Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 420
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
CatGirl   аз съшо бях със завишенин НК клетки, макар и смалко, но пък и аз правих изследването едва 12 дни след К.  Поради тази причина и поради мнението  на настоящите ми лекуващи лекари, не са ми правили вливки, защото според тях НК клетките не са били виновни за загубата ми в 9г.с.
При сегашното ми забременяване, док. ми изписа аспирин протект и въпреки, че го пиех през ден, а не всеки ден, както ми предписа, изкървих и автоматично го спрях. Повече не го поднових. Не съм имала никакви мутации за тромбофилия. Според мен се опитаха да се презастраховат.  Без да има причина, аз лично не бих приемала лекарства, защото се оказва, че не винаги ти дават нещо, за конкретно лечение, а просто като застраховка, само че не знаеш какво друго може да се обърка.  В момента ме следят трима лекари, просто не мога да се доверя на един.

# 406
Zia,
Това за доверието е абсолютно вярно,изумявам се като чуя как си ходят само при един,а той някакъв страшен некадърник,не че като ходиш при някой с име,нещата не са по-различни.
Ужас ме обзема просто от лекари.
Доверие имам на един в Плевен, и да стигнем до нова бременност,такава схема съм замислила при кой,кога,къде да ходя.

Тези НК клетки в какви граници трябва да са? Почнах да се чудя дали резултатът ми е Ок,въпреки че имам становище,че са в норма.

# 407
За всяка лаборатория референтните стойности може да се различават. Затова се гледат единствено спрямо посочените референтни стойности в конкретното изследване. Всяка лаборатория, а вероятно и в различни времемеви интервали, се използват различни методи и съответно референтните стойности са адаптирани към съответния метод. НК клетките са реакция на организма към проблем, най - често инфекция и далеч не е задължително да имат връзка със загубения плод. Според мен такава може да се търси при конкретни случаи на несъвместимост между двамата родители, инфекциозни проблеми в областта на половата система или просто починал плод, който организмът вече разпознава като чуждо тяло и атакува /както най - вероятно се е случило при мен/.
НК клетките са нещо като тежката артилерия на имунната система и тялото ги праща в определени случаи, включително настинка, болен зъб, инфекция в бъбрек, като защита от развитие на рак и безброй причини, несвързани с развиващия се плод. Третирането и потискането на НК клетките, без да е установена причината за тяхното активиране бих казала е непрофесионално от страна на лекарите. Представете си някой с гангрена, който е вдигнал темература и докторите, вместо да лекуват проблема да дават на болния аналгин, та да поспане температурата.  НЕ се връзва, нали? Простете дългия пост, но след като моите резултати бяха завишени изчетох стотици страници из различните форуми и процентът на родени бебечета с и без третиране на НК клетките при повторна бременност  е горе долу един и същ, та изводите оставям на вас.
Това хаотично търсене на виновник за загубите е мъчително и за нас, и за половинките ни. Сега съм бременна и всеки ден, при всяка болка изпадам в ужас. Вече съм в 16г.с. и продължавам да си инспектирам салфетките, продължавам да искам да се тръшна в леглото дори при най - лекото наболяване и тичам на лекар поне веднъж в седмицата.

# 408
И аз ще съм така,и някой като ми каже да си спокоен и да мислиш позитивно,насоки и препоръки и откачам!

Чета тук разни работи,след като НК клетките ми са Ок,нямам тромбофилия,антифосфолипидни синдром има ли връзка с тях. Има ли смисъл да си пускам нещо такова?

# 409
Не знам и аз...нещата, които ми каза доц. Русев бяха 1 към 1 с нещата, които прочетох тук, аз вече знаех той какво ще каже...
Изумена съм как се спрягат едни и същи имена на лекари и ние тук се страхуваме на кого да се доверим, защото мненията им не се припокриват...Само с четене по форуми не става, но явно и само с доверие в лекари не става...аз лично съм много объркана и ме е страх да забременея:) не знам на кого да се доверя за профилактика, не знам и кой АГ да ме следи, след като забременея...

Wave,  а сега кой да слушаш ? Единия е генетик, другия имунолог и ендокринолог..... И моята терапия беше назначена от Русев ( всеки ден фракси и през ден апирин ) и въпреки това, пак имаше хематом, за което Кременски казва , че е прекомерно разреждане на кръвта ( така разбирам аз думите му - "обратно на тромбоза " )
Или греша ?

# 410
И аз така вече  10дни не са гледали бебето и откачам от страх.На 4ти съм на фетална и до тогава ще полудея,добре ли е не е ли,живо ли е въобще.....ужас.

# 411
За всяка лаборатория референтните стойности може да се различават. Затова се гледат единствено спрямо посочените референтни стойности в конкретното изследване. Всяка лаборатория, а вероятно и в различни времемеви интервали, се използват различни методи и съответно референтните стойности са адаптирани към съответния метод. НК клетките са реакция на организма към проблем, най - често инфекция и далеч не е задължително да имат връзка със загубения плод. Според мен такава може да се търси при конкретни случаи на несъвместимост между двамата родители, инфекциозни проблеми в областта на половата система или просто починал плод, който организмът вече разпознава като чуждо тяло и атакува /както най - вероятно се е случило при мен/.
НК клетките са нещо като тежката артилерия на имунната система и тялото ги праща в определени случаи, включително настинка, болен зъб, инфекция в бъбрек, като защита от развитие на рак и безброй причини, несвързани с развиващия се плод. Третирането и потискането на НК клетките, без да е установена причината за тяхното активиране бих казала е непрофесионално от страна на лекарите. Представете си някой с гангрена, който е вдигнал темература и докторите, вместо да лекуват проблема да дават на болния аналгин, та да поспане температурата.  НЕ се връзва, нали? Простете дългия пост, но след като моите резултати бяха завишени изчетох стотици страници из различните форуми и процентът на родени бебечета с и без третиране на НК клетките при повторна бременност  е горе долу един и същ, та изводите оставям на вас.
Това хаотично търсене на виновник за загубите е мъчително и за нас, и за половинките ни. Сега съм бременна и всеки ден, при всяка болка изпадам в ужас. Вече съм в 16г.с. и продължавам да си инспектирам салфетките, продължавам да искам да се тръшна в леглото дори при най - лекото наболяване и тичам на лекар поне веднъж в седмицата.

zia1, тоест искаш да кажеш, че нк клетките може да са се повишили в следствие на спрялото развитие на плода, а не те да са причината за него. Не бях поглеждала нещата от тази страна. Благодаря ти за мнението. Смятам, че е доста полезно за всички.

zia1, а при теб как се установи, че нк клетките не са били виновни за загубата ти в 9 г.с.?

Не знам вече какво да мисля и какво да правя. Да вливам ли, да пия ли хапчета, да слагам ли фраксипарин без реално да има някакъв голям проблем като тромбофилия например.

# 412
И друго нещо ме тормози и изнервя. Доколкто чета, най-честата причина за абортите са тромбофилиите /или мутация MTHFR/
И не мога да разбера защо лекарите не обръщат внимание на тези изследвания, защо поне не ни ги споменават, а трябва да научим за тях, след като се е случило страшното...и да се ровим по форуми, статии и пр....
Че и да се притесняваме кой лекар ще ни обърне внимание с такива мутации?!

# 413
CatGirl, няма нищо категорично установено. Знам само следното... плодът се развиваше по - бавно от очакваното, при все че знаех ориентировъчно кога е била овулацията. Аз усещах, че нещо не е наред, но не с мен, а с плода. Бях сигурна. Въпреки всичко, като видяхме пулс се поуспокоих, но усещането, че нещо не е наред не изчезна. ЗА една седмица посетих трима лекари, като плодът е спрял сърдечната си дейност в деня на последния преглед, от който бях позорно изпратена с репликата "бременна си, потвърждавам". На следващия ден прокървих и в понеделник вече се потвърди, че сърцето е спряло. Всички тук пускат НК клетки доста след загубата, но аз пуснах всичко , щитовидна, антитела и тромбофилия, между 10 и 12 дни след К. Нито един лекар не пое инициатива да третира завишените НК клетки, а и аз не настоях. При положение, че изобщо не са третирани и ако като цяло убиват плода, защо, при положение, че и този път в първи триместър бях болна, поучих и бъбречна криза в края на третия месец, тези пусти НК клетки не го атакуваха и новото бебче- отговор- защото е здраво и тялото ми не реагира срещу него. НК клетките ми не са третирани, не съм правила никакви вливки, изобщо, а бяха  17,59% при горна граница 15%.
Един от тримата ми лекари, като му казах за НК клетките той каза "Ох, ама моля ви се, спрете с тези глупости на плевенската болница... ама изобщо не е доказано, че има връзка с помятанията". Както написах и по - рано, теорията ми се потвърждава и от многото момичета, контролирали НК клетките с безумно скъпите вливки и все пак загубили бебчетата си в същите ранни седмици. Просто, ако изключим някакъв хормонален дисбаланс при майката в първите седмици, загубата се дължи основно на тромбофилиите и на генетични мутации в плода. Това е, грозната и тъжна истина. Колкото и да се ровите в усвояване на витамини и т.н., там не е  проблем за плода вече, то е за вас. Плодът ще изсмуче всяка ценна хранителна съставка, която му е нужна, независимо как се храните.  Инфекции преди 16г.с. не искат да третират лекарите. В общи линии, природен механизъм.

# 414
  • София
Силният недостиг на някои вещества влияе и на ембриона.
При синът ми има проблеми със зъбите-дисплазия на млечните зъби.Тя може да е по няколко причини, но една от тях е недостигът на някои вещества в 6-9г.с. , когато се оформят зародишите на зъбките.
Той беше със силен недостиг на Б12, защото аз трудно го усвоявам и сйм с недостиг.По време на бременността аз съм имала дефицит, затова и той имаше и запасите му след раждането са се изхабили.
За желязото-то не намалява , защото не си го захранил навреме и не даваш жълтък. А някакъв здравословен проблем на детето или дефицит при майката по време на бременността главно.В кърмата желязото си е определено количество, не се увеличава или намалява, колкото и майката да взима добавки или да нажива пържоли. Проблемът се корени в бременността.
Синът ми има юздички под езика и под горната устна, казват че е характерно за деца на жени с MTHFR мутации или самите те имат. Както червени петна на тила, на челото. Отзад има нещо като родителн белег, с две дупки. Свързано е със Спина бифида. При някои деца с такова се получават разни кисти, възпаления.
Другото-заради недостига на Б12 се забави физическото му развитие, все още не говори особено добре. Точно на 7-8 месеца започна забавянето, когато се предполага, че вече запасите от бременността са изхабени.
Та си влияят. Но по-скоро от към дефекти, здравословен проблем на бебето.Не като проблем на самата бременност-хормони, околоплоден сак.

Аз вече съм една идея по-спокойна.Поне знам, че и да ми се пукен мехура има шанс да оцелее.Плаши ме спиранетп на сърцето. Да спре да мърда и да се окаже, че нещо се е случило.Но си мисля, че уж не би трябвало...щом съм на фраксипарин.Но пък може да има и други причини, не само кръвотока.

# 415
Zia1, това е чудесно, надявах се моята загуба да е била случайна хромозомна грешка. Аз също изследвах щитовидна жлеза, антитела и тромбофилия. Нямам проблем при тях, поне не и съществен.

За съжаление лекарите не са единни за нк клетките и всеки с такъв проблем явно трябва сам да реши какво да предприеме.

Аз засега клоня да не правя вливки. Не знам ... през седмица си меня мнението. Май окончателно ще реша като забременея.   

# 416
Имам чувството че всичко е за пари.Доста момичета живеещи на вън казват че не се взимат под внимание нито Урея и микоплазма,нито фосфолипидноя синдром дори и НК клетки.....не знам как износих две деца без проблем а сега...

# 417
  • София
Има логика в това, което сподекят и Zia  и Desitovee .
И аз имам син , да вярно, роден в 32 седмица ( да ми е жив и здрав, вече 17 годишен , по нищо не личи, че е недоносен ) , но тогава хич и не съм знаела за тромбофилии, Нк клетки и т.н .
Първата ми бременност, без терапия, завърши като втората, която беше с терапия( фраксипарин и аспирин , вливки и т.н )
Така, че , че склонна съм да мисля, че доста от нещата наистина нямат значение, но...... само един лекар да намекне нещо, че влияе и ние се втурваме да правим изследвания...
За себе си знам, че предпочитам да направя всичко, което може да окаже влияние или да е пречка за нормалното протичане на бременността , даже и да е излишно.
А че лекарите злоупитребяват с нашата мъка и се опитват всячески да изкарат пари от нас, като ненужни изследвания и манипулации....Оня горе гледа..... Един ден всеки ще си получи заслуженото.Малко крайно, но това е истината Sad

# 418
....казват че е характерно за деца на жени с MTHFR мутации или самите те имат. Както червени петна на тила, на челото. Отзад има нещо като родителн белег, с две дупки. Свързано е със Спина бифида. При някои деца с такова се получават разни кисти, възпаления.
Другото-заради недостига на Б12 се забави физическото му развитие, все още не говори особено добре. Точно на 7-8 месеца започна забавянето, когато се предполага, че вече запасите от бременността са изхабени.
Та си влияят. Но по-скоро от към дефекти, здравословен проблем на бебето.Не като проблем на самата бременност-хормони, околоплоден сак.

Дъщеря ми, която е на две и половина има червено петно на тила, от рождение...все се чудех как се получава този белег, отново да науча вероятния отговор от форума! Simple Smile
Ами мисля си, че и мутациите за неусвояване имат роля в абортите Sad аз като не усвоявам фолиева к-на и съм я натрупвала в организма си и нали навсякъде обясняват, че това натруване действа токсично и на ембриона...може би затова двата месеца, докато бях бременна , бях с неестествено подут корем, не знам дали е това причината.

# 419
.....
Ами мисля си, че и мутациите за неусвояване имат роля в абортите Sad аз като не усвоявам фолиева к-на и съм я натрупвала в организма си и нали навсякъде обясняват, че това натруване действа токсично и на ембриона...може би затова двата месеца, докато бях бременна , бях с неестествено подут корем, не знам дали е това причината.

И аз през двата месеца, в които бях бременна, бях със страшно подут корем. Изглеждах като в шести-седми месец, даже и тогава на някои не им личи толкова.

Усещах, че нещо не е наред с този корем, но тъй като ми беше първа бременност и не знаех дали е нормално или не, притъпявах това чувство.

Но това са неща, които лекарите трябва да наблюдават, нали те са ги учили тия неща ...

Общи условия

Активация на акаунт