GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 596
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • Вестерос
Ц, не става, грозен ми е за Регар и косата му е съвсем по друг начин описана от тази на Визерис, пък му бяха турили неговата перука.

# 376
Скрит текст:
Второ - Кутрето, който е такъв хладнокръвен как изпадан в душевен смут. Трето - направо е супере нереално, че хората от Долината се подчиняват на Санса, а не на Кутрето, дори да е масов убиец. Подчиняваш се на прекия васал, дори да тръгне срещу железния Трон - добър пример е Ренли. А какви мили сцени между Санса и Аря - направо ми идеше да превъртам. А ти лордове направо като статисти стоят или хайде - като клакьори. Санса обявява решенията си, и те пляскат В книгите, владетелят на ЗХ по цял ден се занимава със спорове.

За Кутрето

Скрит текст:
След изказаните обвинения в убийство на Лиса и Джон Арин, имайки предвид, че Долината е на Робин Арин всъщност, а Кутрето там е считан за натрапник - не ме изненадва "клакьорството".

# 377
  • Вестерос
И аз така предположих точно заради лейдито Лиза и Джон.

# 378
  • Сидни
В Солината хич не го обичат Кутрето! Те искаха да го разчекнат веднага щом Лиза полетя, ама нали Санса ги разубеди.
Може би косите на всички Тарги се носят еднакво??

# 379
  • София
Скрит текст:
Дали са играли театро или не, Аря и Санса е без никакво значение, важен е крайният резултат и всички, които подкрепяхме идеята, че разкол между двете не може и няма как да има и че Кутрето ще го отнесе се оказахме прави. Предвидих смъртта на Кутрето още към 3 епизод изхождайки от модела на ДиД спрямо Станис. Изключително предвидими продуценти, лошото е, че са и слаби и от както Мартин им дръпна шалтера и останаха на тъмно се видя пълната им безпомощност да лавират в един толкова сложен свят. Като цяло всичките сюжетни нишки се сведоха до един редови DC сериал.
Дали е влюбен Тирион, дали не, ще разберем, но изключително неуместна сцена, както казва и Ирена, поредния провал на ДиД да ни внушат нещо, явно само те си знаят какво са целели.
Дали ще има предателства? Не знам, може би, а може би не. Но със сигурност ще има големи сътресения. Права е Хексе, че ако няма изненадващи обрати и удари под кръста това няма да е Игра на тронове. Кой кого ще предаде ще видим, ако изобщо ДиД посмеят да направят нещо такова, то трябва да е с топ героите - Джон, Денерис, Тирион, Церсей.
Че Церсей ще умре е мисля на 90% ясно. Въпросът е как ще стане това? Не вярвам да е при пометването, което очакваме. Може след като пометне или го роди мъртво, то тя тотално да изперка и това да доведе до гибелта и. Или ще бъде убита или ще се самоубие. Джайм е най-крещящия отговор за това, но кажете ми как точно ще се върне обратно в КЧ. Тя веднъж го пожали, втори път милост няма да има и Джайм мисля, че го знае много добре. Ако Джайм се върне някога в КЧ ще е заедно с Денерис, Джон и останалите след като са спечелили войната с Другите. Нека мислим логично. На какво основание ще се връща сам, не знам, би било тъпо. По-скоро вече гравитирам около това Аря да надене лицето на Кутрето и да се появи в КЧ, за да почне да мъти водата около Церсей. Не мисля, че Аря ще се задоволи само с убийството и, може да реши да помогне на брат си и сестра си, като започне да плете разни сложни схеми, абе по някакъв начин да го играе като троянски кон, особено като разбере колко силна е станала Церсей.
Реално погледнато нека се замислим глобално върху нещата. Само аз ли виждам колко силна става Църсито? Основната част от армията на Ланистър + Юрон + Златната дружина. А пак да се повторя, нашите ще дадат свидни жертви. Би трябвало ако изобщо победят да останат много малко. А и очаквам още един дракон да даде фира. Олекват. Т.е. за да имат някакъв шанс, трябва да се размъти водата при Церсей, там от вътре по някакъв начин да стане някакъв разкол.

Както писах още веднага след като стана ясно, че плануват да сключват пакт за ненападение с Църсито, Денерис трябваше да се яви само с Дрогон. Отново грешен ход на Тирион и Денерис, а и на ДиД, защото е очевадно колко много милите тикат напред психопатката като някакъв голям играч. И естествено само тя ще забележи липсата на едното драконче и че му се е случило нещо, докато Джайм не мисли, той действа. О, боже.  ooooh!

Иначе Джайм обра точките в серията. Изключително го изигра Николай Костер-Валдау.
На мен все повече ми заприличва на печален образ, малко тип Дон Кихот.
Дано нищо лошо не му се случи, уфф.

# 380
Скрит текст:
Джайм ще убие Церсей и ще загуби живота си при това полезно дело, тъй ги виждам нещата.
 Ще е голяма драма...  Sunglasses С меч в гърба? Както с Лудия Крал... хох!

# 381
И моите очаквания за 8 сезон:
Скрит текст:
Продължавам да вярвам,че Денерис и всички дракони ще умрат.Тия противоречиви сигнали,които тя изпраща, са доста показателни - хем мила и уж различна от Церсей,хем не проявява милост.Само Джон има повече фенове,така че ще е голяма горчилка за много хора.
Джон и Санса ще възстановяват пораженията от апокалипсиса.И тъй като Санса е недолюбвана от повечето зрители - още горчилка.
Аря с тая ценностна система няма място до тях.И тя е предпочитана пред Санса,така че нейната смърт също ще натъжи много фенове.
Струва ми се,че Джайм ще има голяма роля в обезвреждането на Краля на нощта.Предполагам,че трябва да извадят парчето драконово стъкло от гърдите му и така ще развалят магията.Мисля,че ще помогне на Джон.Опасявам се обаче,че Аря ще убие Джайм,за да вземе лицето му и да докопа Церсей.Пак горчивина.
Ако в 1 или 2 епизод на 8 сезон Варис не светне нашата дружина за къде се е запътил Юрон,направо да го пускат в авангарда на битката.Дойде в лагера на Денерис и загуби всякакви способности в разузнаването.
Ако Юрон не изиграе Церсей следващия сезон,трябва да сменят името на сериала на "Игра за трона на Церсей."
Теон ще спаси Яра.
Сам и Джили ще живеят.
За Бран не мога да преценя още.

# 382
  • Разпиляна във въображението
Скрит текст:
Ще е адски тъпо Церсей да не разбере, че Кутрето е убит. Та тя знае всичко. Знаеше за срещата между Тирион и Джайм, та това ли няма да разбере  Joy Кутрето беше мразен в Долината. Лордовете сигурно са били доволни за повода да му се приключи с живота  

# 383
  • Сидни
Добре де, ама какво стана с всички останали домове на картата.
Реално във сериала сякаш има само Север, Ланистър, Грейджой и нищо друго!
ОК, Аря уби Фрейовците...ама цялата им армия? Ами Речните земи, Юрон ликвидира цялата армия на Дорн? Джейми всичките около Планински Рай? Да не казвам в книгите колко малки домчета има и т.н. Супер тъпотия

# 384
Скрит текст:
Второ - Кутрето, който е такъв хладнокръвен как изпадан в душевен смут. Трето - направо е супере нереално, че хората от Долината се подчиняват на Санса, а не на Кутрето, дори да е масов убиец. Подчиняваш се на прекия васал, дори да тръгне срещу железния Трон - добър пример е Ренли. А какви мили сцени между Санса и Аря - направо ми идеше да превъртам. А ти лордове направо като статисти стоят или хайде - като клакьори. Санса обявява решенията си, и те пляскат В книгите, владетелят на ЗХ по цял ден се занимава със спорове.

За Кутрето

Скрит текст:
След изказаните обвинения в убийство на Лиса и Джон Арин, имайки предвид, че Долината е на Робин Арин всъщност, а Кутрето там е считан за натрапник - не ме изненадва "клакьорството".
Скрит текст:
тези обвинения с нищо не са доказани. голи думи. думите са вятър.   Освен това ако Санса признава, че свидетелак на убийството на Лиза, моментално трябав да я осъдят като съучастница и да я убият и нея.
 да не говорим, че дори да се отърват от Кутрето лордовете на Долината, пак е нереално да следавт заповедите на Санса, а не да се врътнат в Долинаат след смъртта му и да зарежат Санас и сестра й с илюзията че Другите няма да стигнат до тях. Орлово око е непревземаемо, освен за дракони

а тези сцени Джон -дани
Скрит текст:
откровено ме дразнят, по-склоен бях да приема секс между  Джон и Санса - все пак са братовчеди, познават се цял живот, Севера също ги познава и т.н., но  точно между Джон и Дани са ми много смешни. та те нищо общо нямат.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 15:12 от Джон Сняг

# 385
Скрит текст:
тези обвинения с нищо не са доказани. голи думи. думите са вятър.   Освен тоав ако Санса признава, че свидетелак на убийството на Лиза, моментално трябав да я осъдят като съучастница и да я убият и нея.

Скрит текст:
Свидетелите не ги съдят за нищо, те са просто свидетели... Какво можеше да направи Санса,
 тя дори не очакваше какво ще стори Кутрето с Лиза. newsm78 Защо да е съучастница?

# 386
Едва ли
Скрит текст:
Аря ще играе Кутрето...можеше, ако не го бяха убили демонстративно, а тихомълком. Освен тва Аря не е играч, който да мине за Кутрето- моля ви се, просто не вярвам че може да мине за него, особено пред Церсей и мага й- Ц. познава Кутрето, а този нейния с черните магии би могъл да е чул туй онуй за безликите
Сега като казахте- Джайм, с изкуствената ръка изважда обсидиана, хаха Simple Smile Много яко Simple Smile Така добре би се навързало- всичко гадно, което им се случи дотук, е било с цел...и ако се промени дори малко, няма да победят...

# 387
Скрит текст:
тези обвинения с нищо не са доказани. голи думи. думите са вятър.   Освен тоав ако Санса признава, че свидетелак на убийството на Лиза, моментално трябав да я осъдят като съучастница и да я убият и нея.

Скрит текст:
Свидетелите не ги съдят за нищо, те са просто свидетели... Какво можеше да направи Санса,
 тя дори не очакваше какво ще стори Кутрето с Лиза. newsm78 Защо да е съучастница?
Скрит текст:
Защото присъстваше на цялаат случка с Лиза, защото лиза беше убита изключително заради нея и защото досега си траеше, а вече неведнъж я разпитваха за смъртта на Лиза - например докато се представяше за доведена дъщеря на Петир. така че е лъгала под клетав за смъртта на Лиза, и на думите й не може да се има доверие. А ако се има - значе се признава за виновна в съучастие, защото навремето е  премълчала истината. И самият факт, че мотивът да бъде убита Лиза, е само и само за да бъде защитена Санса не работи в нейна полза - тя е косвена убийца на Лиза, като такаав трябав да бъде съдена.

Относно лордовете
Скрит текст:
. На книжния Бран  и книжната Кейтлин лордовете здравата им се опъваха. на Книжния Джон - също. Абсурдно е , че филмовите лордове приемат всяко решение на Санса, пък тя се притесняма какво ще кажат те за писмото й до Роб Старк. тези лордове една дума не обелиха. Бран казва "видях4 и те го приемат. Аз да бях на мястото на Мандърли или Ъмбър щяп да задам сто въпроса на Бран и ако той не успее  да докаже виденията си ещго обява или за шарлатанин или за ненормален.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 15:20 от Джон Сняг

# 388
За Джон – честно казано, толкова много герои са съживявани вече и си карат напред, че неговият случай пък съвсем не е уникален. До момента имаме представени поне четири (и потенциален пети) съвсем отделни и независими един от друг начина за връщане от мъртвите. Подобен вид магия е почти толкова често срещан в митологията на тази вселена, че е почти досаден.

И всъщност дефинирай това, което имаш предвид под „подарък“. Доколкото разбирам, присъдени от създателите на творбата свръхспособности като гореобсъжданата на Дани? Как съживяването на Джон от друго лице против неговите желания попада в тази категория?
Коронис, правиш ли разлика между "съживяване4 и "съживяване"? Не-Грегър или  Другите, нямат мозък, ЛКС е прекалено  фиксирана в изтреблението на Фрей, а Джон и Берик са единствените, за които знаем да бъдат възкресени и да са функционални на сто процента. Е, колко да е срещан този пример в  митологията на тази вселена? в този смисъл съм казал, че някои герои получават по-специални качества като дракони, съживяване със функционалност и т-н. от други.,

да, аделинда, тоав не е комунизъм, но Абъркромби използав същия стил, а при при него има повече "равноправие" при героите.  Предпочитам да не обсъждаме и Абъркроомби,  за да не спамич, просот искам да ти кажа, че нещата можеше да са по-друг начин - някои герои да не са чак толкоз специални, и не - това не е комунизъм. Всички герои са аристократи, но някои получват бонус умения, без да са ги развивали. Едно е да тренираш езда и да станеш добър ездач, другата е да си единсвеният неизгорим, защото авторът така е решил.

виждам, че е излязъл новиятн епизод, но още не съм го гледал.

Не съм гледал още новия епизод, затова се извинявам, че мога да коментирам единствено по този въпрос.

Джон, какви са тия глупости сега? Какво е това мега смесване между книгите и сериала? Другите мозък си имат, апропо, инак нямаше да има и какво да гледаме сега. Сигурно визираш зомбитата им. За твое сведение - да, и те имат мозък и могат да мислят, че дори и Планината и той. Нямат собствена ВОЛЯ. После, какъв е този т.нар. подарък „съживяване с функционалност“. Хайде стига, моля те. Първо, книжните ЛКС и Берик са абсолютно еднакви в съсредоточението си върху една-единствена точка, просто с различен фокус. И двамата са абсолютно еднакви. В сериала ЛКС отсъства, а Берик е изменен и има неясна цел. Джон няма никакъв начин да бъде сравняван с тях, тъй като в книгите НЯМАМЕ възкръснал Джон, поне не още, и НЕ ЗНАЕМ какви ефекти ще има евентуалното му вдигане и какъв ще бъде след това. Т.е. какво сравняваш ти, книжната ЛКС със сериалния Джон Сняг ли?

И ето ти различните типове съживяване от митологията на Мартин (паралелите със сериалните еквиваленти всеки може да си ги направи), които са ИЗОБИЛНИ, за да видиш, че разлика аз правя. Дали ти признаваш нейното съществуване вече е съвършено друг въпрос. Защото съживяването в „Игра на тронове“ не включва само възкресения Джон.
Скрит текст:
1/ вдигане от Белите бродници като жив мъртвец. Функционалност на 100% до лимита на запазване на тялото, защото все пак вдигнатият е умрял. Ако е умрял, понеже са му отсечени ръцете, ами няма да има ръце и като мъртвец. Помни и може да разсъждава, както докато е бил жив. Без абсолютно никаква воля и напълно подчинен на вдигналите го Бели бродници. Засегнати: неизброимо множество народ. Не е сигурно дали не могат да бъдат отървани от властта на ББ и да се превърнат в 2/ по-долу.
2/ вдигане по подобна на тази на Белите бродници механика. Същите показатели, но със ЗАПАЗЕНА воля. Засегнати: Бенджен Старк/Студени ръце, ако са един и същ персонаж. Ако ли не, то името варира.
3/ вдигане от червен жрец чрез огнената магия на Р'Хлор. Функционалност пак на 100% до лимита на завареното мъртво тяло. Запазена воля, но все по-губещи се спомени и изтриване на самоличността на човека до превръщането му във фанатик на определена тема. Времевият прозорец за съживяване на мъртвия изглежда е доста по-кратък спрямо магията на ББ. Засегнати: Берик Дондарин, ЛКС, хипотетично Джон Сняг.
4/ вдигане чрез черна магия. Кибърн го умее това. Функционалност на 100%, поне частично запазване на паметта, явна липса на воля. Засегнати: Планината.
*евентуален сценарий 5/ вдигане чрез кръвна магия. Все още не е ясно дали Муз-Дуз е можела да върне хал Дрого до нормалното му състояние, или нарочно го превръща в краставица, каквато подсказка вмята в речта си към Денерис. Тъй като оттогава няма повече сведения за този вид магия, няма какво повече да се обсъжда тук.

В добавка Мартин е развил и още начини за продължаване активността на персонажа след смъртта му – например чрез варгване, чрез практикуване на огнената магия, чрез сливане с дървета или дори чрез придобиване на спомените на умрелия с магията на Безликите. Така че хич не може да се каже, че е рядко съживяването на мъртви персонажи, защото както е тръгнало, скоро само Нед няма да се е върнал обратно. Впрочем, различните видове магии водят до различна „функционалност“. Вдигнатите чрез огъня са „съживени живи“, съответно могат да се възползват от тези свои привилегии, като например да си изпълняват физиологичните нужди и дори може би да имат деца, както и да умрат отново по елементарен начин. Вдигнатите чрез леда са „съживени мъртви“, нямат физиологични нужди, няма как да се размножават и общо-взето почти няма и как да умрат. В леглото съживяването на Джон ще е много по-функционално от това на Бенджен. В битка съживяването на Бенджен ще е много по-функционално от това на Джон. Тук нямаш единен показател за измерване на функционалността, тъй като тя варира според приложението. Това важи генерално, дори за устройството, от което пишеш. И лопатата, и мотиката служат за копаене, но са по-добри в различни сфери. Кой от двата инструмента ще окачествиш като такъв със 100% функционалност? Именно затова армията на ББ е толкова опасна за Вестерос, въпреки че е далеч по-малобройна от силите на живите: защото е изключително по-функционална от коя да е жива армия в битка. Живият го порежеш и го боли. Намушкаш го и умира. Съживеният мъртвец го насичаш на парчета, отсичаш му главата, него не го е грижа, продължава да служи. Върни им волята, направи ги всичките като сериалния Бенджен, и ще получиш точно това, което би съставлявало идеалния Нощен страж, колкото и да е иронично. Планината, както си е барабар с липсваща глава, му върни волята и ще получиш перфектния бял рицар (е, принципът е същият, самият Грегър няма да е идеалният рицар предвид какъв всъщност е характерът му). Приложи същата магия на Баристан, остави му волята и ще го имаш. Вечният немрящ командир на Кралската гвардия, въплътеният идеал на самата идея за кралска гвардия.

Така и не те разбрах това качество на героя „съживяване с функционалност“? Качество е, ако имам добра памет. Ако някой ми подари електронен дневник, в който да ви водя бележки, т.е. източникът е ВЪНШЕН, това по никакъв начин не е мое качество.

Коронис, благодаря за изчерпателността, но като съм имал предвид функциотнален съм имал предвид някой които има  не само жизнени функции но и елеменет на съзнателност и н Воля.  Под Другите визирам именно зомбитата, другото са Белите Бродници. Другите (зомбитата)не ги броя, нито Не-Грегър. виж - за Студени ръце не се бях сетил,  признавам, той също е функционален. ЛКС не знаем доколко е съзнателна, на практиак тя няма Воля, струват ми се много елементарни нейните действия. какво ще прави тя като избие Фрей?  Абсолютон нищо, ще легне и ще умре.
Иначе съжалявам че съм смесил, но на всеки му е ясно, че Мартин не може да остави Джон умрял, това значи да си разруши поредицата по средата, та това ти е най-главния герой.

# 389
Скрит текст:
Да не забравяме, че Кутрето призна част от обвиненията, това за смъртта на Лиз, стана ясно и че те двамата са убили Джон Арин и са манипулирали два знатни рода, веднага рицарите на долината и могат да приемат,
 че Санса е била млада девойка оплетена в мрежите на велик манипулатор.

Аз се терзая за Тирион, мой много любим герой, който наистина е неузнаваем този сезон и половината от 6-ти.

Джон може и да няма проблеми и терзания с истинския си произход, като подсказка приемам тази сцена

но сигурно ще има кратка драма за любовните изпълнения с леля си Simple Smile

При две /евентуално/ бременни кралици ще е захаросано и двете да родят, мисля, че пророчеството ще се сбъдне, Церсей няма да има повече деца, ако е бременна ще пометне. Дани очаквам да роди живо детенце, но да умре при  раждането /как ще стане това чак след девет месеца, не знам, то за това време ББ трябва да са опустошили Вестерос.

Общи условия

Активация на акаунт