Съчувстват ли българските мъже на жените жертви

• 26 485
  • 348
  •   1
Отговори
# 150
босонога контеса, излиза, че нашата система и на руснаците и поляците и другите като нас системите са много хубави, пък английската, канадската, сигурно и немската, френската, испанската и т.н. са лоши и глупави, и имат много сбъркани неща. Някакси не се връзва нито със статистики, нито с Вашите собствени примери - като са ни толкова хубави и нямат сбъркани неща системите, защо в източна Европа постоянно произвеждаме семейства-имигранти като описаните?

Аз не виждам нищо сбъркано в системата в примера който давате с руското семейство. Какво според Вас е било правилно да направи системата в този случай, но не го е направила? Или е направила нещо излишно?

# 151
  • София
то май вече и руснаците ни задминаха откъм система. Все повече по медиите попадам на случаи, в които насилникът е осъден и е в затвора, ако жертвата устиска да не оттегли жалбата. разбира се, ако има медицинско и нещата се направят както трябва от страна на жертвата или адвокакът, който е наела.

# 152
# 153
 Tired Tired Tired Ох, и това! Вероятно цигански изпълнения, но това не е оправдание и обяснение за нищо.
http://m.novini.bg/news.php?id=439730

# 154
Съчувстват, да. Ако жертвата им е майка, сестра или дъщеря. Дотам като цяло се изчерпва съчувствието на българските мъже. Разбира се, има изключения. Simple Smile

# 155
Не е задължително на 100 %^^. Зависи от човека.

# 156
"Какви глупости само, не е истина! Разбира се, че момичетата струват по-малко от момчетата! Това всеки го знае, даже и в страните от третия свят. И на черния пазар мъжко бебе струва два-три, че и повече по някога от женско. Мъжете могат да свършат всяка женска работа дори по-добре от жените, докато жена в мъжка професия повече вреди, от колкото да е полезна, и професията губи авторитета си, и влошава качеството на работа. Представям си как пет патрулки с полицайки, без мъже при тях, отиват да усмирят разбунтували се цигани в гетото, или пожарникарско звено само от жени, гаси пожар, при горяща постройка и извлича ранени от падащата горяща сграда. Освен за да раждат, за друго жените не стават, и каквито и простотии да се пишат за равноправие, способни като мъжете никога няма да станат. Освен умствени способности, липсва им и физическа сила. Феминизмът е опасно вреден за обществото, и хората вече трябва да се събудят и да го ликвидират като идеология, пречеща на света да се развива!"
Тва е един тип,който има две дъщери ,кво ще кажете жените съгласни ли сте с него?Копнал съм го от фейса му.

# 157
Разбира се, че не съм съгласна. Мъжът и жената трябва да се допълват не да се съревновават. Не мисля, че мъжете са по- умни от нас. Това горе е написано от някой тесногръд индивид, който явно няма синнда продължи фамилията и затова така цвили. Не е нужно в патрулката, например да има само жени, могат да бъдат мъж и жена, защо не. Физическата сила не е най-важното. Полицаите все пак учат тактики, служат си с оръжие така, че полицая си е полицай, независимо от пола. Нима не е така? Не бива думата човек да се равнопоставя само с това колко физическа работа е способен да извърши. Винаги откакто свят светува, жената е спътник на мъжа и двамата вършат много повече неща заедно, отколкото всеки по отделно. Мъжете са бързи и пъргави, но непостоянни. Гледат набързо да свършат работата и да седнат, докато жената може цял ден да работи без да се спре, накрая резултатът е еднакъв. Жената е по отговорна от двата пола. По-голям смях не бях чела от това, че мъжа можел всичко да свърши. Елате у нас да ни видите двама ни с мъжа ми как вършим една и съща домакинска работа. След него винаги трябва да му обирам плюските. Накрая му казвам, върви, сама ще свърша всичко не ти искам помощта. После казвам на мъжа ми, отиваш гледаш си кабелите, инструментите, имаш да направиш един абажур, един кабел да скриеш в стената, да ми донесеш стека се безалкохолното останалото е моя работа. Може цял ден да я върша, но ще я свърша по-добре от теб. Мъжете са груби и недодялани и не може да се разчита на тях. То може роман да се напише, просто не ми се занимава. Мисля че еманципацията с нищо не вреди на хората освен да докарва още доходи в семейния бюджет. По-добре, отколкото само мъжа да изкарва пари, нали?

# 158
  • BG
"Какви глупости само, не е истина! Разбира се, че момичетата струват по-малко от момчетата! Това всеки го знае, даже и в страните от третия свят. И на черния пазар мъжко бебе струва два-три, че и повече по някога от женско. Мъжете могат да свършат всяка женска работа дори по-добре от жените, докато жена в мъжка професия повече вреди, от колкото да е полезна, и професията губи авторитета си, и влошава качеството на работа. Представям си как пет патрулки с полицайки, без мъже при тях, отиват да усмирят разбунтували се цигани в гетото, или пожарникарско звено само от жени, гаси пожар, при горяща постройка и извлича ранени от падащата горяща сграда. Освен за да раждат, за друго жените не стават, и каквито и простотии да се пишат за равноправие, способни като мъжете никога няма да станат. Освен умствени способности, липсва им и физическа сила. Феминизмът е опасно вреден за обществото, и хората вече трябва да се събудят и да го ликвидират като идеология, пречеща на света да се развива!"
Тва е един тип,който има две дъщери ,кво ще кажете жените съгласни ли сте с него?Копнал съм го от фейса му.

Аз като гледам май и на твоя приятел му липсват умствени способности, язък за момичетата му с такъв баща  Sick Sick Sick
Професиите не се изчерпват само до полицай или пожарникар. Ами ако утре жена лекар му спаси живота пак ли ще смята , че жените са нижожества?

# 159
  • Най-красивата страна
Viksss, само  див  селяндур може да напише такава простотия.
Умствените способности не зависят от пола.
Колкото до физическата сила,не живеем в средновековието.
Една жена може да е 40кг.,ама да стреля добре...
В еманципацията няма нищо лошо.Да не говорим,че има случаи когато  Мунчо  не е достатъчно кадърен и жена му  издържа семейството.

# 160
На мен една жена се помъчи да ми извади зъб - 3 упойки се мъчи, накрая тича да извика мъж.

# 161

Първо - това е очевидна провокация и е написано, за да се ядосат определени хора (явно жени).
Второ - по същия начин и аз мога да кажа, че този човек и хората като него не струват нищо и ако измрат от рак, светът няма да стане по-добър или по-лош, защото никой няма и да забележи. Това са празни думи - всеки може да каже нещо екстремно, не означава, че го мисли наистина и нищо не се променя от подобно изказване.

# 162
Не виждам защо се потрисате, като 99,99% от българските мъже мислят точно така. Друг е въпросът дали си го признават публично и дали използват точно тези думи.
Мачизмът и сексизмът процъфтяват у нас, въпреки цялата напудреност и равенство наужким. И въпреки че всички наши приятели и близки не мислят така и за тях жената е нещо специално. Мхм, само докато някоя жена не ги ядоса достатъчно, та да я смъкнат набързо от "по-добрата част от човечеството" до "тъпа женка".
Наскоро спорихме с приятел по повод на телевизионно предаване в час пик, в което водещият, сред много хумор и закачки, описва жените като втора категория същества. Въпреки че по принцип ми е много симпатичен и го гледам с удоволствие. И се смея на шегите му, дори най-грубите.
Обаче... Веднъж се замислих какво попиват децата, които в този момент си играят пред телевизора. За тях репликите на въпросния водещ едва ли са смешни, защото не ги и разбират. Но пък самото отношение към жените се наслагва – бавно и неусетно. И някой ден ще се чудим защо милото синче, което сме възпитавали с идеята, че жената е равна на мъжа, изцепи някоя сексистка простотия. Или милата дъщеричка, която сме учили, че може да постигне всичко на този свят, се свива като куче в краката на някой Муньо и клепа виновно, защото не е изпрала достатъчно качествено гащите му. Или яде бой заради неизмита чаша в мивката.
Не само мъжете – и ние, жените, сме достатъчно жестоки една към друга. И с толкова смачкано самочувствие, че не можем да се почувстваме важни и значими, ако преди това не сме накълвали зверски някоя друга жена.

# 163
Според мен това си е чист трол. Той не го е копирал от Фейсбук. Нарочно го пусна да дразни жените. То толкова и неграмотно написано без никакви правдоподобни доводи, нахвърляни едни глупости от човек с толкова ниски критерии за живота. Той дори не си заслужава децата, още по- малко жената която му е обирала плюските цял живот. Бих казала само пътувай и толкова. Тук в този форум болшинството от жените са с по два или три пъти по -високо ниво на интелект от въпросния селяндур.

# 164

Оооо за такива важи правилото "гледай какво прави, а не какво говори/пише". Бъди сигурна, че за него дъщерите му не влизат в категорията на "жените". Те са от онези, изключенията и са много по-добри от всички мъже, в която и да е професия, защото са неговите дъщери, а не "жените". "Жените" са някакво имагинерно понятие, в което майка му, сестра му и дъщерите му не съответстват. Такива никога не правят това, което пишат. В реалният живот са водени за носа от жени и затова се мъчат да компенсират в нета. Познавам няколко такива, и то по ирония на съдбата все с дъщери и в живота са много зле с жените, в смисъл че гък не смеят да кажат на някоя жена.

Общи условия

Активация на акаунт