GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 637
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Джони, ще ти подаря GPS, това е тема за сериала, не е за книгите! Ти какво търсиш тук като само книгите коментираш... е и участието на Орландо Блуум в сериала? Joy Направо не ти вярвам че си на 35, не е възможно...
Не ми обяснявай една книга за колко време се чете, ако по цял ден нямаш друга работа и за ден ще я прочетеш. И не се хвали колко бързо четеш, защото като те гледам прехвърляш само страници, но нищо не прочиташ...
Тук има хора, които си казаха че са се запалили по историята от сериала и са решили да прочетат книгите след като приключи последния сезон, затова не влизат изобщо в книжните теми. Какъв ви е проблема по-точно с това? И сериалът е based on, не е exact copy of. Ако изчитането на книгите ще ми осакати удоволствието от сериала като на някои от вас, направо спирам да ги чета докато не излезе и последния епизод.
пурпулетке, това е тема за сериал, правен по книги.  Обикновено в такива случаи сериалите доближават книгите-. Не  ми се иска да давам примери за успешни филим и сериали, че много ще излезем от темата, но веднага казвам - първия Властелин  има само една сцена, която не е като в книгата, но нейса - трябавше някак да се обясни любовната история на Арвен и Арагорн и просто нямаше как да не стане.
Освен това нито съм единственият който коментира книгите тук, нито коментирам само книги, но съм трън в очите на много хора, защото съм брутален и не си премълчавам.

между нас казано - и аз се съмнявам, че някои от пишещите тук имат 18 години, че даже и 16....реакциите на някои от хората, които нападнаха Санса с довода, че видите ли била лоша, защото е пасивна, ми показаха, че тези юзърки, нямат навършени 17 години.
като минеш една определена възраст, научаваш че  има ситуации в които може да промениш нещо и такива в които не може да промениш нищо.

*:Много ми е интересно, предвид че едан серия я изкоментирваме за ден-два, ако не пускаме лийкове, торенти, спойлери, ако не коментираме неща от кните - за какво ще си говорим през останалото време?

# 256
  • Вестерос
Няма нужда да им се обясняваш, бъди Дзен Grinning

# 257
Няма нужда да им се обясняваш, бъди Дзен Grinning
Дзен? това е добро, Тиф, това е добро! Joy
Съжалявам, някои хора ме нервират.
предполага, че и аз нервирам някои хора, какво да се прави,  трети закон на Нютон, за противодействието hahaha

# 258
  • Buffyworld
Джони, аз не съм съгласна, че Дани е абсолютна нула без драконите. За да ги има тези дракони, тя сама си го извоюва това. Сама " си ги излюпи " , така да се каже. Да не и да й беше много приятно в началото с хал Дрого ?  Не, но търпеше този брак, наложен от брат й . Тя доста неща изтърпя, дори и на клада горя, за да ги има драконите. Така че , заслугата си е напълно нейна  ако сега те й вършат цялата работа ! Дани и Джон са ми любимците , не мога да кажа кой повече. На моменти и двамата ме дразнят, но си ги обичам.  Аря също я харесвам и колкото и дразнеща да е от време на време , надявам се да я оставят жива накрая. За мен тези герои са си извоювали правата с мъки, страдания и битки.  Може би затова не харесвам Церсей, защото тя е просто една подмолна интригантка . Не казвам , че не е умна, но просто не харесвам такива подли и долни хора. Джайм си е супер, но за съжаление, както каза някой, се превърна в мъж под чехъл и много й се води по акъла .

# 259
Джони, аз не съм съгласна, че Дани е абсолютна нула без драконите. За да ги има тези дракони, тя сама си го извоюва това. Сама " си ги излюпи " , така да се каже. Да не и да й беше много приятно в началото с хал Дрого ?  Не, но търпеше този брак, наложен от брат й . Тя доста неща изтърпя, дори и на клада горя, за да ги има драконите. Така че , заслугата си е напълно нейна  ако сега те й вършат цялата работа ! Дани и Джон са ми любимците , не мога да кажа кой повече. На моменти и двамата ме дразнят, но си ги обичам.  Аря също я харесвам и колкото и дразнеща да е от време на време , надявам се да я оставят жива накрая. За мен тези герои са си извоювали правата с мъки, страдания и битки.  Може би затова не харесвам Церсей, защото тя е просто една подмолна интригантка . Не казвам , че не е умна, но просто не харесвам такива подли и долни хора. Джайм си е супер, но за съжаление, както каза някой, се превърна в мъж под чехъл и много й се води по акъла .

именно. Дани търпеше. И през цялото време разчиташе да се случи нещо. Лошо няма, тя и Санса търпи, но нека да се абстрахираме от това което е направил с драконите и да видим какво е направила сама? Нищо и половина.*" ИЗлюпването" не е нейна заслуга, а огромна доза късмет - те се излюпиха, първо защото й бяха подарени цели 3 дряконови айца - на коя кралица са й подарявали 1 айце, че да подарят цели 3 на бежанката Дани? Второ тя получи жесток подарък че Мартин и даде правото да е неизгорима. Ако не бе неизгорима яйцата нямаше да се излюпят а тя щеше да умре. Ако  н книжният ЮРон бе неизгорим, веднага щеше да се запали и да измъти своето драконово яйце. Да не говорим ако Станис имаше драконово айце, Мелисандра вече да го е "измътила", за нея огънят не е проблем.
В този смисъл "излюпването" на яйцата за Дани е жесток късмет. Виж - ако тя бе създала яйцата с ръцете си или пък да ги беше намерила в Пустинята  и после да ги измъти по по-обикновен начин, невключващ огън- ето тогава щях да я призная.

*Ксаро я отрупва с богатства заради драконите. Дрогон я спасява от смър в лабиринта. Досажда на Ксаро - Илирио й изпраща 3 кораба, заради  драконите. Търговците на роби й предлагат страхотан сделка заради Дрогон. Тя освобождава робиет с помощтта на Дрогон....Дрогон изпепелва Ланистърската армия . Какво точно е направила Дани (без да използва дракони или без някой - да речем Даарио - да й го поднесе на тепсия)?

# 260
Светът не се върти и около прочелите 5 определени книги... затова темите са разделени.
Ето, Джони обясни че ролята на ЛКС е поета от Аря в сериала, е какъв е смисъла да сравнявате книжната Аря със сериалната тогава? Не е нужно да ми отговаряте, въпросът е риторичен...
Пф, Джонката да изнерви някого... н-и-к-о-г-а Joy Joy Joy

# 261
Далеч над 17 съм Джони, но в мъжки свят, силата на жената е да подчини мъжа. Аря е като зверче, минала обучението на безликите. Денерерис сама си излюпи яйцата, нещо, което друг не може. И нея я държаха доста в плен. Хал Дрого нищо общо няма с Джофри разбира се, дори спечели фенове.
Сетих се за една игра, която бяха писнали във фейса. "Кажете нещо хубаво за Джофри." Повечето казаха- " той умря". Същото се отнася за Рамзи. Е, може и да се приеме за геройство, че оцеля сред такива. Никой не я мрази Санса, просто на фона на другите е гола вода. Е може Дани без дракони да е нищо, но ги има.

# 262
Джони, .....................Може би затова не харесвам Церсей, защото тя е просто една подмолна интригантка . Не казвам , че не е умна, но просто не харесвам такива подли и долни хора. Джайм си е супер, но за съжаление, както каза някой, се превърна в мъж под чехъл и много й се води по акъла .
Церсей  и аз не я харесвам, но тя се бори - колко хора отстрани от пътя си без да има дракони?
Джон Арин, Нед Старк, Робърт ,  пребори се със Станис, острани Оберин, справи се с желанието на баща си да я  жени, арестува Марджери, елиминира от играта Тирион, премина през процес и пак е цяла.
Освен това когато си владетел интригите са неизменна част от управлението.
И аз харесвам принципния Станис, но добре че и той понякога си огъва принципите, иначе ще свърши като Нед Старк. В политиката не може да си честен.

# 263
Далеч над 17 съм Джони, но в мъжки свят, силата на жената е да подчини мъжа. Аря е като зверче, минала обучението на безликите. Денерерис сама си излюпи яйцата, нещо, което друг не може. И нея я държаха доста в плен. Хал Дрого нищо общо няма с Джофри разбира се, дори спечели фенове.
Сетих се за една игра, която бяха писнали във фейса. "Кажете нещо хубаво за Джофри." Повечето казаха- " той умря". Същото се отнася за Рамзи. Е, може и да се приеме за геройство, че оцеля сред такива. Никой не я мрази Санса, просто на фона на другите е гола вода. Е може Дани без дракони да е нищо, но ги има.

аделинда,
Не, виждам нищо лошо в играта, за която споменааваш, о определено няма да подскоча, от нея,*но,
не мисля, че Санса на фона на другите е гола вода, значи  за да съдим за това, трябва или да поставим другите в сиутацията на Санса или Санса - в ситуацията на другите.  

например Денерис в началото като нямаше дракони най-спокойно си търпеше Дрого да я изнасилва. По нищо не се различава поведението й от това на Санса, която търпеше Мерин Трант да я съблича, пред погледа на поливината Бяла гвардия. Не че обвинявам Денерис, нито пък Санса - нищо не са можели да направят. Просот казвам, нелепо е, да казваме, че Санса е гола вода, защото тя нямаше условия.

Само за сравнения с Аря. - идват шестими въоръжени  до зъби мъжаги, и то от Кралската гвардия при едно 11 годишно момиченце. ОТдалеч намирсваше, че не са с добри намерения, а цялото им държане бе изключително грубо. Трябваше да си идиот, за да не се сетиш, че искат да я заловят. Ако Церсей бе хитра щеше да изпрати Варис, Кутрето или някое по-неутрален да извика Аря с благ тон, от името на баща й.
Съотвено със Санса се справиха бързо - Добрата Кралица Joy просот помоли грижовно JoyСанса да  се прибере в стаята си и тихичко сложи един страж пред нейната врата. Елементарно- така се прави, с лукавство.
Убеден съм, че ако при Санса бяха дошли десет мъже в доспехи с кървави мечове и тя бързо щеше да се озафери.

*Положителна черта на Рамзи - вдъхваше ужас в другите. Опитваше са да бъде като Рууз, който вдъхваше и респект, но не му се отдаваше. Несъпоставим е с Джофри, в  социопатията на Рамзи имаше логика, докато Джоф можеше в единия миг да е чаровник, а в другия - злодей.

**това че Хал Дрого няма нищо общо с Джофри беше късмет за Денерис. Факт си остава обаче, че той беше дивак и че другит халове, не са такива мили като него.

# 264
На кораба с едната дортрачка и в сватбената си нощ с Хиздар.

Така нощ състоя ли се изобщо? На сватбения ден се случи случакта в ямата. После пиленцето отлетя.

например Денерис в началото като нямаше дракони най-спокойно си търпеше Дрого да я изнасилва. По нищо не се различава поведението й от това на Санса, която търпеше Мерин Трант да я съблича, пред погледа на поливината Бяла гвардия. Не че обвинявам Денерис, нито пък Санса - нищо не са можели да направят. Просот казвам, нелепо е, да казваме, че Санса е гола вода, защото тя нямаше условия.

Джони стига си го повтарял това като опорна точка, драконите ги получи чак след като Дрого умря. Преди това го беше подчинила, че дори той сам и обеща 7те кралства, нещо което не беше ясно дали щеше да изпълни преди да убие Везирис. И какво значи "най-спокойно си търпеше". Сигурен съм, че и тебе ако те напъне Хал Дрого и ти ще търпиш.

# 265
  • Варна
Доста сте агресивни на моменти спрямо Джони ми се струва. Че прекалява чат-пат, прекалява, че лази по нервите, лази. Никога обаче не е бил груб в постовете си и не е обиждал. Остава си деликатен всезнаещ философ до мозъка на костите, но нищо повече в лоша насока. Четете го по диагонал, бре като ви е писнало от него или го сдъвчете на бързо още при първото разминаване в мненията - аз май така направих и проработи, не ме е цитирал скоро, гледа да ме заобикаля. Иначе колкото и да се отплесва по книгите, по негови си там теории, колкото и да сънува и блянува от време на време има доста добри попадения относно развитието на сюжетните линии. Вълнува се, интересува се, обсебен е, на го е свян да сподели какво въпросче му е щукнало на главата, докато си е разбърквал чайчето от лайка примерно. Идва и веднага снася в темата. Ще търсите вие някой ден съфорумец като Джони...

# 266
  • Вестерос
На кораба с едната дортрачка и в сватбената си нощ с Хиздар.

Така нощ състоя ли се изобщо? На сватбения ден се случи случакта в ямата. После пиленцето отлетя.

Джони стига си го повтарял това като опорна точка, драконите ги получи чак след като Дрого умря. Преди това го беше подчинила, че дори той сам и обеща 7те кралства, нещо което не беше ясно дали щеше да изпълни преди да убие Везирис. И какво значи "най-спокойно си търпеше". Сигурен съм, че и тебе ако те напъне Хал Дрого и ти ще търпиш.
Да не се изложих пак Grinning Имам спомен , че спа с него или си разсъждаваше за него. Случката в арената с Дрогон не беше ли при отварянето на бойните ями, а не на сватбеното ѝ тържество?

едит: права съм-

Коментар по въпроса- It was a small scene and according to Dany’s thoughts it is not a very memorable or pleasurable experience. He is very drunk from the wedding feast and only remains awake after long enough to say he hopes they have made a son. It's over quickly and leaves Dany less than impressed. I think the whole thing takes less than 2 pages Grinning

За любопитните стр 649- "както беше пиян , знаеше, че няма да се задържи дълго в нея" и т.н.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 18:38 от Tiffany А

# 267
[Разбира се че си права  Тиф. сега пак ще ме нахокат, ама няма как да не пусна цитат от книгите

Скрит текст:
предупреждавам!
Скрит текст:
Ако четете това - мислете му!
Скрит текст:
Щом слугините й се оттеглиха, той смъкна халата й и я бутна на гръб в леглото. Дани го взе в прегръдката си и му се покори.

Иначе имаше цяла церемония по сватбата, как Дани трябва да е с "клепнали уши", как Хиздар да й мие краката, отварянето на Ямите беше "черешката" на тортата, те вече бяха женени на практика и брачната нощ се консумира.   факта че Дани прокърви, точно след сватбата бе много символичен.

Балерионе, не споря, че драконите Дани ги получи след като Дрого умря, но тя получи 3  драконови яйца - подарък, който въобще не беше нормално да получава, предвид, че беше точно никоя, а много по-велики жени от нея не бяха получили за сватбата си и едно яйце. Оттук нататък всичко беше въпрос на шанс - шанс да се излюпи поне един дракон. При цели три яйца, шансът е доста висок. За всяко поотделно яйце имаше точно 50 процента шанс - или щеше да се излюпи или нямаше да се излюпи. Отделно колкото повече яйца имаше нарастваше вероятността да се излюпи дракон.
Да, повтарям тези опорни точки, защото някои хора, не вдяват прости истини. За съжаление
*Не виждам какво общо има дали Дрого е бил жив, когато Дани и измътила драконите? обясних вече че тя ги измъти, защото е неизгорима, което е луд късмет. Пък и ако беше жив Дрого щеше да си присвои драконите на Дани, а тя само да гледа
Дрого бил обещал 7-те кралства на Дани (по-точно е да се каже че ги обеща на Визерис) Айде бе! наистина ли вярваш, че халът щеше да изпълни това обещание?
Когато Дрого обещаваше подкрепа на Визерис той имаше предвид "Събери армия, заслужи уважението ми и някой ден, ако съм на кеф,  бих те подкрепил - стига да не се налага да минаваме през голямата вода" - нещо съвсем различно от "Ще ти дам моите сто хиляди дотраки за "пушечно месо", че да си върнеш бащиния трон и да правиш безумия на него"
И най малко не е имал предвид - "спя със сестра ти - значи съм ти длъжен с нещо"

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 19:14 от Джон Сняг

# 268
  • Варна
Джони, оправи си малко поста преди да го публикуваш окончателно. Не че нещо... само безделниците не грешат, но ми писна сякаш постоянно да давам рефреш, докато категорично установя първоначалната ти идея.

# 269
Извинявам се, получава се защото постоянно добавям нови неща,** а мисълта ми тече твърде бързо( като в скоропоговорка) и не обръщам внимание на буквите, а бързам да я "излея".  Това е свързано с факта и че чета бързо, както и че говоря бързо и много. Ако съм развълнуван и съм срещу теб, не можеш да ме секна.
Така. Сега трябва да е по-добре. Минах с правописния редактор.
*Не знам как се дава рефреш?
**ПРи промените става ново разбъркване

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 19:19 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт