GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 421
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Каза, че се интересува и от Ланистър и аз му вярвам.иЩе подкрепя Денерис, докато вижда, че е права, но ако нещата, които не одобрява станат много, смятам че е способен да я зареже. И затова смятам, че не одобри връзката Джон - Дани, все повече дани се изплъзва от влиянието му.

Хексе,аз мисля,че Тирион смята,че Джон би му бил от полза,когато се налага да усмирява т.нар. й пориви.Останах с усещането,че тя беше готова да драсне към Чертога,но мнението на Джон я спря и се задоволи с Джайм и компания.А Тирион не успя да я спре да изгори Тарли-тата.

Спекулира се,че се е разбрал с Церсей,че ще се погрижи нейното дете да наследи трона,понеже Дани уж не може да има деца.Но не го вярвам.
Много сложна комбинация ми се вижда. Отъкъде накъде Дани ще приема тъкмо детето на Ц.за свое.
Със същия успех, би могла да приеме детето на някоя друга жена, например на Рослин, ако Едмур умре. Даже там шанса е по-голям, защото Рослин не й направила нищо, а Церсей и е врагиня.
Джони вземи верно си пий хапчетата. Имам чувството , че спориш и пишеш за спорта, колкото да кажеш нещо. По тая логика може да я наследи всяко едно дете, чиито родители не са и враг.

И другата велика Глупост за ледената Церсей... ти до тук колко бели бродника жени видя във филма (и прочете за тях във книгите) ???

Лафът не случайно е Valar Morgulis.
именно Катя. по вероятно е да я наследи което й да е дете, чиито родители не са й врагове (колкото и малка вероятността), отколкото такова чийто родители са й врагове. Откъде накъде ще осиновява детето на кръвната си врагиня, каква е логиката?

# 721
  • София
Абе мисля си и нещо не ми се връзва Тирион да има някакво споразумение с Церсей. Всъщност дори и да има и да го играе нещо като независим, то в момента в който разбере за предателството на сестра си, бързо, бързо ще се разочарова за последен път от нея и откаже. В момента в който Тирион видя, че Церсей е бременна омекна. Но, какво ще каже, като разбере че вместо обещаната армия на Ланистър на помощ в битката с Другите ще им дойде само Джайм и за капак ЖБ е платила на Златната дружина (най-голямата частна армия) да се бият за нея и всичко това зад гърбовете им.

Също така някой писа, че Церсей се била смилила над Тирион, защото все още го обичала?! Хмм, за това няма никакви сигурни индикации и само можем да спекулираме. Не уби Джайм от любов, но специално с Тирион рискуваше твърде много. Какво щеше да стане ако го бе убила? Денерис бе на прага и с всичките си сили + двата дракона, би било най-голямата глупост на света да му посегне.

# 722
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Церсей обича само и единствено себе си,а е с Джейми,защото цял живот я е слушал и е бил лоялен към нея(в момента,в който той застане открито срещу нея,тя ще бъде безпардонна).
Безграничното й желание за влас и пари е единственото,което я изпълва.
Провали се като съпруга,провали се като майка..да бъде кралица е само това,с което успява.

Била обичала Тирион и го била пощадила.. Joy Не го уби,защото това означаваше моментална война с Денерис,която Церсей е загубила предварително.Тирион й бе необходим,за да може плана й да задейства.

Попитах за родствената връзка на Денерис и Джон,защото бях останала с идеята,че Регар е нейн първи братовчед,а не брат.Няма нужда от синхронно сочене на пръстчета срещу всички,които изпускат моменти от 7-те сезона.Досадни сте.

# 723
  • Варна
Тиф, относно Регар ... за тая 3 секундна сцена можеше и метла с нарисувано лице да сложат.
Относно Кибърн ... очаквах всеки момент да пъхне ръката в джоба си и да се направи на разсеян.Simple Smile

# 724
Извинявайте,
1. но - този грамадният, който пази Церсей - той някакъв вид зомби ли е?
2. Ако пророчеството е, че по-млада и хубава ще измести Церсей от трона - аз бих помислила за Дани.
3. Ако пророчеството е казало, че Церсей ще има 3 деца, а тя вече е имала 4, макар едното да е починало рано - значи това пророчество е невярно. И допуска да се роди нормално още едно дете.
Какво мислите?

1. Определено не е точно жив. Оберин го отрови по време на двубоят между двамата и после Кибърн си прави експерименти с него.
2. И аз мисля, че е тя, въпреки че самата Церсей по-скоро се чувстваше заплашена от Марджъри.
3.Имам спомен, че детето се беше родило по-рано и мъртво. Тоест имала е 3 живи деца, а тя самата е пила лунен чай всели път когато е мислила , че може да е бременна от Робърт.

Ами всъщност Румка е права, имала е Церсей още едно дете, разказваше на Катлин в първи сезон как когато се е разболяло е седяла до него и се е молела, както в момента Катлин се молеше за Бран. Живородено е детето, след това се е разболяло и починало. То е било впрочем единственото ѝ дете от Робърт, тъмнокосо. Значи пророчеството не е съвсем точно.

# 725
Тиф, относно Регар ... за тая 3 секундна сцена можеше и метла с нарисувано лице да сложат.
Относно Кибърн ... очаквах всеки момент да пъхне ръката в джоба си и да се направи на разсеян.Simple Smile

Трябваше на заден фон да покажат как събира остатъците в едно чувалче.Joy

# 726
  • Варна
Банално взе да става това чоплене на темата Санса, присъда, екзекутор. Каквото и да ги е учил Нед е учил бъдещите лордове, с лейдитата се занимават септи, майки, наставнички и т.н. Така че Санса и Аря типично по женски можеха и имаха право да отстранят Кутренцето както сметнат за добре, важно е да бъде елиминиран щом сплетничи. Личното замахване на меча след издадена присъда беше набивано на мъжете наследници. Дамите трябваше да се научат деца да раждат, да са мъдри, да са красиви и изискани. Нямам спомен Нед някога да е обяснявал мъжките неща на двечките. Дори когато видя, че по-малката му щерка залита от женското пак не я натисна да става мъж до мозъка на костите си. Прати я на уроци по танци с учител Сирио Форел.

# 727
Извинявайте,
1. но - този грамадният, който пази Церсей - той някакъв вид зомби ли е?
2. Ако пророчеството е, че по-млада и хубава ще измести Церсей от трона - аз бих помислила за Дани.
3. Ако пророчеството е казало, че Церсей ще има 3 деца, а тя вече е имала 4, макар едното да е починало рано - значи това пророчество е невярно. И допуска да се роди нормално още едно дете.
Какво мислите?

1. Определено не е точно жив. Оберин го отрови по време на двубоят между двамата и после Кибърн си прави експерименти с него.
2. И аз мисля, че е тя, въпреки че самата Церсей по-скоро се чувстваше заплашена от Марджъри.
3.Имам спомен, че детето се беше родило по-рано и мъртво. Тоест имала е 3 живи деца, а тя самата е пила лунен чай всели път когато е мислила , че може да е бременна от Робърт.

Ами всъщност Румка е права, имала е Церсей още едно дете, разказваше на Катлин в първи сезон как когато се е разболяло е седяла до него и се е молела, както в момента Катлин се молеше за Бран. Живородено е детето, след това се е разболяло и починало. То е било впрочем единственото ѝ дете от Робърт, тъмнокосо. Значи пророчеството не е съвсем точно.
да, така е в сериал, но тоав е изменено от книгата. В книгата всеки пък, когато Церсей допуска че може да забременее от Робърт пие Лунен чай, за да  убие семето му. Даже има аборт.
Признава това пред Нед.
Иначе - и ме изкефи как Кибърн с жив интерес изучаавше зомбитато, предполагам, че веднага му дойдоха няколко идеи как да си направи такива, които дори да ги убиеш пак да се движат.

# 728
Ти па се сети да пишеш за Санса, сега чепкаме Церсей Joy
Иначе аз снощи изгледах, уж, даже баба ми от немай къде седи и гледа с нас, голям смях Simple Smile
Историята със Санса, като за сериала, беше на прилично ниво. ..
Но извинете, имах чувството че цял епизод гледам филмирани сценки от фен фикшън, и форумски лафчета...толкова несериозен сценарии. Убедена съм, че някъде в Америка е имало шоу от сорта на Х фактор, с гласуване какво най-много искат да видят и чуят феновете, и са филмирали точно това. Или един нещастен човечец е чел форумчета и е описал кои сцени да се сложат в сериала, и накрая са сложили само това....
Много харесвам всички дискусии, преди се скъсвах да чета и чуждите форуми, колко неща има там...но ми искаше поне малко, ама мааалко да има изненада. От който и да е...поне един...о, да, може би Кутрето. Да, изненада ме...как рязко затъпя...

# 729
  • Бургас
Тя каза, че е имала дете. Което не означава, че е истина. По - скоро лъжеше и мажеше. Все щеше да се чуе, че има дете от Робърт и е починало и Джофри нямаше да е първороден ми се струва. Освен, ако детето не е заченато, износено, родено и живяло в пълна тайна. Все пак е престолонаследник и няма как да го скрият. Церсей лъжеше здраво тогава.

# 730
Банално взе да става това чоплене на темата Санса, присъда, екзекутор. Каквото и да ги е учил Нед е учил бъдещите лордове, с лейдитата се занимават септи, майки, наставнички и т.н. Така че Санса и Аря типично по женски можеха и имаха право да отстранят Кутренцето както сметнат за добре, важно е да бъде елиминиран щом сплетничи. Личното замахване на меча след издадена присъда беше набивано на мъжете наследници. Дамите трябваше да се научат деца да раждат, да са мъдри, да са красиви и изискани. Нямам спомен Нед някога да е обяснявал мъжките неща на двечките. Дори когато видя, че по-малката му щерка залита от женското пак не я натисна да става мъж до мозъка на костите си. Прати я на уроци по танци с учител Сирио Форел.
Нед прекрасно знаеше, че Сирио е мечемайстор, а не майстор по танци, това бе оправдание за пред Кейт. Само не знаеше и че е убиец и Безлик.

# 731
Иначе аз снощи изгледах, уж, даже баба ми от немай къде седи и гледа с нас, голям смях Simple Smile
Но извинете, имах чувството че цял епизод гледам филмирани сценки от фен фикшън, и форумски лафчета...толкова несериозен сценарии. Убедена съм, че някъде в Америка е имало шоу от сорта на Х фактор, с гласуване какво най-много искат да видят и чуят феновете, и са филмирали точно това. Или един нещастен човечец е чел форумчета и е описал кои сцени да се сложат в сериала, и накрая са сложили само това....
Много харесвам всички дискусии, преди се скъсвах да чета и чуждите форуми, колко неща има там...но ми искаше поне малко, ама мааалко да има изненада. От който и да е...поне един...о, да, може би Кутрето. Да, изненада ме...как рязко затъпя...
ми то и Варис затъпя. големият играч.

# 732
Позамислих се около Тирион и Церсей и нещо ми изплува в главата. Тирион на няколко пъти натърти, че много съжалява за децата на Церсей и ги е обичал много. След това разбра, че тя е бременна. Дали не направи някаква уговорка с нея, за да успокои донякъде съвестта си? Дали не й обеща да уреди Джон да остане неутрален и като ги хвана двамата на калъп това малко да му обърка плановете. Иначе защо да гледа толкова разочаровано вратата?

# 733
  • Варна

Бая сте изписали. Поне 10 страници сте ми оставили за четене, след 5-6 вече започнах да се отчайвам, че няма да я оставите тая тема, дори се изненадах после като видях, че застъпниците на повелята "който издава присъдата, той да коли" вече са се кротнали. Grinning

# 734
Поне си трае, и се надявам да крои нещичко, а Кутрето взе, че демонстративно умря...ма то и аз щях да умра, на негово място...да сложа край на агонията ...

Общи условия

Активация на акаунт