GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 554
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • Вестерос
Юрон е извратеняк на н-та степен. По-голяма сила ще има да я убие на ЖО пред другите железни.

# 226
А Яра е една мацка с кофти карма. Много готина иначе, спечели уважението на хората си без дракони, без да крие че е жена, и все пак- изтегли късата клечка. Не го заслужава, изобщо. Много ми е кофти за нея. Все пак вярваше и в брат си, до последно.

# 227
  • Сидни
Юрон е мега мега извратеняк и психопат!

Има ли някаквъ шанс Теон да стане владетел на ЖО, или те не биха го избрали заради кастрацията? Тов амай го бяхме говорили, ама не помня? Просто би ми харесало такова стечение за него. Аз го харесвам.

# 228
Нищо още не се знае за Яра, нека не я отписваме. Няма момент в който да не ми е харесвала. А от Теон тепърва очаквам много, не знам дали е защото Алфи игре страхотно, но мен ме вълнува този герой. Денерис, понеже стана дума и за нея, ми е доста сантиментална този сезон.

# 229
А Яра е една мацка с кофти карма. Много готина иначе, спечели уважението на хората си без дракони, без да крие че е жена, и все пак- изтегли късата клечка. Не го заслужава, изобщо. Много ми е кофти за нея. Все пак вярваше и в брат си, до последно.

Яра е рядък случай на жена, която извоюва всичко в живота сама.
Церсей и Марджи имаха влиянието на бащите си
Дани - Дракони
Аря - Безлики, които да й помагат
Яра (Аша) имаше само двете си ръце, трепеше яки мъжаги наравно с мъжете и заслужи уважението им.
лично аз я харесвам, и съжалявам, че съдбата бе толкова бе безмилостна към нея.
Ама на Яра нямаше кой да й подари едно драконово айце и тя да го излюпи.

# 230
Да, Бриен също взе да се очовечва и да ми харесва. Напоследък.

# 231
Джони то ако така се люпеха яйцата и се яздеха дракони, то историята щеше да е друга. Иначе разбираме от намеците, че Денерис ако нямаше дракони щеше да е нищо. Денерис ако беше нищо, нямаше да има дракони е моята теза.

Яра, не я отписвам толкова лесно аз, но не залагам много на Теон, за който ми е жал.

# 232
Джони то ако така се люпеха яйцата и се яздеха дракони, то историята щеше да е друга. Иначе разбираме от намеците, че Денерис ако нямаше дракони щеше да е нищо. Денерис ако беше нищо, нямаше да има дракони е моята теза.

Яра, не я отписвам толкова лесно аз, но не залагам много на Теон, за който ми е жал.
Чакай сега за филмовата героиня ли говорим или за книжната?
за книжната казвам че съм  я отписал - Станис я плени, тя на два пъти бе разбита, хората й са унищожени а тя самата признава че железните никога няма да тръгнат след нея, след като на два пъти е побеждавана.
а какви глупосит ще натворят Д и Д е друг въпрос, тя може в сериала и кралица на ЖТ да стане.
.....
Денерис, като махнем драконите настрана нещо така да е постигнала сама?
да  се е била с меч като Бриен или Аша? да е убила някого с нож като Аря (с цялата условност)
самото излюпване е един страхотен подарък от Мартин, именно защото е неизгорима. Ако Юрон бе неизгорим, сам щеше да се запали и да си излюпи неговото яйце. А  това - да ти подарят не едно, ами три
 драконови яйца  си е кралски подарък, винаги има шанс поне едно да се излюпи. направо чудно, че на Церсей или на Марджери никой не подари дракони, а на бежнката Дани - цели три.

И Дани е любимка на чичо.
и не правя намеци. Директно си го казвам. Дани без дракони е едно голямо нищо. На нейните глави съм умирал от скука. Аз да бях на нейно място или щях да опожаря Робския залив и те да клекнат пред мен, или да ги зарежа и да подкарам хората си през Тревното море, покрай бреговете, а който ми се опълчи - под ножа.

Самата идея, че не смееше да убие заложниците беше абсурдна. Щом Харпията започна да убива хората й, трябваше да й върне детски глави. Живот за живот, смърт за смърт.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 14:04 от Джон Сняг

# 233
Не знам дали му е любимка. В книгата е кифла и досадна Simple Smile , колкото и да не се вярва на хората, които са гледали само филма. Да не говорим че книжната Санса в още девствена, а Дани се скъса да си го слага с кой ли не .... само казвам...хаха...

# 234
Да, Джони, в сериалната тема говорим за книжните герои Joy
Ако икате дайте да обсъдим тук и книжните герои, които изобщо не стигнаха до екран и как се развиват в сериала. Например аз не мога да разбера тази ЛКС защо още не е отмъстила на никого в сериала, какво се мота, 5 сезона не може да излезе от реката, и тя е станала кифла! Пфууу!!! Grinning

# 235
Не знам дали му е любимка. В книгата е кифла и досадна Simple Smile , колкото и да не се вярва на хората, които са гледали само филма. Да не говорим че книжната Санса в още девствена, а Дани се скъса да си го слага с кой ли не .... само казвам...хаха...
любимка - в смисъл че получи наготово всичко - 3 дракона, армия от дотраки (след като бе по-нормално да я убият след смъртта на Дрого), най-великият рицар който да я защитава. После пък Ксаро се прехласна по дракона й и я отрупа с богатства. После дракона я спаси от сигурна смърт при Пиат Прий. После пък стана недолюбвана  в Карт - веднага ИЛирио й прати 3 кораба. После използва дракона за да изгори господариет в Юнкай, да освободи Непотнените и да си направи армия, после Даарио й направи нов подарък - главите на конкурентите му... и за финал и идват серия женихи - Куентин с неговите дорнци и Виктарион  с железните и 66 кораба

облагодетелствана е, въпреки множеството тъпи грешки.

дори книжните Церсей или Марджери нямат толкоз късмет, във всяка ситуация. Церсей например при цялото си влияние бе принудена да отстранява  Джон Арин, Робърт, Нед, да се справя със Станис, Роб Старк, Марджери и дори - Тирион, а за капак я арестуваха. Но тя например се бори. докато Дани е страшно пасивна и чака някой - бил той Даарио, Джора или сър Баристан да й реши проблемите.  Всичките ситуации в които прояви активност бе чрез драконите

# 236
  • Вестерос
На чичо любимецът не беше ли Тирион? Сещам се , че на жена му е Аря.

Сега едно е да обсъждаме герои и на двете места, самоставката е неизбежна, друго да обсъждаме само книжни.

# 237
 Ако говорим за мъже - да Тирион е  отявлен любимец на Чичо (а й мой също*). аз мислех, че говорим за жени.
чичо М. има няколко любимци.

*ама Тирион се бори, даже лично поведе атаката при Черна Вода, и веднага обяви че ще йска съд в двубой и двата пъти като го съдиха, втория път бе готов и сам да излезе срещу Планината, само и само да ядоса баща си. Много по-различен е от Дани, която разчита все на драконите.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 14:19 от Джон Сняг

# 238
Според мен съпоставки с книгите са полезни по отношение на география, история (кой с кой се е бил, съюзявал и т.н.), роднински връзки, "правила" (за политика - кое как се гласува, наследява, за магия - как са се появили ББ, драконите, как са изчезнали и т.н.) Просто дори за един пълен сезон няма как да се пресъздаде 1:1 една книга, което налага променяне на героите с цел по-добро екранизиране на историята. Затова не виждам смисъл постоянно да се тълкуват екранните герои през книжните такива. Да не говорим че за ужас на някои хора тук, има фенове на сериала които все още не са прочели (започнали или завършили) книгите и с някои сравнения тук издавате спойлери от книгете. Например това за Яра, което Джонката написа, не го знаех и не е много приятно...

# 239
Според мен съпоставки с книгите са полезни по отношение на география, история (кой с кой се е бил, съюзявал и т.н.), роднински връзки, "правила" (за политика - кое как се гласува, наследява, за магия - как са се появили ББ, драконите, как са изчезнали и т.н.) Просто дори за един пълен сезон няма как да се пресъздаде 1:1 една книга, което налага променяне на героите с цел по-добро екранизиране на историята. Затова не виждам смисъл постоянно да се тълкуват екранните герои през книжните такива. Да не говорим че за ужас на някои хора тук, има фенове на сериала които все още не са прочели (започнали или завършили) книгите и с някои сравнения тук издавате спойлери от книгете. Например това за Яра, което Джонката написа, не го знаех и не е много приятно...

пурпулетке, чакай сега сериала е по книгите, книгите "зациклиха" още през 2011. Смешно е да си говорим в темата за книгите през средата 2017 и някой да се оплаква че не ги  чел - аз например чета 200 страници за 2 часа. Дори в най-лошия случай би трябвало да прочетеш една книга за няколко дена - до седмица. тук говорим за години Ако някой не е чел последните книги, каково търси във форум посветен на книгите, където отдавна не се слагат спойлери? Не може да се съобразяваме с всекиго, ами то и след 20 години може да има хора, които не са чели книгите.
И аз допреди 2 години не бях чел Ана Каренина, нищо че съм на 35 години,  а произведението е написно още преди сто години, но не ходех по форумите на Ана Каренина, (ако има такива) да я коментирам, и после да се оплаквам, че някой е издал сюжета.

Относон дали не може да се пресъздаде една книга за един пълен сезон - аз съм много доволен как е пресъздаден The Seeker .Сега ясно, че има разлики, но като цяло сериала с е съобразявал с книгите, мога да дам примери, но не искам - в друга тема сме. Разбира се и там има слабости, най-вече по отоншение на каста по отношение на някои от актьорите но какво да се прави - за нискобюджетен сериал - толкова.

за география и история сме говорили, например на мен ми е много интересен Черния метал, но като цяло сигурните ни сведения от книгите са много оскъдни за Времето на Героите, за Епохата на Зората и т.н. - трябва да опираме до легенди, песни, приказки и прочие...

*За ЛКС - нейните функции са поети в сериала изцяло от Аря. (мъст на Фрей) Не виждам какво повече искаш. Тъй като са нямали време, много от  линиите на някои герои са прехвърлени към други герои.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 14:44 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт