Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 917
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Щом не ти вдъхва доверие - сменяй го!

Какво пък има да се изнервя от многото въпроси, нали е затова?! И не съм съгласна с това премълчаване. Пациентът има право да звае какво се случва, а не да му дойде като гръм от ясно небе след това.

# 586
И аз не съм съгласна никак, ама ей на ... най-редовно го правят. Явно си е практика.

# 587
Тези които сте към края на бременността как ще раждате нормално или секцио, имам едно раждане нормално преди 5 год но тогава нямах този проблем и не съм ползвала НМХ, сега ми казват пак може нормално, но аз нещо се страхувам и все повече се настройвам за секцио, водите са ми намалели не знам дали също не е покзателно за секцио плюс една докторка ме наплаши че бебето ако излезе трудно може не съм сигурна но хематом или нещо друго да му стане заради  аспирина и фраксипарина който съм приемала, даже не запомних добре само си казах да ясно ще е секцио!!!

# 588
По-хубаво е естествено да се ражда, ако условията го позволяват.
Аз приемам аспирин 100 и клексан от 0,6 - аспиринът ще го спирам в 36 г.с, а клексан 24 часа преди раждането,
бебето е седалищно и с пъпна връв зад вратлето, това е което налага секцио.

# 589
Викинг, д-р Колева в Токуда ми обясни, че когато си с НМХ при естествено раждане съществува риск от навлизане на НМХ по пъпната връв към детето, което крие редица рискове.

# 590
В НКБ казват, че е по-добре естествено. Пикът е 4-я час след инжекция, а действието е 24 часа.

# 591
Благодаря за вашите мнения и на мен различни доктори различно ми казват и така съвсем се обърках, но и доста се наплаших, изчетох почти всички теми назад има доста майчета които са родили и нормално, но заблязвам болшинството са секцио!

# 592
На Колева тясната специалност и е кръвосъсирване и съм склонна да вярвам, защото и в доста различни независими една от друга наби източници казват същото като нея.

# 593
Здравейте момичета, включвам се сигурно с глупав въпрос, но днес на прегледа от хилядата проблема, които обсъдихме с докторката, забравихме да уточним най важното.
Назначиха ми фраксипарин всеки ден по 1 инжекция подкожно. Аз съм в 33та седмица и с контракции, така че ще ми бъде трудно да се боцкам в корема. Къде другаде е най добре да се слага тази инжекция?

# 594
Паласки, ръце, крака.

# 595
  • Варна
Някой преди време беше писал за крем против синките и буците?
Давайте съвети, че корема няма гънка, а ръцете ми са сини на топчета Sad
Краката още не сме почнали, ама там гънка хич не виждам Grinning

# 596
Зехтин или компрес от риванол.

# 597
  • Варна
Реванола не помага хич при мен. Седя с часове с марли с реванол по ръцете... може и да има някакъв ефект, но все пак са си налице синините и буците.
Виж зехтин не бях чувала.

# 598
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Извинете, че нахлувам в темата, но ви чета от време на време. Кремче, което на мен ми помага при синини е Heparoyd.

# 599
Не е много подходящ за бременни, така казват докторите. А е изключено да се маже в областта на коремя.

Общи условия

Активация на акаунт