GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 416
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мисля си за ДиД. Аз съм един от най-големите им критикари, но сега се замислям, че всъщност криткувам тавана. Те двамцата са просто една касичка, отворена за пари и само прибират ли прибират. И ще прибират още много (задават се спинофи). Направиха най-успешния сериал в историята и колкото и критики да понасят из разни форуми и клубове от истинските фенове на сагата, то не мисля, че изобщо им пука. Та да се върна на мисълта си.
Имаме три опции
1. По-малко ефекти и екшън, но по-достоверни истории, по-добре развити персонажи, повече реализъм, по-силни диалози.
2. Яко екшън и спец ефекти, майната му на останалото.
3. И от едно и от другото.

Ами те доказаха, че са майстори във второто, не умеят първото (не и когато останаха сами с историята), а за третото им трябва помощ, която по една или друга причина на този етап не получават. Те самите доказаха, че с това бреме не могат сами.

Но,
а дали не са прави? Удивлявам се колко много хора, които пишат и тук и в замунда и във Фейсбук все още спорят и са убедени даже, че Денерис и Джон са някакви далечни братовчеди?! Извинявайте ама това не е нормално. Ти им показваш по 100 пъти, че са леля и племенник, ама не та не. Сложно е. Просто е сложно. А американците са още по-зле. Това е истината.
А ние тук се хващаме за някакви предания, легенди, три глави, Азор Ахаи и пр. и пр. работи дето хората ще има да се пулят в екрана и да се чудят за какво иде реч.
Просто ДиД решиха да поемат по добре отъпканата пътека на клишетата и заучените заготовки за комерсиална и лесносмилаема супер продукция (или т.нар. летни филмови блокбастъри).
Посочени ти е ясно, кой е доброто и кое злото, кои са добрите и кои лошите, вкарват заучените смешки и готово, стига да има екшън.

Трябва да си зададем въпроса, дали трябва да ги обвиняваме за това след като хората масово по света са необразовани, не четат книги, не гледат смислени филми и най-вече не мислят, мързи ги да проверяват данните, все бързат за някъде. Ами ако вкарат всички тези сложни ниши в сериала ще изгубят голяма част от именно тази огромна маса, а това значи по-малки приходи.
Това е цялата работа, парица-царица. Simple Smile

# 691
Miriel, нали толкова сезона мотото беше "Winter is coming", облекли са се за да им е топло  Joy hahaha Joy hahaha

# 692
  • Разпиляна във въображението
Съжалявам, но тъй като едва март гледах сезони 3-6 съм пропуснала мноооого теми  Simple Smile

# 693
*Нека да сем наясно аз и Робърт не оправдавам, беше абсолютен боклук и като човек и като крал, и заслужаваше смъртта си (но не по-този начин) ама Церсей защо се е хванала с него - защото е много готин или защото е крал?
Shocked Shocked
Какво значи хванала с него?
Това е политически брак. Мислиш ли че Робърт или Церсей са имали думата?
убеден съм че са имали думата, поне Робърт - можел е да избира между всички богати и известни жени. Церсей вероятно също е имала избор да не се омъжи за него, просто е нямало да бъде кралица, а една обикновено лейди. Това също е избор.

# 694
  • Вестерос
Диаволо,напълно си прав!

# 695
Здравейте, не знам дали е обсъждано това, но попаднах, а и не съм сигурна колко е вярно. Но попаднах на спойлер на целия 8-ми сезон, който предстои.

Поствам го тук, на който му се чете Simple Smile Малко абсурдно  ми изглежда всичко

Извинявам се, ако вече е публикувано и дискутирано

# 696
  • Варна
*Нека да сем наясно аз и Робърт не оправдавам, беше абсолютен боклук и като човек и като крал, и заслужаваше смъртта си (но не по-този начин) ама Церсей защо се е хванала с него - защото е много готин или защото е крал?
Shocked Shocked
убеден съм че са имали думата, поне Робърт - можел е да избира между всички богати и известни жени. Церсей вероятно също е имала избор да не се омъжи за него, просто е нямало да бъде кралица, а една обикновено лейди. Това също е избор.
Глупости!
Робърт евентуално е можело да се заинати, но Арин щеше да го вкара бързо в пътя.
Вземи прочети книгите пак.

Гледах най-после серията.
Церсей е донякъде права, можеха да й дадат някакви гаранции, че ако се присъедини към тях, няма да я закачат.
Не разбрах Хрътката в КЧ ли остана и Джайм сам ли тръгна на Север.
Тирион показа, че играе за себе си. Харесва ми, че е независим играч.
Варис тотално неглижиран цял сезон. Стискам палци на Берик и тормунд, но това , което видях не ме обнадежди много.

Издразних се, че при атаката на Другите Стража даде само един сигнал с рог. Един сигнал означава, че обходник се връща от поход. Три сигнала са за нападение на Други. Crossing Arms

# 697
  • София
Хексе, в какъв смисъл Тирион да е независим играч? Той до последно бранеше интереса на Денерис, даже недвусмислено го каза на Церсей + всичко останало, освен аз нещо да съм изтървал...
Хрътката не го дадоха след като кръцна зъби на брат си, но се предполага, че е тръгнал с Джон и Денерис, че къде другаде? Той не може да понася КЧ.
Джайм тръгна сам самичък, остава да си намери и един Санчо Панса. Издигна ми се много Джайм, винаги съм го харесвал въпреки ужасния грях, който стори с Бран.

# 698
3 пъти свириха рога, гледай пак. Но само последния го показаха.

# 699
Сигналите бяха 3... а на последното надуване на рога показаха самото му надуване (третия път).

# 700
  • Варна
Живи са Тормунд и Берик, показаха ги как гледат от здравата част на Вала.

# 701
  • Варна
Тоя дракон какво бълва всъщност ... явно не е лед...само това не ми хареса във финала... е и това, че се опитват да изкарат Церсей по-умна от Тирион.

Брон: Това олио ли е?
Войник: Катран, милорд!
Брон: Колко?
Войник: 500 бурета, милорд!
Брон: Намерете още 500!
Войник: Няма ли опасност да ги подпали дракон и всички да изгорим, милорд?
Брон: Донесете и кофа с вода!
Smiling Imp

# 702
Shocked Shocked
Глупости!
Робърт евентуално е можело да се заинати, но Арин щеше да го вкара бързо в пътя.
Вземи прочети книгите пак.

надценява се влиянето на Джон Арин върху Робърт. Робърт ако беше толкова покорен, нямаше да натрупа дългове, и да прави турнири след като Джон Арин го е съветвал обратното

# 703
  • Вестерос
😂😂😂

# 704
  • Варна
[надценява се влиянето на Джон Арин върху Робърт. Робърт ако беше толкова покорен, нямаше да натрупа дългове, и да прави турнири след като Джон Арин го е съветвал обратното
Прочети книгите. С разбиране.

3 пъти свириха рога, гледай пак. Но само последния го показаха.
Пфф.. децата обикаляха насам-натам из стаята, явно съм го изтървала. А, и КнН върху дракона изгеждаше много анимационен. Confused

Хексе, в какъв смисъл Тирион да е независим играч? Той до последно бранеше интереса на Денерис, даже недвусмислено го каза на Церсей + всичко останало, освен аз нещо да съм изтървал...
Каза, че се интересува и от Ланистър и аз му вярвам.иЩе подкрепя Денерис, докато вижда, че е права, но ако нещата, които не одобрява станат много, смятам че е способен да я зареже. И затова смятам, че не одобри връзката Джон - Дани, все повече дани се изплъзва от влиянието му.

Общи условия

Активация на акаунт