Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 376
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Хммм, аз пък знам, че тсх се пуска сутрин преди всякакво хранене, пиене и хапове Flushed
Абсолютно, до 9:30 се пуска.

# 541
Да Ви се похваля нещо-дойде миииии!!!!
Уууу иеее!
Не съм вярвала,че мога да съм толкова доволна от този факт.
На 09 миналият месец ми беше К.,днес “цъфнах”.
За сега слабо,да видим!
Извинете ме за подробностите,Ама вече сте ми близки и няма с кой да споделя тези “пикантни” факти.

# 542
dydito , ами да ти е честито Simple Smile  цъфтенето... стъпка към нов опит и този път успешен. И аз много му се зарадвах първия път. Закова на 30 ден, че после и цикъла ми си стана на толкова.

# 543
  • София
Браво Dydito:gift_heart:
И на мен ми дойде точно месец след К , никога не съм си мислела, че толкова ще се радвам на Лелката Simple Smile
А за ТСХ , задължително сутрин на гладно, без никакви хапове преди това. Няма значение дали инвитро или естесвено забременяване, ТСХ трябва да е под 2 , защото при имплантация може да скочи над 4 пъти и ако надвиши 10 , бременноста приключва. Мойто даже го смъкнахме на 1.11 и чак тогава забременях.
Аз да се похваля, днес излезе микробиологията и е чиста

# 544
Дидито, честит ти цикъл. Помня колко щастлива бях, когато ми дойде първият цикъл след абразиото.
А имах и бонус - след това пмс болките ми станаха далеч по-поносими, дори и болкоуспокояващо не се налага да пия. Една гинеколожка каза, че сигурно по време на абразиото са ми разрширили някакъв канал, от който се оттичало по време на мц и за това е станал по-безболезнен

# 545
  • Sofia
И от мен честито за лелката , Дидито.И аз много се радвах, за жалост, но . ...свърши преди 5 дни и сега се надявам и следващия да е така редовен. Бамболинка 11 супер за микробиология,  подсети ме и аз да пусна 😃а тсх наистина, сутрин на гладно без тироксин! Чета , че при перфектно възстановяване, може да не чакаме месеци наред за бебеправене, след прегледа при предния кюретаж, аг -то ми каза , действай,  всичко ти е супер, не личи че е правено нещо!Аз чаках 8 месеца и пак кюретаж 😂така че .....май е важно повече психически да се възстановим,  организма е готов и след един цикъл, ако е до 12 седмица процедурата

# 546
  • София
Сузана, ако си имала два поредни кюртажа (или миседа), помисли за хистероскопия. Може да не се вижда на ехограф, а всъщност да има проблем.

Дидито, честита лелка!

# 547
  • София
То второто абразио на сузана е по друга причина.
По повод чакането за нови опити - аз правих ЗЕТ след като ми дойде втори път след абразиото.

# 548
  • Sofia
Да , Делисардели, за съжаление Нандин сподели, втория кюретаж е заради Даун 😢иначе забременявам много лесно.Сега си чакаме с мм кариотипа в края на октомври и тогава ще знам накъде !Сега пак четох статия, че организма се възстановява за месец, но пусти и страх😯а и все гледам какво още може да направя като изследвания и пр.

# 549
Благодаря!
След този цикъл дали ще имам овулация?Мисля да си я проследя с тестове и покрай нея да отида на преглед,да видя моята док. какво ще каже,изобщо какво ще види.

# 550
Може да имаш, може и да нямаш, не може да се каже, индивидуално е. Хубаво е да те види гинеколог не само заради ову, а и да види лигавицата как е Hug

# 551
  • София
Съжалявам, не съм запомнила случая ти. Просто покрай мен има няколко такива случая вече, и след хистерото всичко тръгва по вода.

Да , Делисардели, за съжаление Нандин сподели, втория кюретаж е заради Даун 😢иначе забременявам много лесно.

# 552
  • На зелено
Благодаря на всички момичета с включване за ТСХ. Flowers Sunflower

Утре ще се опитам да запиша скоро час за гинеколожката. Решила съм да говоря и с общопрактикуващата ми лекарка. Ще съгласувам с нея какви са порядките тук за взимане не ТСХ. Мислех и вариантът за ендокринолог, но час до края на година едва ли ще получа. При новости, ще пиша за инфо.

# 553
  • София
Delisardelli,  и аз ще правя хистероскопия след 3 тия цикъл след К, което е ноември месец.  Понеже знам ( а и доколкото разбрах док ) , матката се оглежда отвътре и се взима проба за изследване, нали така ? Трябва ли пазене след това в следващите месеци от забременяване ? Още не съл чела подробно за манипулацията...

# 554
И при мен предстои хистероскопия и заради миоми. Казаха ми, че ще бъде в месеца след миседа, който обаче беше медикаментозен. На следващия или по-следващия цикъл ЗЕТ. Без К.не трябвало да се чака толкова. Използвам случая да споделя, че с изключение на ужасния ден с хапчетата Топогин, целия процес мина бързо, леко и безболезнено. Дано на прегледа се потвърди добро изчистване, но ако имате възможност и лекаря е съгласен, препоръчвам медикаментозния. Друг не съм правила, за да сравнявам.

Общи условия

Активация на акаунт