнение сме, Краси, аз казвам същото, но с други думи.  Wink
Аз също не виждам нищо лошо в надграждането, напротив. Важно е да се развиваме.
"Биещи" се противоречия е имало, но и в това не намирам нищо странно, в спора се ражда истината все пак.  Grinning Просто днес си дадох сметка как се е развивала темата през годините, сетих се за хората, които пишеха в самото начало и въобще как се оформи в този си вид към днешна дата.  Heart Eyes

# 541
  • Scotland
Плодовете не са добра идея сутрин Simple Smile

# 542
  • Варна
Ама като ги ям вечер съм с 600 гр отгоре на следващата сутрин. Пък и ям в много малки количества и ми е добре засега, а и в неделя ще се разбере , като се претегля  Simple Smile

Не закусвам само с тях, просто вместо към вечерята ги прибавям към закуската и то в ню-ню количество  Peace

# 543
  • Варна
Първо да ви се похваля,че съм смъкнала 1 килограм.
Второ да ви се оплача,че обиколките ми не са мръднали въобще. Това възможно ли е и какво мога да направя? Посъветваха ме да направя ,,мръсен ден''....

# 544
Второ да ви се оплача,че обиколките ми не са мръднали въобще. Това възможно ли е и какво мога да направя? Посъветваха ме да направя ,,мръсен ден''....

За колко време става дума? Aз бих те посъветвала да бъдеш търпелива. Ако "мръсен" ден означава ден с повече въглехидрати, честно казано не виждам смисъл. Тялото не е машина, понякога ще сваляш кг, понякога см, понякога доста време няма никаква промяна и за една нощ си отиват кило-две.

# 545
  • Варна

За колко време става дума? Aз бих те посъветвала да бъдеш търпелива. Ако "мръсен" ден означава ден с повече въглехидрати, честно казано не виждам смисъл. Тялото не е машина, понякога ще сваляш кг, понякога см, понякога доста време няма никаква промяна и за една нощ си отиват кило-две.

На режима съм от 17.07,а последно се мерих и теглих на 1 септември и сега днес. Мен също не ме влече този ,,мръсен ден'' и не съм го правила.

# 546
  • München, Deutschland
Това с "мръсния ден" и аз го бях чела в една от статиите, които Кам беше давала. Двама от най-големите радетели на този режим, го препоръчваха, ако има паузи в отслабването. Не се разбира 1 ден пауза, естествено.

Единият доктор беше този, които описваше рака като метаболитно заболяване, но не се сещам за името. Той самият казва в едно интервю, че не се храни целогодишно стриктно, а си прави 4 периода примерно по месец на кетоза, а в останалото време просто гледа да ограничава въглехидратите. Но разказваше и за ефекта на именно такива периоди с повече въглехидрати (не съм сигурна колко дни препоръчваше точно). А неговият последовател (също много известен) описваше вече конкретно как в последствие с пациенти, при които се наблюдават месеци застой, нещата "тръгват" след няколко въглехидратни дни.

Та не е напълно лишен от логика и положителни примери съветът с въглехидратния ден. Дали 1 ден е достатъчен, обаче? Докторите препоръчваха по повече.

# 547
Аз бих препоръчала да не правиш "мръсен" ден засега. Изчакай. Седмица, две, три, даже месец... При това не е като въобще да няма движение при теб- свалила си 1 кг. Така се сваля здравословно. С търпение. Но е много важно е причината поради която си на този вид хранене- ако основното е да сваляш, при това сравнително бързо, не разчитай всяка седмица да имаш движение надолу и в мерки, и в кг.  Peace

# 548
Аткинс имаше едно изречение...цитирам по памет:
"Закъде да бързаме, след като цял живот ще се храним така-вкусно и удовлетворяващо!".    Grinning
Подкрепям с две ръце.    Peace
Снощи си направих "мръсна" вечеря...    Laughing   т.е., дадох храна и за душата.
В заведение:3 телешки кюфтенца (че не бях особено гладна), картофен чипс от порцията на половинката, една малка бира, а после и сладолед от тъмен шоколад.КЕФ!    Laughing
На кантар не съм се качвала от горе-долу седмица, може би най-рано в понеделник.
За мен е важно тенденцията да е надолу, а че кг днес са -200, а утре +900, хич не ми дреме.    Simple Smile
-------------------------------
За пореден път се убедих с колко долнокачествени продукти се готви по заведенията.Става дума за среден клас такива....Поисках си блокче масло към кюфтетата, донесоха ми чист маргарин.   Mr. Green
Масло не се намира из кухните им....   Laughing

# 549
  • София
-------------------------------
За пореден път се убедих с колко долнокачествени продукти се готви по заведенията.Става дума за среден клас такива....Поисках си блокче масло към кюфтетата, донесоха ми чист маргарин.   Mr. Green
Масло не се намира из кухните им....   Laughing
От години не се намира, че и в по-скъпите. В тези, дето 1 супа е 20 лева и 1 основно гурме порция е 70 лв. не знам, не съм влизала  Mr. Green

# 550
С това поскъпване на маслото в момента . .. 250г. под 5 лева е трудно да си купиш,  та няма как да им се намира в кухните. Не че като беше по-евтино са купували де... 

# 551
А, аз си реших проблема с маслото...купих си от Метро кутия с еднократни дози от 10 грама и смятам да си нося.    Laughing  Включително и за кафенце по кафенета....днес след покупката си купих дълго кафе и си сложих едно масълце...разкош.    Simple Smile

# 552
Та не е напълно лишен от логика и положителни примери съветът с въглехидратния ден. Дали 1 ден е достатъчен, обаче? Докторите препоръчваха по повече.

Мисля, че е от огромно значение и личната реакция към въглехидратите. Аз изключително трудно "влизам" в релси след прекаляване с В - може да отнеме дни или в по-лоши случаи и седмици. Отварят ми огромен и тъжен глад... казвам тъжен, защото чак ми се реве.Laughing Та човек е добре да си прецени според особеностите на организма.

Ако е свален 1 кг за седмица, не виждам смисъл да се пришпорват нещата. Отслабва се спираловидно принципно, тялото се нагажда, кожата се свива и т.н. Мерките и теглото са само външният израз на тези промени, вътре всичко бучи и кипи, променят се хормони и какво ли не още. Ако трябва да съм честна - който иска веднагически моменталически ежеседмично равномерно слабеене, по-скоро протеиновите диети са за него. Тук малко по-лабежно се кара, и по-здравословно.

# 553
  • München, Deutschland
О, абсолютно, не говорим за случаи, в които няма разлика 1 седмица. По-скоро се имаха предвид случаи, в които месеци няма никакъв ефект по отношение на кг и см. Също не и ако си 50 кг с мокри дрехи и така и не ставаш 45... И разбира се не се имаше предвид всеки път като видиш застой да ядеш нещо сладко примерно, а само при опр. условия и ако наистина имаш нужда от отслабване, контролирано.

# 554
  • София
Подозирам, че тези доктори работят с хора с десетки килограми в плюс и процесът на сваляне е дълъг и се случват какви ли не казуси. Кой знае как щяха да разсъждават, ако 99% от пациентите бяха с 8-10 кг за сваляне (и то според тях), дали щяха изобщо да коментират килата или само разни показатели  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт