GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 380
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
То въобще се оказа, че цялото действие в сюжета се дължи на един куп лъжи Simple Smile
Първо, бунтът на Баратеон /Лиана не е била отвлечена/.
Второ, убийството на Арин уж от Ланистърите.
Трето, Тирион набеден за убиец на Джофри и последвалите от това събития за него и рода му.
Сигурно има и друго, не се сещам в момента, но тези три интриги са доста ключови за развитието на нещата.
Цитат
Тя каза, че е имала дете. Което не означава, че е истина. По - скоро лъжеше и мажеше. Все щеше да се чуе, че има дете от Робърт и е починало и Дофри нямаше да е първороден ми се струва. Освен, ако детето не е заченато, износено, родено и живяло в пълна тайна. Все пак е престолонаследник и няма как да го скрият. Церсей лъжеше здраво тогава.
О, не знам дали лъже, ето това ѝ е монологът пред Катлин: "Изгубих първото си момченце. Беше тъмнокос красавец. И той беше боец. Опита се да се пребори с треската, която ми го отне. ... Робърт обезумя, удря с юмруци стените, докато не ги окървави. Момчето много приличаше на него. Когато дойдоха да вземат телцето му, Робърт ме държеше здраво. Пищях и се борих, но той не ме пусна. Беше мъничко вързопче. Отнесоха го и повече не го видях. Така и не стъпих в криптата. Никога."
Според мен по това време много искаха да разберем, че децата на Робърт наистина са тъмнокоси и затова вмъкнаха тази сцена. Не знам дали има такава история в книгата. Но не се връзва с пророчеството, освен ако тогава не са считали за живи деца починалите в младенческа възраст.

Изниква ми и още един въпрос, в резултат на развръзката с последния епизод - ако Арин е жертва на заговор на Лиза и Кутрето, има ли все пак връзка смъртта му с това, че ровеше произхода на децата на Церсей?

# 736
Как Сирио ще е безлик бре. Това пък сега от къде го извади. Ако беше безлик, щеше ли да се даде на Мерин факинг Трант.

Мисля си от известно време, какво ще стане ако КнН и Грегър се срещнат, или поне е в обсега му. Ще може ли да го контролира. Ще бъде ли още един подарък за него.

# 737
  • Варна
Цитат
Нед прекрасно знаеше, че Сирио е мечемайстор, а не майстор по танци, това бе оправдание за пред Кейт. Само не знаеше и че е убиец и Безлик.

Аз въобще нямам спомен Нед за каквото и да било да му се е налагало чак пък да се оправдава пред Кейт. Да тя опитваше да покаже недоволство или да го накара да се замисли. Примерно като помъкна Бран на екзекуцията, го попита "Нужно ли е да присъства, не е ли още малък за тези гледки", отговорът му беше "Няма да е вечно малък". Кимнаха си одобрително един на друг и Кейтлин прие решението на мъжа си. Май винаги го е подкрепяла и ожесточено не се е съпротивлявала на решенията му, дори когато сърцето и се късаше предчувствайки, че нещо лошо ще се случи ако приеме да е Ръка на Робърт. Какви опити за оправдания, какви извинения, какви чудесии. Нед си е Нед. А уроците по танци, и първата употреба на това словосъчетание беше директно в лицето на Аря, не пред Кейт. Един вид намигване, "Какво да те правя дъще мила, щом си решила друго да ставаш, така да бъде, отиваш да се учиш да танцуваш, уроци през които си длъжна да минеш така или иначе, но ще танцуваш с меч." И вълка сит и агнето цяло.

# 738
Според мен имаше, Кутрето искаше хаос, и в двата случая щеше да има хаос, но повече го устройваше да не се разкрива това веднага и по този начин.
Аз пък си мисля другп, Мартин ползва истински исторически събития за вдъхновение. Видяхме много неща от миналото, но каква би била логичната развръзка от историческа гледна точка, абстрахирайки се от любимите ни герои, дракони и дори от КН? Как мислите?

# 739

Мисля си от известно време, какво ще стане ако КнН и Грегър се срещнат, или поне е в обсега му. Ще може ли да го контролира. Ще бъде ли още един подарък за него.

Не. Вдигнати са с различни магии. Няма логика.

# 740
Позамислих се около Тирион и Церсей и нещо ми изплува в главата. Тирион на няколко пъти натърти, че много съжалява за децата на Церсей и ги е обичал много. След това разбра, че тя е бременна. Дали не направи някаква уговорка с нея, за да успокои донякъде съвестта си? Дали не й обеща да уреди Джон да остане неутрален и като ги хвана двамата на калъп това малко да му обърка плановете. Иначе защо да гледа толкова разочаровано вратата?
Питър Диклиндж и Сапочник са обяснили в две отделни интервюта, че Тирион гледал така защото от една страна връзка между Джон и Денерис е добра за тях и затвърждава съюза със Севера, от друга страна се притеснявал как това ще се отрази на поведението и решенията на Денерис. Един вид още преди да има реално нещо между тях, Денерис тръгна да го спасява и загуби един дракон, а сега когато вече направиха заварката Grinning Тирион се притеснява до какви решения може да доведе това Денерис. От друга страна Тирион вижда, че Денерис постоянно се съмнява в него и той не успя да я спре да изгори Тарлитата например, докато Джон успява да и влияе с мненията си. Затова Тирион се притеснява за бъдещето на Денерис и на седемте кралства.
Сигурно и Тирион си дава сметка, че в някаква степен той самия е отговорен за случващото се - той каза на Денерис да призове Джон в Драконов камък. Като добавим към това и обвиненията, които му сипе отгоре Церсей... Поне в сериала Тирион е представен като човек с добри намерения, няма как да не си дава сметка, че съюз между Денерис и Джон, ако естествено се върнат живи от войната с КнН, е фактическия край на брат му и сестра му.

Иначе изпитах скрито задоволство от отрезвения и разочарован поглед на Джайм към Церсей, когато разбра че сестра му за пореден път действа зад гърба му и е взела решения с Юрон. Даже няма да се изненадан ако Джайм вече се съмнява дали изобщо Церсей е бременна или ако е дали детето е негово. Не му стана и много приятно като го нареше най-тъпия Ланистър...

# 741
Честно казано, решението на Церсей си има своята логика. Тъпо е само ако не се подсигури по магическата  и майстерската линия, което тя със сигурност прави. Но доста разчита на майстера, зомбито и наемниците, вместо на братятата си, което вече си е грешка, породена от емоции. Много е заслепена от предните си успехи, и това ще й изяде главата.

# 742
Как Сирио ще е безлик бре. Това пък сега от къде го извади. Ако беше безлик, щеше ли да се даде на Мерин факинг Трант.

Не си спомням вече, но дадоха ли Сирио мъртъв? Щото нали после Хрътката обясняваше на Аря, че Трант е лош боец и дори жена с меч може да го убие. А и Джакен как така удобно се появи? Що пък Сирио да не е жив и Безлик? newsm78

Разсъждавам си само.

# 743
  • Варна
Не е необходимо да ходи никъде. Просто ще играе за себе си.
с кого?  питам понеже стана дума , че би толкова независим, че можел да зареже Дани. какви са му опциите като я зареже?

Кутрето с кого играе? Опциите му са в зависимост от ситуацията. Джайм винаги ще го приеме.
Или пък в крайна сметка може да замине за Есос.
Не вярвам да е верен до смърт на Дани.

# 744
Аз пък си мисля другп, Мартин ползва истински исторически събития за вдъхновение. Видяхме много неща от миналото, но каква би била логичната развръзка от историческа гледна точка, абстрахирайки се от любимите ни герои, дракони и дори от КН? Как мислите?

В историята има и победили, и смачкани претенденти за трона. Тази история ми напомня малко за Чарлз I в Англия, свалят го от трона, обезглавяват го публично, но синът му Чарлз II се връща на трона след десетина години изгнание и всичко продължава по старому.

Във Вестерос липсва техническа революция, до настъпването ѝ ще се редуват на трона, ще воюват и ще има периоди на мир. Властта на Тарговете изцяло лежи върху драконите, без тях са същата работа като лордовете. Няма голямо значение кой ще управлява всъщност...

# 745
  • Варна
pticasprujina, много ми се ще и на мен да е така. Харесваше си го доста. Общо взето всички около Аря са в един момент симпатични образи по един или друг начин. С глас съм се смяла на играта на котка и мишка с Хрътката, когато я мъкнеше към Орлово гнездо. Няма такова драпане, провокации и надиграване. За съжаление горкият Сирио тогава беше с дървен меч, а не с истински. Постоянно ни оставят доводи за съмнение, че е останал жив. Но би било приятно да се пръкне изведнъж от някъде. Дали е точно милия човек... замисляла съм се и аз. Колко лесно я остави да си тръгне, с едно намигване само можеше да я затрие, но я остави да си тръгне.

# 746
Да попитам ,защо казаха,че фамилията на Джон трябва да е Пясък,а не Сняг.преди да се разбера,че е законороден?Баща му е Регар ,не е от Дорн   и няма основание за такава фамилия.

# 747
  • Варна
Да попитам ,защо казаха,че фамилията на Джон трябва да е Пясък,а не Сняг.преди да се разбера,че е законороден?Баща му е Регар ,не е от Дорн   и няма основание за такава фамилия.
Нали е роден в Дорн.

# 748

От значение е къде е роден, а не кой е предполагаемият баща. Робърт е баща на момиче в Долината и фамилията ѝ е Камък. Peace

# 749
Защото е роден в Дорн.На Робърт коепелетата получват второто име по мястото,в което са родени,нищо че той е Баратеон.Мия Камък,Джендри Реки,Едрик Буря.

Общи условия

Активация на акаунт