Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 411
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Сега като чета,  толкова важни неща коментирате,  детайли които повечето лекари винаги пропускат. И  моят син ( на 15 )  е с изоставане и един психолог ми сподели ,  че  може да има  връзка с дефицит на  б12 - аз имам тази мутация и с бременността ми - сегашния аборт пиех мета и метилкобаламин, но тогава не съм била и чувала! Четем, анализираме,  сами си назначаваме всичко, с надеждата да  открием" защо " а повечето лекари гледат тъпо , или пък обратно,  за застраховка назначават скъпи и ненужни неща 😡и като стана дума за  това като сами си пускате хламидия, и останалите, ако нещо излезе кой назначава лечение и коментира резултатите?Аз искам да си пусна , в лабораторията е по евтино от аг кабинета, но после ако има нещо какво следва?

# 421
  • София
Сега като чета,  толкова важни неща коментирате,  детайли които повечето лекари винаги пропускат. И  моят син ( на 15 )  е с изоставане и един психолог ми сподели ,  че  може да има  връзка с дефицит на  б12 - аз имам тази мутация и с бременността ми - сегашния аборт пиех мета и метилкобаламин, но тогава не съм била и чувала! Четем, анализираме,  сами си назначаваме всичко, с надеждата да  открием" защо " а повечето лекари гледат тъпо , или пък обратно,  за застраховка назначават скъпи и ненужни неща 😡и като стана дума за  това като сами си пускате хламидия, и останалите, ако нещо излезе кой назначава лечение и коментира резултатите?Аз искам да си пусна , в лабораторията е по евтино от аг кабинета, но после ако има нещо какво следва?

Ти така или иначе трябва да отидеш при някой Аг  да ти вземи цервикален секрет
Аз си ходя при един лекар ( Калчев) , още преди да забременея. Много го харесвам, но той не следи бременности , добър е в лапарото, хистерото и за инвитро, пускам и микробиологиите при него . Но след като забременях, ме насочи към лекар по фетална диагностика ( то и аз се бях насочила към него, но не ни се получиха нещата. Та, отплеснах се малко.....
Бях при него сега, след аборта и доста коментирахме какво ще правим и изследваме. Казах му , че искам да пусна тези мико- урея и хламидии в Геника . Взе ми секрет и каза, като излязат резултатите да му звънна, ако има нещо , да ми изпише лечение. Пусна ми и някакъв Антистрептолизинов титър ( това не бях го чувала )
Та се разбрахме , ако няма нишо на тези изследвания, следваща стъпка е хистероскопия ( също ще правя и снимка на зъбите преди това )

Последна редакция: пт, 29 сеп 2017, 23:29 от Bambolinka11

# 422
  • София
Момичета, всички проблеми с годините се засилват. Така че е много вероятно с предишна бременност да не сте имали проблем, а сега вече да имате. Така че отричането на всички терапии, щото преди е станало, е наивно.

Тромбофилията не се отключва винаги - при една бременност може да се прояви, при друга - не. Освен това при различни жени се проявява по различен начин - при някои има тромбоза, разширени вени, при други може да има нарушен кръвоток към плода. Има и няколко фатални случая с родилки в последните няколко години.

НК клетките доколкото знам се повишават и в ролята на компенсиращ механизъм, когато има някакъв неработещ процес в имунната система, например при хомозиготна мутация - това означава че и двата алела на гена са дефектни, не си вършат работата, съответно организма си намира начин да компенсира.

При мен за повишените маточни НК клетки са ми предписани вливки интралипид на всеки 8 седмици, преди овулация, след това след +тест и последно в 8-9 седмица. Имам изследване за НК клетъчна активност, в което се вижда че интралипид ми влияе по-добре от имуноглобулин. Интралипид е соев продукт, използва се за венозно хранене на болни. И за разлика от имуноглобулин е достъпен като цена. Не знам каква е схемата, която дава доц. Конова, аз съм се консултирала с доц. Русев.

В научните изследвания терапията на НК клетки с интралипид се появява след 2005 г, тоест сравнително ново е, затова много специалисти не го знаят и не му вярват. Дотогава се е прилагал само имуноглобулин. Поне 20-30 години са необходими на всяко ново изследване, за да добие масовост и да влезе в по-широка употреба.

За това дали вливките работят можете да питате и Ало, ало слънчице, която благодарение на тях този път, след няколко неуспешни опита, успява да напредва с бременността, Пу-пу-пу да не я урочасам.

В крайна сметка всеки решава сам за себе си на кой доктор да се довери и дали да следва предписаната му терапия.

Специално за мутациите в MTHFR - там освен тромбофилия имаме и проблем в клетъчния фолатен метаболизъм. При мутация има неусвояване на синтетични форми на витамините Б9 и Б12, понякога и Б6, съответно при ниски нива трябва да се приемат бионаличните им форми - фолат/л-метилфолат вместо синтетична фолиева киселина и метилкобаламин вместо цианкобаламин.

Ниските нива на вит Д също са проблем както по време на бременност, така и в нормално състояние. Не случайно на бебетата им изписват вит Д.

В заключение - с колкото и доктори да се консултирате - мислете и преценявайте на кого да се доверите, и винаги подлагайте мненията на проверка. За тях вие сте просто поредния пациент. Ако сбъркат, последствията и абортите са за вас.

# 423
В заключение - с колкото и доктори да се консултирате - мислете и преценявайте на кого да се доверите, и винаги подлагайте мненията на проверка. За тях вие сте просто поредния пациент. Ако сбъркат, последствията и абортите са за вас.

Точно това ми е трудно да направя  - да реша на кого да се доверя. Аз нямам техните знания, не съм лекар. Как да реша кой е прав в преценката си?

# 424
  • София
Много точно и ясно Delisardeli 😘😘
Като стана въпрос за лекари....За  Жк се записах в кварталната поликлиника , само заради болничните , които взимах. Тааа, лекарката ми се опитваше да ми се покаже на много знаеща и разбираща ( имала 20 год. стаж като акушер- гинеколог) , взе да ме разпитва какво съм изследвала. Като почнах да й говоря за Нк клетки и тромбофилия , взе да мига на парцали , даже незнаеше какво означават 😕Даже не й разреших да ме прегледа вагинално и да ми вземе микробиология
Пита ме тия инжекции за какво ги слагам, защо изследвам вит.Д през лятото.....Имах чувството, че знам повече от нея, ако искате вярвайте...
А толкова бременни имаше пред кабинета, които ходеха само при нея , освен на Фм. Просто късметлийки ли, незнам....

# 425
  • София
Бамболинка, за радост 95% от жените имат нормална бременност и не им се налага да ходят по мъките като нас. Или поне не разбират че имат проблем по време на бременността...

# 426
Вече не знам къде е истината и май за всеки е различна. Не отричам нито едно лечение, не ме разбирайте погрешно. Споделям личен опит. Освен това по върпоса с мутациите не съм чела достатъчно и не смея да коментирам. от тук разбрах, че част от тях влияят и на усвояванаето на някои витамини и т.к. нямах мутации реших да не проверявам и витамините, а и вече към 16 седмица май е късно да ги мисля.

Момичетата, които са бременни.... моля за съвет... изпитвахте ли болки ниско в корема през 4ти месец. В смисъл тъпа болка и при по - резки движения става остра, но като цяло при натиск коремът не е много твърд и не е болезнен.  Последните няколко дни постоянно изпитвам тежест и ме наболява. Пия си магнезия, но не мисля, че има ефект, вероятно защото не са контракции. Може ли да е от растежа на коремчето и на бебчето. Аз имам доста операции и все в тази област, та се чудя да не би да е от разтягане на сраствания. Уж в понеделник ми гледаха шийката и казаха, че е наред, но ....
Относно подуването- аз всяка вечер съм като риба - балон. Адски се надувам и вярно визуално дърпам с поне месец напред. Уж не преяждам, а започнах да качвам :/

# 427
  • София
Зиа, нормално е. Матката расте, връзките се разтягат, а като има и сраствания... аз също съм с 3 коремни операции (лапаротомии, не лапароскопии) и те разбирам. Щом шийката е добре, значи няма страшно. Аз понякога пийвам 2 папаверина, за спокойствие.

# 428
  • София
Вече не знам къде е истината и май за всеки е различна. Не отричам нито едно лечение, не ме разбирайте погрешно. Споделям личен опит. Освен това по върпоса с мутациите не съм чела достатъчно и не смея да коментирам. от тук разбрах, че част от тях влияят и на усвояванаето на някои витамини и т.к. нямах мутации реших да не проверявам и витамините, а и вече към 16 седмица май е късно да ги мисля.

Момичетата, които са бременни.... моля за съвет... изпитвахте ли болки ниско в корема през 4ти месец. В смисъл тъпа болка и при по - резки движения става остра, но като цяло при натиск коремът не е много твърд и не е болезнен.  Последните няколко дни постоянно изпитвам тежест и ме наболява. Пия си магнезия, но не мисля, че има ефект, вероятно защото не са контракции. Може ли да е от растежа на коремчето и на бебчето. Аз имам доста операции и все в тази област, та се чудя да не би да е от разтягане на сраствания. Уж в понеделник ми гледаха шийката и казаха, че е наред, но ....
Относно подуването- аз всяка вечер съм като риба - балон. Адски се надувам и вярно визуално дърпам с поне месец напред. Уж не преяждам, а започнах да качвам :/

Zia ,наистина не искам да те плаша , но е добре да отидеш в някой спешен кабинет да те видят. Аз усещах такава тежест ниско долу в корема, преди да стане белята (3-4 дни преди това) .И на мен тогава доста хора м казаха, че вероятно е от разтягане на матката и аз не обърнах внимание на това . А се оказа, че е трябвало.  Отново казвам, не искам да те плаша, а да те предпазя. Дано всичко е наред при теб, от сърце желая.
А за витамините, не е късно. Б 12 е важен след 20 седмица , когато започва интелекталното развитие на плода. Д - то също не е късно по което и да е време. Имаш достатъчно да гинабавиш, ако си с липси .

# 429
  • София
Такива болки са нормални.Може да ги има преди да се случи нещо лошо, но също така си ги има и по принцип.
Аз имах доста силни менструални около положителния тест.После почнаха едни пробождания, тежест.
След амниоцентезата имах болезнени контракции и сега по-лесно правя разлика. Сега са като издуване и ти се напряга някоя част на корема.Не е приятно, ама не е точно болка.Докато след амниоцентезата, освен стягането на матката, се усещаше и силна болка.
Но ежедневно има дискомфорт-пробождания, пък като се завъртиш на някъде и те пререже някоя жила/мускул. Напрежение също.Като натежи бебето и заема странни пози пък имам чувството, че ще ми се изтърси между краката.
Така бях и бременността със сина ми, а през цяла нямах никакво разкритие.Само водите ми бяха малко, сега казват, че са нормални.

# 430
Bambolinka... аз хубаво да отида да ме видят, но те само ме карат да лежа и ми влизат болкоуспокояващи. Иаче в понеделник последно ме гледаха и  ми казаха, че шийката е добре, а аз наболявания си имам от около седмица. Просто последните два дни са малко по - силни.  и на моменти от едната страна коремът ми се втвърдява. като го понатискам се отпуска. Може и газове да са... вече не знам. Още не усещам бебчето и това много ме мъчи.

# 431
Дези като каза,че си имала малко намалели води,разбрали каква е била причината?
И на мен в началото на 8м ми бяха намалели доста,лежах в болница уж да ми влеят някакви витамини,пиех съдоразширителни хапчета,гледаха ме на доплер,кръвопотокъ всичко беше в норми.
Никой не ми каза каква е причината.

# 432
  • София
Такива болки са нормални.Може да ги има преди да се случи нещо лошо, но също така си ги има и по принцип.
Аз имах доста силни менструални около положителния тест.После почнаха едни пробождания, тежест.
След амниоцентезата имах болезнени контракции и сега по-лесно правя разлика. Сега са като издуване и ти се напряга някоя част на корема.Не е приятно, ама не е точно болка.Докато след амниоцентезата, освен стягането на матката, се усещаше и силна болка.
Но ежедневно има дискомфорт-пробождания, пък като се завъртиш на някъде и те пререже някоя жила/мускул. Напрежение също.Като натежи бебето и заема странни пози пък имам чувството, че ще ми се изтърси между краката.
Така бях и бременността със сина ми, а през цяла нямах никакво разкритие.Само водите ми бяха малко, сега казват, че са нормални.

Дези, така е, може при нея да са мормални, но при мен не бяха. Затова казвам да отиде някъде да я погледнат, най- добре в болница в спешен кабинет. Просто за нейно успокоение.

# 433
  • София
Не, не разбрах. Тогава имах силно водно течение.Чак ми ставаше голям мокър кръг на панталона между краката. Затова и се стресирах и отидох в болница.Правиха тест и излязоха води, но после четох, че това вещество реагира и на някакви гъбички  , а аз все си имах.
Вливаха ми магнезий(кормагнезин ли се наричаше...не помня) и ми даваха папаверин. Ама нищо.
Аз имах доста малък корем, при секциото трудно  извадиха бебето и после в епикризата пишеше нещо от рода, че имам дебела и неразтеглива матка. Та се чудя дали просто не е могло да имам повече води, ако матката не се е разлирявала добре.
Сега коремът ми е като миналия път в 9 месец, но пак казват, че ми бил малък за 7-и. Аз на ширина, дупе и гърди явно раста.
Доколкото знам, водите може да изтичат по малко, но се възобнивяват. Например при изтичане на голямо количество води, понякога може да не се пристъпи директно към индукция на раждането(ако няма разкритие) или секцио.В някои държави чакат, наблюдават бебето и не правят никакви вагинални прегледи, за да не влезе инфекция. В БГ индуцират или правят секцио, не чакат.

# 434
И аз бях с дост малък корем и моят син трудно го извадиха,но през бременността не са ми изтичали води.
Уж го гледаха,че трябва да е над 3кг, а се роди 2200гр.

Сега са ти нормално количество водите,нали?
Интересно ми е дали имат връзка бременносттите и дали да очаквам пак това състояние при следващата ми бременност?

Общи условия

Активация на акаунт