С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 571
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
А според мен такъв съвет е много полезен и аз бих дала същия.
Аз също бих дала съвет да поживеят заедно. Наскоро се оказа, че съм права и добре, че дъщеря ми  беше така разумна първо да пробва.

# 406
  • при късмета
Малко е грозно да наричаш "глупачки", хора, взели различно от твоето решение. Убежденията са хубаво нещо и всеки има право на тях, но имат и другите. никога, нищо не може да ти гарантира, че твоите убеждения са по-пави от нечии други.
Познавам хора без брак, имащи внуци вече. Нито жената е глупачка, нито мъжа ѝ е несериозен или не е участвал в отглеждането на децата

# 407
  • Варна
Аз щото се разпознах в глупачката, навила се да роди от мъж, който не е предложил брак, та затова попитах...

# 408
Свекървата била опасна за живота ?

# 409
  • София
Свекървата била опасна за живота ?
Моля?

# 410

Да не ти е в къщата

Най-голяма е опасността за внучетата от мъжки пол. Когато свекървата живее близо до новороденото, през първия месец от живота му опасността то да умре е 150% по-голяма. Статистически тези данни са толкова недвусмислени, че учените стигат до ясния извод: за внуците е много по-здравословно, ако бабата по бащина линия не живее наблизо или ако вече е покойница.

Да не забравяме ,че това е само статистика , винаги има изключения

# 411
Аз щото се разпознах в глупачката, навила се да роди от мъж, който не е предложил брак, та затова попитах...

Не знам какъв ти е случаят, но понякога наистина е по-умно решението да родиш все пак дете, макар и с компромис, особено ако си загубил десетки години в пробване да поживееш заедно с мъже, с които не се е получило и накрая повтаряш пробването и е ясно, че отново си се нахендрила на мъж, който не се "прежалва" и "много си обича свободата", само че вече си на възраст, когато повече искаш дете, отколкото мъж.
Това пробно живеене лишава двойката от романтиката на срещите, изпращането, очакването да се видите. Но когато двама се събират, за да не дават пари за такси по късна доба, т.е. по-евтин секс и да се дели наемът, така ще е - ще се повтаря, че романтиката не е важна, че подписът нищо не значи и подобни успокоителни клишета.
На мен ми е лесно, де, имам синове, а животът на днешния мъж откъм отговорности и изисквания и супер улеснен, да му мислят девойките, които на всичко са съгласни, само и само да се докопат до мъж.

# 412
  • София
Скрит текст:

Да не ти е в къщата

Най-голяма е опасността за внучетата от мъжки пол. Когато свекървата живее близо до новороденото, през първия месец от живота му опасността то да умре е 150% по-голяма. Статистически тези данни са толкова недвусмислени, че учените стигат до ясния извод: за внуците е много по-здравословно, ако бабата по бащина линия не живее наблизо или ако вече е покойница.

Да не забравяме ,че това е само статистика , винаги има изключения
Наздраве, но не е ли малко рано?

# 413
Малко е грозно да наричаш "глупачки",
Скрит текст:
хора, взели различно от твоето решение. Убежденията са хубаво нещо и всеки има право на тях, но имат и другите. никога, нищо не може да ти гарантира, че твоите убеждения са по-пави от нечии други.
Познавам хора без брак, имащи внуци вече. Нито жената е глупачка, нито мъжа ѝ е несериозен или не е участвал в отглеждането на децата
Аз бих доуточнила:глупави са жени, които държат на брака ПРЕДИ детето, но незнайно защо са съгласни да "прескочат" себе си и принципите си в името на ....мъж.
Ами, сори, не го разбирам това....след като брака ти е важен, искаш го, ами не се съгласявай на съжителство и деца преди да сте определили дата за подписа.Елементарно е.

Аз също познавам "семейство" без брак, заедно от дълги години, с две дъщери, вече и с внуче от голямата.НО:В случая и ДВАМАТА НЕ държат на брака.

# 414
  • Варна
Аз винаги съм била върл противник на брака, та нямаше начин да го сключа, дори и заради детето. В това отношение с половинката гледаме определено в една посока.

# 415
Аз по принцип разбирам мотивите против пробното живеене, и съм абсолютно съгласна по принцип, даже ей сега пак бях с приятелката ми дето живее от сто години с един и..нищо. Обаче пък аз моят пост го писах в отговор на конкретна дама, която е на 23 години и досега не е работила, само е учила и е живяла при мама и тате....сега, изяжте ме, но в нейния случай си мисля, че година- две съвместно съжителство, в която да си обзаведат по техен вкус, тя да си поработи, няма да са никак излишни....ако аз или дъщеря и бяха на нейно място, аз бих казала да поизчака няколко месеца, година-две.

# 416
  • при късмета
Просто трябва да приемете, че не за всички брака е важен. Без значение дали разбираш или не, нечии нагласи, те са фактор за него все пак.
Ако ти е важен брака ще го обсъждаш със съответния потенциален за такъв, а няма да си насаждаш нагласите, на някой с различни.
Лично за мен брака изобщо не ми беше важен. Имам такъв, защото мъжа ми държи. Когато взехме решението да имаме дете, брака изобщо не е стоял като условие за мен. Първо обсъждахме само и единствено това. Беше ми важно да разбера по-детаилно как си представя отглеждането на едно дете, отколкото дали ще сме женени. Живеехме заедно 2 години и половина към момента.
Била съм свидетел на двама млади, събрали се именно заради икономии и на такива, събрали се планирано предварително. И при едните и при другите има и успешни и прекъснати връзки. Вече няма правило в това отношение, а е важно двамата добре да могат да преценяват. Хората и след 20 години брак се развеждат, така, че нищо сигурно няма

# 417

Не знам какъв ти е случаят, но понякога наистина е по-умно решението да родиш все пак дете, макар и с компромис, особено ако си загубил десетки години в пробване да поживееш заедно с мъже, с които не се е получило и накрая повтаряш пробването и е ясно, че отново си се нахендрила на мъж, който не се "прежалва" и "много си обича свободата", само че вече си на възраст, когато повече искаш дете, отколкото мъж.
Това пробно живеене лишава двойката от романтиката на срещите, изпращането, очакването да се видите. Но когато двама се събират, за да не дават пари за такси по късна доба, т.е. по-евтин секс и да се дели наемът, така ще е - ще се повтаря, че романтиката не е важна, че подписът нищо не значи и подобни успокоителни клишета.
На мен ми е лесно, де, имам синове, а животът на днешния мъж откъм отговорности и изисквания и супер улеснен, да му мислят девойките, които на всичко са съгласни, само и само да се докопат до мъж.
Пробното живеене може и да лишава от романтика, ама се вижда дали момчето/мъжът/ партньорът е научен, че няма срамна домакинска работа и щом двамата работят и двамата пазаруват, готвят и чистят.И защо реши, че животът на мъжа е лесен? Сигурно е лесно като се прибереш от работа да ти слугуват, а? За секс и наем не се сетих, ама всеки мери според акъла си.

# 418
Моя преди година ме пита дали държа на брака. Реално има два отговора - да и не. Ако кажа, че държа какво, ще го зарежа само защото искам брак ли? Ако кажа не,  едва ли не му казвам "не ми предлагай". Така че не му отговорих еднозначно. Знаех, че той не иска да се жени, но пък ми предложи и сме сгодени. Сега пък други проблеми. Не искам деца преди сватбата и не искам огромна сватба. Той иска голяма сватба, а детето - когато тогава. Откакто живеем заедно го опознах много. Има неща, които не виждаш с преспивания и срещи!
Всеки е различен. Даже познавам хора, които с един партньор искат едно, но с друг имат други желания.
Аз да кажа, че от свеки съм доволна. Последния път я разбих на табла.

# 419
  • Най-красивата страна
Със съпруга ми бяхме гаджета 2 години,но не сме живяли заедно.През това време се опознахме достатъчно.Оженихме се и това беше естественото продължение на връзката ни.Вече 22години сме семейство.

И аз много не го разбирам това съвместно съжителство още от първите месеци.Ако връзката не върви,какво става?Жената се изнася ,намира си друг мъж,отива да живее при него,ако пак не се получи ще се събере с трети ....

Общи условия

Активация на акаунт