Съчувстват ли българските мъже на жените жертви

• 26 406
  • 348
  •   1
Отговори
# 45
Дори и в Америка, спомената положително по-горе, хиляди мъже убиват жените си, а някои и децата си. Никоя полиция не може да спре това. Няма как да държиш заключен човек, който още нищо не е сторил, нито да предвидиш какво ще стори, нито да го спреш, когато отива с намерение да убие.

Злото си съществува, но това не значи, че трябва да спрем да се борим срещу него. Ако например в Америка нямаха мерки срещу насилието, жертвите щяха да са в пъти в повече.

Определено трябва да се действа спрямо нормите на нормално съществуване, а не да оставяме нещата да си се случват като в дивашки сървайвал.

# 46
Нищо на този свят не ни се случва, просто ей така, случайно, без да искаме. Всичко си има причина и всичко което ни се случва е резултат на наши действия или бездействия. Всички хора сами сме си отговорни за това което ни се случва. Мъдрия български народ е казал "Всеки сърба това, което си е надробил"
Много е удобно и лесно винаги когато не ни изнася, да прехвърляме вината за случващото се на друг. Ние никога не сме виновни за това което ни се случва, все някой друг ни е виновен. За да се случат всички тези неща на тези хора, те самите преди това са вземали решения, които са ги довели до тази ситуация. Те са ги вземали тези решения, не някой друг.
Аз лично вярвам, че всеки човек носи сам отговорност за своя живот и начина по който ще го живее. Ние не сме роби, ние сме свободни хора и можем да избираме как и с кого да живеем.
Само се замислете - защо има жени (и те са по-голямата част) които никога не са били удряни, бити или тормозени от мъжете си. Много просто - тези жени са имали достатъчно мозък в главите и като са си вземали мъже са мислели, гледали и внимавали с какъв човек се обвързват.

И понеже една жена не е преценила правилно, с кого да живее и след това бива пребита, изнасилена или убита, ти приятелю, имаш моралното право да я оплюеш, без значение , дали по форуми или в реалния живот. Защото това е твое свещено право и те прави голям мъж. Виж аз, какво ще ти кажа... Всяка жена има свещено право да каже "Не". От там нататък мъжът, който не се съобразява с това и злоупотребява с мъжката си сила и бие, изнасилва и/или убива, става престъпник по силата на закона и заслужава наказание и извеждане извън обществото. Всеки, който го защитава, значи мисли като него и е на една крачка, скандал или лош поглед от собствената си жена, за да стане и той престъпник.

# 47
Можеш да се опиташ да го предотвратиш и аз с очите си видях как го правят. Може не винаги да успяват (огнестрелното оръжие уцелва от по-големи разстояния), но се опитват. А при нас и опит няма.
Нищо не разбрах - кой кого стреля?

# 48
Можеш да се опиташ да го предотвратиш и аз с очите си видях как го правят. Може не винаги да успяват (огнестрелното оръжие уцелва от по-големи разстояния), но се опитват. А при нас и опит няма.

Предотвратили са веднъж, като го пуснат дебила от затвора, ако е мотивиран достатъчно и 5 минути му стигат да си свърши делото. Peace Разстоянието и оръжието нямат значение, докато се обадя и дойдат полицаите, като нищо ще е разбил вратата и ще ме е довършил. Сега пуснах един Гугъл - за САЩ 34% от всички убити жени са убити от съпруг/партньор. 1/3.

# 49
  • Най-красивата страна
Това,че някакви комплексари са писали глупости не означава,че повечето мъже в България са такива.
Мунчо може да напише каквото си иска,ама вкъщи да е мирен и кротък.

# 50
И жена му да го насмита както си иска. И да му се иска да я убие.

# 51
Малко е офтопик, но ето точно тази сутрин имаше случай на насилие в моя магазин. Две жени бяхме вътре, влиза клиент, предявява рекламация, но с влизането тряска вратата, крещи и обижда. Показахме му, че няма всъщност проблем, а не е знаел, как да използва стоката, като видя, че не е прав, се вбеси още повече, защото на практика се изложи, без да има, каквито и да е претенции повече просто остана да вика и обижда и да крещи "Вие , за какви се мислите?". Казвам му, че ще извикам полиция, той каза "И какво от това?". Просто българския мъж се чувства безнаказан.

# 52
  • София
Нищо не разбрах - кой кого стреля?
Когато има убита жена при наличие на ограничителна заповед в САЩ, обикновено  убийството е става с огнестрелно оръжие,, и не в непосредсвена близост до жертвата, а се е стреляло се е отдалече.

# 53
  • София

Предотвратили са веднъж, като го пуснат дебила от затвора, ако е мотивиран достатъчно и 5 минути му стигат да си свърши делото. Peace Разстоянието и оръжието нямат значение, докато се обадя и дойдат полицаите, като нищо ще е разбил вратата и ще ме е довършил. Сега пуснах един Гугъл - за САЩ 34% от всички убити жени са убити от съпруг/партньор. 1/3.
Аз видях как полицейски автомобил дежуреше пред блока на жената, не чакат обаждане, че заподозреният е наблизо, а пазят активно, т.е. на място. Предотвратяват, а не реагират постфактум.

# 54
Жаве, защо си причиняваш четенето на коментарите под новините? Това е най-голямата помия, която може да стигне до читателите - всеки невежа, който не знае как да напише името на родината си на кирилица, има клавиатура и мнение, а и свобода да го споделя публично. От години не чета мненията под новините, защото не мога да ги понеса.
cure, знаех си, че си изрод - от една страна искаш ТВУ и затвор за 10-годишното, убило куче, а от друга намираш, че жените, жертви на насилие, сами са си виновни. Изобщо не се изненадвам.

# 55
За мен хора, които повтарят как жена доброволно седи и търпи си е виновна са много по-опасни от разни перковци.
Да, всеки човек сам носи отговорност за съдбата си, за действията си и бездействията си. След като жената сама избира да стои при насилника, тя сама носи отговорност за това което и се случва. Трябва да се научим да носим отговорност за живота си. За нашия живот става дума, не за някой друг. Жената не е роб, роби в днешно време няма. Всеки човек е свободен и със свободна воля и може да отиде където си иска.
Че насилника е виновен, спор няма. Но жената също е виновна точно колкото него, че стои и търпи това насилие.

Ето по темата.

https://m.youtube.com/watch?v=V1yW5IsnSjo

Много жени буквално няма къде да отидат. А ако мъжът е силен в България, може и да не може да си тръгне. Жената не е роб,  но във всяка нормална държава тя има подкрепа от самата държава при напускане или развод, включително и материална. Какво значи дасе бори с живота? На улицата с две три деца ли да седи? Не всеки може гордо да си тръгне с малки дечица, ако буквално няма къде да отиде. Точно заради това смятам, че в България мизогинията и жестокостта към жените идва от другите жени, а не от мъжете. Много съм чела в този форум и винаги е едно и също. Обществата, които са развити, са такива заради жените, които се подкрепят и си отстояват вкупом правата, а не да се критикуват и мачкат една друга. Нормално е млада майка да има подкрепа и закрила от държавата, в случай на мъж насилник. Това е уязвим и рисков период и в нормалните общества хората са наясно с това. В България обаче трябва тя да се бори иначе сама си е виновна. Заради такива позиции никога няма да сме общество, в което се цени и тачи жената. Обикновено хората, които така смело се изказват не са били в ситуация на бедност и насилие и безизходица, не им го и пожелавам. В България никой няма съчувствие към жертвата, не само мъжете към жените жертви. Обръгнало общество сме и винаги всеки сам си е виновен.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 13:37 от bodybeautiful

# 56
Напълно подкрепям последния пост на bodybeautiful

# 57
  То това разбиране не е от днес, преди беше много по изявено и хората много повече не се притесняват да го изкажат. Сега просто прави голямо впечатление и обижда. Писах си мнението за това в една друга тема защото пак тръгна на там, че уж "жената" под каквото и да е възраст е виновна и си го търси, или "всички я знаят", " върти опашка", "не се знае с какво го е предизвикала" и тези думи най-често се използват за домашното насилие. Никога няма да забравя, съседите на 60-70 год., дядото набил  бабата за някакъв си лук и бабите на пейките как си говореха щото той нали праведен и трябвало лука да е на масата... "ами тяя, още от ученическите години си беше такава джаста-праста" /всичко вършела през пръсти/ и се започна - как си простирала прането, кога миела терасата, прозорците не миела, не си тупала килимите... аа, как да не я набие човек? И това не само бабите и млади жени го коментираха.
  Това е ориенталското разбиране и няма равенство, преди време имах едно гадже и в града, той имаше голямо уважение защото си беше кума лиса ама кой да го знае, аз все си мислех, че е добър човек ама не, когато се разделихме всички ме плюеха и обиждаха на каква ли не ама не знаят като затвориш вратата какво се случва и така.

# 58
В България обаче трябва тя да се бори иначе сама си е виновна. Заради такива позиции никога няма да сме общество, в което се цени и тачи жената.

Просто сме 30 години назад в развитието си и няма как да ги прескочим. Лошото отношение към другите доскоро се смяташе за нещо съвсем нормално, а и със сигурност още се смята за нормално на места - щом няма проблем акушерката да те нахока и обиди и да се държи унизително, защо пък другите жени трябва да те уважават? И отношението към децата е отвратително, затова на свой ред те също се държат отвратително, когато се усетят по-силни. Става като в казармата - първо си новобранец и те гърчат, а като станеш старшинка, си отмъщаваш на следващите. Та не е странно, че жените са жестоки към другите жени, но и това ще се промени.

# 59
Аз не мога да разбера жените, които раждат второ и трето дете на мъж, който се е доказал като насилник или алкохолик. Честно, опитвам се, но не мога. Хайде, за първото дете - станало случайно забременяването, или не се е проявявал досега в такава светлина... Не съдя, не критикувам, просто не разбирам как се стига до "с 2-3 деца сама на улицата" поради насилие.

Общи условия

Активация на акаунт