Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 65 997
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Слагам 0.4. Мисля днешната инжекция да я пропусна и ако спре зацапването, значи е било от Фраксипарина, въпреки че съм си сложила само една инжекция досега. Преди няколко месеца слагах Фракси след трансфер + аспирин протект и също имах зацапване, но тогава поне бях слагала 10-ина инжекции, а сега едва от първата.

# 256
  • Варна
При зацапване или кървене ( независимо от къде) би трябвало да се спре, аз получих кръвотечение от носа и го разредихме през ден по съвет на АГто ми. След това отново на няколко пъти имах кръвотечение пак от носа и намалихме дозата от 0.4 на 0.3.

# 257
Според мен не може да е само от 1 инжекция ✌
Колко време след поставянето се получи кървене?
При зацапване или кървене, не трябво да се спира нищо на своя глава, а само след консултация. Има жени, които въпреки зацапването продължават да слагат фракси и то спира ....

# 258
Инжекцията я сложих към 7:30 сутринта, а зацапването ми започна вчера след 16 ч. и продължава и сега. И аз мисля, че не би трябвало да е от 1 инжекция. Днес не съм си била инжекция, дано зацапването да спре.

# 259
Рошкова, недей просто да чакаш да спре зацапването. Още повече, че не се знае дали то се дължи на фраксипарина. Консултирай се с лекар възможно най-скоро. Стискам палци Hug

# 260
Когато съм имала зацапване, аг-тата и проф Пасщалева ми казаха да спра инжекциите нмх до два чисти дни.
Ако приемаш ап и него спри.
После си направи консултация с лекарят, който ти ги е назначил. И защо ти е назначил ап от колко мг. и колко време вече (да) го пиеш?

Ако зацапването е кафяво или ръждиво не е толкова страшно.

# 261
Аспирин не взимам, само фраксито вчера. Зацапването е кафеникаво, да, и засега е само зацапване, а не кървене. Просто днес е неделя и на преглед мога най-рано утре да отида.

# 262
Дами, някоя от вас взимала ли е Аспирин Протект при хетерозиготно носителство на PAI 4G/5G и всичко да е било ОК?

# 263
При клексан 0,4, ако  анти Ха  е 0,16? Това означава, че дозата не компенсира, нали?

# 264
При клексан 0,4, ако  анти Ха  е 0,16? Това означава, че дозата не компенсира, нали?

Да

# 265
Здравейте! Преди време имах спонтанен аборт и изследвах пакет тромбофилии в Геника. Резултатът: хетерозиготен тип 4G/5G за PAI, хетерозиготен тип C/T за 677/C>Т (MTHFR).
Казаха ми, че нямам склонност, а само неусвояване на ФК. Честно казано тогава не се разрових допълнително. Сега съм бременна и докторката ми (запозната с изследването) все пак ми изписа Аспирин Протект по едно на вечер. Едва сега се сетих да се разтърся допълнително... и чак ми се струва, че все пак имам склонност, заради този хетерозигот? Вие как мислите, сигурна съм, че тук има хора, по-наясно 🙏 ще си го пия, имам й доверие, просто искам да знам за какво точно го пия.
Здравей! Същите увредени гени имам и аз. Бях на АП през ден а в напреднала бременност два дни седмично и всекиден фраксипарин 0.4 мл. Сега гушкам почти двумесечната бебка.

# 266
Какви са цените на Клексан 0,6?

# 267
Здравейте, за кураж на бъдещите майки с подобни проблеми - имам две прекрасни бебета /породени/, с тромбофилия PAI 4G/4G и MTHFR. Следих анти-ХА при проф.Паскалева в кардиологичната болница. От втората бременност ми останаха 29 инжекции фраксипарин 0.3 със срок на годност до 2019г., ако някой се интересува нека ми пише на miao@abv.bg

# 268
Здравейте, да ви попитам дали фраксипаринът оказва влияние върху резултат на ТСХ? Защото все пак той измерва концентрацията на хормона? Мога ли да бия инжекцията преди изследването? Благодаря

# 269
Нали фракси е за разреждане на кръвта? Защо да оказва влияние на хормон на щитовидната жлеза?

Общи условия

Активация на акаунт