Съчувстват ли българските мъже на жените жертви

• 26 292
  • 348
  •   1
Отговори
# 195
Няма да им издържат подробностите на птриархат, защото ще трябва да носят отговорност за цялото женско население вкъщ за децата, за възрастните родители, да могат да се докажат сред другите мъже. А сега има предостатъчно лигльовци, на които ако не са жените им, са живи загинали.

Повечето общества в Европа са все още патриархални и патрилинейни. Патриархът си носи отговорността, но разпределя задълженията  Mr. Green. Той само командва  Embarassed

Въпроса е каква е степента на патриархалност, защото не можеш да сравниш, например патриархалнистта в САЩ с тази в Саудитска арабия или която и да е част от Арабските или мюсюлманските държави, че и в Индия и Китай даже. Така че развитите общества са с все по-намаляващ патрирхат. Та степента е важна и е не може с лека ръка да се сложи общият знаменател - "те всички са патриархални и западните държави даже", защото степента също е определяща.

# 196
според мен, патриархатът в САЩ и Германия и тн е измислен с цел прокарване на лични интереси. В САЩ изобщо напоследък е много модерно да си именно жертва и онеправдан с техните айдентити политикс итем подобни измишльотини. Патриархатът какъв в англосакс обществата исторически е доста слаб. Да не забравяме кралица Елизабет, сестра й, и майка й и сума ти преди нея . Просто исторически са други, за разлика от балканската реалност и мюсулманското влияние. В германските племена е имало жени воини, също така жени са убивали дезертьорите , в Скандинавия също дори  в легендите им е друго. Според мен, не може да се сравнява с България, а още по-малко с ориента. В България жената има позиции и ценност като майка общо взето и това е. Публично и частно се порицават жените, които искат кариера и социално положение.

В САЩ е обратното. Но въпреки това са се ориентирали сега разни бездарни индивиди да трупат дивиденти от това, че са жени, дебели, черни, майнорити, обратни, всякакви и тн. и да ритат срещу злото "бял хетеро мъж", който им е виновен за личната посредственост. В Германия не са се усетили още колко е полезно да си жертва и онеправдан.

В Германия как може да се говори за патриархат, като германките са стиснали мъжете си за топките и са възпитавани в култ към независимостта и силата. Меркел бие всички рекорди по продължителност на управление и е сигурно най-уважаваният немски политик. Какъв патриархат?

# 197
  • Paris, France
Белла Анна, права си за степента, но семейното име се предава от баща на син и в Европа с изключение на Иберия.

bodybeautiful, в България жените отдавна имат кариери и са ценени като специалисти. В съседна тема доста хора ме порицаха, че съм домакиня. За много съвременни българки моделът домакиня без кариера или поне някаква платена работа на непълно работно време е немислим. Още преди 40-50г неработеща жена в градовете нямаше. В квартала ни в София единствените неработещи майки, които познавах тогава бяха омъжени за чужденци. Още тогава се ценяха финансовото, материално и служебно положение а майчинството не. В целия район имаше едно единствено семейство с три деца и последното, което ми беше връсничка, беше скъсвано от подигравки, че дели стая с още две деца и че родителите нямат средства да я обличат като другите. А майката работеше, освен че гледаше многолюдна челяд.

В Англия жена наследява трона само ако няма брат и това е отскоро. Сега вече ще наследява трона първородното дете. Все още титла се наследява от първородния син. Осиновен човек не може да наследи титла и именията, които вървят с нея итн. Преди 20г все още имаше пушални, в които жена не можеше да влезе и мъжки клубове.

# 198
А ние в бг имаме кариера, но не можем да стиснем мъжете за топките. А не би било лошо. Малко завиждам на германските, честно казано. Хем искам кариера, хем искам мъжа ми да знае, че разведе ли се с мен, ще му замине дохода.

# 199
  • град-държава
christina1980, да стиснеш един мъж за топките е до проявата на характер. Както вече казах назад - кучето скача според тоягата.

# 200
Конкретно моя мъж го галя по топките, а не го стискам, щото изпитвам ужас да не се разведа с мен. Тия двеста лева дето ще ми даде при развода са как с тях така и без тях.
Заплашвал го, че ако иска да се разведе взима и децата. Оставям му цялото имущество, ще плащам и издръжка. Аз ще намеря кой да ме храни. Той се смее. Но моят мъж не можеш да стигнеш за топките. До характер е, но не на жената, а на мъжа. И до бракоразводно законодателство също.

# 201
Кристина,  ти сериозно ли? Защо изпитваш ужас, че мъжа ти може да се разведе с теб?
То в такъв страх да живее човек... не е добре  Peace

# 202
Ша това е ирония към властните жени дето тропат с крак. Не ме е страх разбира се. Мъжът ми е щастлив. Той ако прочете бг мама и ще разбере колко е щастлив.
Ти как си. Много ме е яд, че ти затвориха темата. Много ме р азнообразяваше.

# 203
  • град-държава
christina1980, аз съм наясно с начина ти на мислене. Нямам проблем с това да го приема, може да не го разбирам във всеки един случай, който си споделила, но ти имаш право на него и да живееш, както желаеш, което се отнася за всеки един човек.
Аз не бих казала, че съм властна, но не ме е страх, нито от развод, нито ще с тоя с някой на всяка цена. Не ме е страх и от мъже, защото смелост да ги стисна за топките винаги съм имала и от опит знам, че това зависи от мен и от никой друг. Страх ме е да не изплискам в степен, при която да допусна да имам господар. Някой друг да взима решения и да планува за мен, аз да гледам как всичко се изнизва покрай мен.
Също така има и брачни договори.😉

# 204
Как да го кажа по ясно, най- много от договори и от законодателство разбирам. Просто това работя.

# 205
О, ок,  Кристина Peace Simple Smile Слава Богу.  Simple Smile
Добре съм,  благодаря ти.
Скрит текст:
За темата, да, знам... Simple Smile
Ще ти издам нещо - ако искаш да опознаеш човек от този форум, то  трябва да го/я видиш (четеш) в моя тема.
Моя и никоя друга. В другите  са хър/ мър,, бели и добри, сто хиляди книги прочели, сто  върхове  изкачили, класа.
Когато обаче аз пусна тема и покажа една  кожа и две  панделки,  тогава  всичко си идва на мястото. Вижда се истината  коя колко е чела,  къде се е изкачила,  накъде и защо се е навела и т.н. Wink

# 206
За коя тема става дума?

# 207
Ша ти си много умна жена и аз много те харесвам.
Темите са плажни и са свързани със самочувствието. Иначе все изкарват Ша грозна и едновременно с това лека, което си е оксиморон, от всякъде.

# 208
А, не съм ги чела. И не бих сложила моя снимка във форума - имам познати във форума, с които сме "приятели" във Фейсбук - там има снимки..

# 209
  • Варна
А, не съм ги чела. И не бих сложила моя снимка във форума - имам познати във форума, с които сме "приятели" във Фейсбук - там има снимки..

Ша слага снимка само на отделни части от тялото си, за да предизвика форумната завист  Joy

Общи условия

Активация на акаунт