Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 428
  • 764
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря, Nandin, много си мила Heart

Единственият проблем, който се откри при мен са ужасни завишени нк клетки /40 % някъде бяха/. Изследвания, които съм правила: тромбофилия, мико- и уреаплазма, хламидии, антифосфолипиден синдром, щитовидна жлеза - всичко в норми.

Сега единствено се надявам причината за моя мисед да е била случайна хромозомна грешка, защото ако са били нк клетките /тази толкова непозната спорна още територия/ лошо ми се пише Cry

# 391
  • София
С вливки и това се оправя.
Стискам палци скоро да си бременна отново, този път до термин

# 392
  • Sofia
Значи и кръвното е било под контрол... синусите няма как да е причина, и аз имам, не може да докара инфекция в организма!  Ако искаш се обади на Кременски в Майчин дом  ,  аз вече няколко пъти ходя при него - поне обеснява , напълно безплатно,  може да  даде някаква насока☺
А как става с Кременски ? Записваш час или отиваш направо?
Най  добре първо да му звъннеш и си уговаряте час , може и направо там - на 14 етаж, телефона го има в сайта на НГЛ

# 393
Здравейте, аз имам отговор от Кременски във връзка с хематом  през двете ми бременности, втората завършила с мисед. Имам мутация 4G4G Pai, която според него не е довела до миседа. Вече се чудя дали изобщо някой ще обърне внимание на тази ми мутация. Аз съм почти сигурна, че може да е от нея. Ето и отговора:

Изследване за тромбофилии се препоръчват при късни усложнения на бременността или при наличието на член от семейството с прекарана тромбоза (най-често тромбофлебит).
Доказана връзка с тромбофилия (предразположение към тромбоза - ускорено кръвосъсирване, при наличие на допълнителни извънгенни фактори) имат само първите два гена.
Те са нормални при Вас.
Спорният и много чест вариант G4/G4 - не се обсъжда в международните стандарти.
Можете да прочетете повече в началната страница или във Форум (първата тема).
Това са актуалните препоръки на Американската и Английската асоциация по репродуктивна медицина.

Хематом е кръвоизлив и противоположно на тромбоза.
Състоянието се среща при около 20% от бременностите и се проявява като леко ранно прокървяване.
В 1-2% може да бъде тежък кръвоизлив  и да доведе до спонтанен аборт.
Състоянието не е свързано с тромбофилии и MTHFR.
Дори и да има някакви промени в последния ген - то се преодолява с прием на метилирана форма на фолиева киселина.

# 394
Bambolinka11, а генетичне анализ пускан ли е на плода,  при него всичко наред ли е ,  увреждане,  нещо.. чела съм , че може и обратното ,  ако има проблем с него да прави инфекция на майката, но май са хипотези? ! И аз сега по съвет на док ще пускам хламидия, въпреки ме мисля че нямам но...Има наистина по високи стойности  при бременност,  но не говорят за инфекция. То ние по лекари станахме от истинските,  колко загуби 
трябва  да  преживеем,  за да се обърне  адекватно внимание 😡
Питаха ме дали искам аутопсия- отказах, акушерката каза, че видмо е било добре, без външни дефекти
Хистология има на плода  , не пише нищо, освен за плацентата , че е била с хематом и  стеснени кръвоносни съдове, като заключението е - Остро възпалително заболяване на плацентата и придатъците Sad
На нас ни беше много трудно да вземем решение за аутопсията,също първоначално не исках да го видя починало...много ни помогнаха в АГ в неонатологията да решим.Знам че мисълта да го разчленят е ужасна но така може да се открият важни фактори.Аз нашата аутопсия само съм и хвърлила бегъл поглед,но е време да я дам на някой да я разчете.....

# 395
  • София
Кременски е известен с това че игнорира нискорисковите мутации. Явно не му се е случвало да прави аборт заради хематом, като теб и мен.
В американската литература PAI е известен под името SERPINE1. Ето, прочети, хората са го написали:
https://ghr.nlm.nih.gov/gene/SERPINE1
Defects in this gene are the cause of plasminogen activator inhibitor-1 deficiency (PAI-1 deficiency), and high concentrations of the gene product are associated with thrombophilia.

При следваща бременност е добре да си на терапия с НМХ.

Здравейте, аз имам отговор от Кременски във връзка с хематом  през двете ми бременности, втората завършила с мисед. Имам мутация 4G4G Pai, която според него не е довела до миседа. Вече се чудя дали изобщо някой ще обърне внимание на тази ми мутация. Аз съм почти сигурна, че може да е от нея. Ето и отговора:

Изследване за тромбофилии се препоръчват при късни усложнения на бременността или при наличието на член от семейството с прекарана тромбоза (най-често тромбофлебит).
Доказана връзка с тромбофилия (предразположение към тромбоза - ускорено кръвосъсирване, при наличие на допълнителни извънгенни фактори) имат само първите два гена.
Те са нормални при Вас.
Това са актуалните препоръки на Американската и Английската асоциация по репродуктивна медицина.

Състоянието се среща при около 20% от бременностите и се проявява като леко ранно прокървяване.
Дори и да има някакви промени в последния ген - то се преодолява с прием на метилирана форма на фолиева киселина.

# 396
И на мен за 4G/4G ми е написал абсолютно същото...
доц. Русев беше на друго мнение: фракси всеки ден след двете чертички и отделно АП през ден

Кременски е известен с това че игнорира нискорисковите мутации. Явно не му се е случвало да прави аборт заради хематом, като теб и мен.
В американската литература PAI е известен под името SERPINE1. Ето, прочети, хората са го написали:
https://ghr.nlm.nih.gov/gene/SERPINE1
Defects in this gene are the cause of plasminogen activator inhibitor-1 deficiency (PAI-1 deficiency), and high concentrations of the gene product are associated with thrombophilia.

При следваща бременност е добре да си на терапия с НМХ.

Те са нормални при Вас.

# 397
Имам един въпрос и ми е важно да чуя вашето мнение.
Имам назначена терапия с фраксипарин до 12 г.с., аспирин протект и метилирана фолиева киселина при нова бременност. 
Защо ми е този фраксипарин при положение, че проблемът ми е с нк клетки?

# 398
  • София
Имам един въпрос и ми е важно да чуя вашето мнение.
Имам назначена терапия с фраксипарин до 12 г.с., аспирин протект и метилирана фолиева киселина при нова бременност. 
Защо ми е този фраксипарин при положение, че проблемът ми е с нк клетки?

Да не би да имаш леко завишени тромбо-левкоцитни агрегати?
Вливки имаш ли назначени за НК клетките?

# 399
[/quote]

В заключението пише "лека лимфопения с гранулоцитоза", може би е това.

Имам назначена вливка при визуализация на плоден сак и контролно изследване на нк клетките месец след нея.

Ох, тези нк клетки, не знам как ще се оправя с тези завишени стойности. Не съм чела за случай с толкова висок процент нк клетки Confused

Последна редакция: пт, 29 сеп 2017, 12:03 от CatGirl

# 400
  • София

В заключението пише "лека лимфопения с гранулоцитоза", може би е това.

Имам назначена вливка при визуализация на плоден сак и контролно изследване на нк клетките месец след нея.

Ох, тези нк клетки, не знам как ще се оправя с тези завишени стойности. Не съм чела за случай с толкова висок процент нк клетки Confused

Какво ще вливаш? аз бях на интралипид
Кой ти е назначил терапията ? Странното е , че чак при бременност имаш назначени ....  Знам, че вливките се започват преди забременяване ( от 2-4 дни след или преди ли  ОВУ , не помня вече ), тъй като действието им е 8 седмици )
Аз бях с вливки , откакто почнахме с опитите и понеже доста времем не ни се получиха нещата, направих 4 вливки през месец , докато забременея и после още 2  - едната при + тест, другата в 8-9 седмица.  Когато говорихме с доцент Русев на тази тема, каза , че при 4 вливки , Нк клетките трянва да са паднали ( даже каза, че не е нужно да правя контрола ( моите бяха 22 )
[/quote]

# 401
Терапията ми е назначена от доц. Конова. Предписала е имуновенин.

Може би първата вливка е толкова късно, защото съм предразположена към херпеси, доста агресивни са и се появявят и при най-малкия спад на имунната система. Поради тази причина посветих един месец на имуностимулация.

Искам да забременея, но и се страхувам ужасно ...

# 402
  • София
Терапията ми е назначена от доц. Конова. Предписала е имуновенин.

Може би първата вливка е толкова късно, защото съм предразположена към херпеси, доста агресивни са и се появявят и при най-малкия спад на имунната система. Поради тази причина посветих един месец на имуностимулация.

Искам да забременея, но и се страхувам ужасно ...

Милата Gift HeartGift Heart
 И аз ужасно много се страхувам  ( с два късни аборта съм аз - единият в 6 ти, другия в края на 5 ти месец )
Просто незнам как психиката ми ще издържи следващия път, но НЕ се отказвам
Ще успеем, вярвай в това Gift Heart
И да, вливките сриват имунитета

Последна редакция: пт, 29 сеп 2017, 12:30 от Bambolinka11

# 403
Bambolinka11, това което ти се е случило е жестоко Cry Вярвам, че третият път при теб ще е най-щастливият. Flowers Hibiscus

Това, че загубите са на късен етап не говори ли, че причината не са били нк клетките или се лъжа?

Възхищавам ти се затова, че въпреки всичко не си се предала! Възхищавам се на всички вас за силната психика, която имате! Heart Heart Heart

# 404
  • София
Bambolinka11, това което ти се е случило е жестоко Cry Вярвам, че третият път при теб ще е най-щастливият. Flowers Hibiscus

Това, че загубите са на късен етап не говори ли, че причината не са били нк клетките или се лъжа?

Възхищавам ти се затова, че въпреки всичко не си се предала! Възхищавам се на всички вас за силната психика, която имате! Heart Heart Heart

Поне така ми обясни доцента - че НК клетките играят роля докато се образува плацентата, след това не са причина за аборт

Общи условия

Активация на акаунт