Кюретаж и забременяване след това - тема 74

• 54 370
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Бамболинка, и аз чакам за ТВЛ ноември, освен матката да огледат и тръбите. Моя приятелка на втория Ц след ТВЛ забременя (пу-пу-пу).

Малага, добре че е станало медикаментозно. В по-късна седмица това, уви, не е възможно.

Rovaniemi, ако общопрактикуващата не обърне внимание, потърси специалист, макар и платен.

# 556
  • Пловдив
Здравейте момичета,
за съжаление и аз се присъединявам към вашата група. Миналата седмица на 03.10 бях в 12+3 г. с. и се наложи по медицински предписания да направя аборт. Надявам се всичко да бъде наред за напред. Пожелавам на всички момичета успехи и с взаимна подкрепа да се справим и да минем през този труден за нас период.

# 557
Привет момичета! Съжалявам за всички вас и за мен, че се присъединявам към темичката ви! Преди почти 3 месеца направих спонтанен аборт в 12 г.с. Докторите едва успяха да спрат кръвоизлива. Чак сега започвам да се чувствам по-добре..поне физически...Започнах да имам пристъпи на тревожност и паник атаки..Някоя от вас има ли подобни? Успех желая на всички! ❤ Иначе за протокола сега започнахме наново бебеправенето и суууйпер много ме е страх...

# 558
Привет момичета! Съжалявам за всички вас и за мен, че се присъединявам към темичката ви! Преди почти 3 месеца направих спонтанен аборт в 12 г.с. Докторите едва успяха да спрат кръвоизлива. Чак сега започвам да се чувствам по-добре..поне физически...Започнах да имам пристъпи на тревожност и паник атаки..Някоя от вас има ли подобни? Успех желая на всички! ❤ Иначе за протокола сега започнахме наново бебеправенето и суууйпер много ме е страх...
Аз лично нямах такива симптоми след аборт. Страхът го има при всяка от нас,но гледайте да се абстрахирате от него. Не се вглъбявайте в мисълта за това и ще стане. Аз също опитвам. Бъдете спокойна ,хранете се добре,пийте фолиева киселина. Пожелавам ви успех!

# 559
Благодаря за посрещането! 😌 Искрено се надявам този път всичко да е наред. Доктора каза, че било малшанс и че няма проблем да забременея отново...Успех на всички!

# 560
  • София
Mom of 3, съжалявам за загубата ти. При всяка от нас възстановяването протича по различен начин. 3 месеца е доста скоро и е съвсем нормално и естествено да си тревожна и притеснена. Ако паник атаките продължават - потърси специалист - в това няма нищо страшно или срамно. Аз в момент на слабост съм ходила на психолог, и ми помогна да излезна от дупката. Важно е да знаеш, че вината за загубата не е твоя, и да се опиташ да направиш всичко възможно следващата бременност да е успешна.

Ако искаш погледни и първа страница - там има списък с изследвания, които можеш да направиш. Всички ние сме претърпели по един малшанс, но за всяка загуба си има причина, важното е да се опитваме да не го повторим следващия път.

Горе главата и успех!

# 561
Mom, Tishe, съжалявам за загубите ви, че са и все в малко по - напреднали седмици.
Mom,  относно паник атаките и страховете, наистина поговори с някого, защото да забременееш, когато не си подготвена не е никак добре. Бебченцата усещат, когато сме тревожни, а всички кандидат мами тук сме не малко стресирани от загубите си и треперим всеки ден. Казвам го, защото забременях бързо след К, на третия месец, и докторите ми свикнаха вече на глупостите и вечните прегледи, но само така се поддържам стабилна... но пак нямам чак паник атаки, освен като прокървих двата пъти в първия триместър /колко го оплаквах това малко съкровище, което расте сега в мен/.
Поръсвам ви с малко розов прашец и с пожелание за скорошни и успешни бременности.

# 562
  • Пловдив
zia1, много благодаря за пожеланията и за подкрепата. Аз за сега се чувствам добре, старая се да не го мисля много, за да мине по-бързо периода на чакане. Страх изпитвам единстено от въпроса дали ще се повтори. Нямам търпение да пробваме пак и всичко да бъде наред. Но преди всичко трябва да видим резултатите от изследванията на ембриона, за да разберем защо така се е получило. Дано просто е било мал шанс и проблема да не е в нас.

# 563
Tisheto, 12-13 седмици са още в критичните за плода, така че може всичко да е. Момичетата тук ще те посъветват да си пуснеш изследванията от първа страница, докторите няма да кажат дори и половината от тях, особено, ако ти е първа загуба.  Наистина се надявам да си в категорията "случайност", но предвид напредналата седмица е хубаво да се изследваш.

# 564
  • Пловдив
Да разбира се, със съпругът ми ще направим всички изследвания, за да сме сигурни че всичко ще бъде наред следващият път.
Сега ще погледна какво пише и на първата страница, за да знам какво да правя.
Благодаря много!

# 565
Благодаря ви за подкрепата, момичета! Исках да питам има ли мами тук в по-напреднала възраст?

# 566
Здравей, mom of 3. Присъединявам се към съболезнованията изказани от другите. По повод паниката, след толкова драматичен случай с кръвоизлив, какъвто описваш е нормално да имаш постравматичен синдром. С най-добри чувства те съветвам да не го пренебрегваш тъй като няма да се оправи от само себе си, но с малко четене, внимание и ако имаш нужда - консултации - ще се подобри. За съжаление, загубата на бременност е много висок рисков фактор, както и травматични медицински процедури. Горе главата, при тези обстоятелства, това е нормално. Ако имаш нужда от ресурси за четене, ми пиши.

# 567
  • София
Tisheto, съжалявам за загубата ти, не бях видяла поста ти.
Моята загуба също беше в 13гс, кюртажа не беше лек. Хубаво е че сте дали материал за изследване на ембриона, може да помогне в намирането на проблем. Както те е посъветвала Зиа, виж списъка с изследвания на първа страница, защото всяка загуба си има причина и колкото по-бързо я намерим, толкова по-добре.

Бързо възстановяване дано не се задържаш дълго в тази тема Simple Smile

Зиа, благодаря за прашеца, ръси ни по-честичко Simple Smile

# 568
  • София
Благодаря ви за подкрепата, момичета! Исках да питам има ли мами тук в по-напреднала възраст?
Аз съм на 42.
Ноември загубих близнаци в 9 г.с. В момента вече съм в 21г.с.

# 569
Здрасти Nandin! Съжалявам за загубата ти! Ти нормално ли забременя?
Благодаря ти elenna!
Аз съм на 41, разведена. Имам големи деца. От две години имам друг мъж до себе си. Обичам го и много искахме да имаме бебе...След този аборт обаче, аз нещо превъртях и се чудя как да го откажа, защото ме е страх....не знам дали ще ми мине скоро...😢 В главата ми има толкова много страхове и "ако, ако, ако...."

Общи условия

Активация на акаунт