С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 510
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
И аз навремето така казах на ММ.
Плюс още нещо: " Ок. Аз нямам зор да се женим. Не ми е чак фикс идея бракът. Но много държа с децата ми да носим една и съща фамилия, докато са деца и зависят от мен. Затова съм съгласна да не сключваме брак, но децата ще бъдат записани с моята фамилия."
Не се съгласи. Оженихме се.

# 451
  • София
Аз лично не вярвам на тези, които твърдят, че бракът не им бил важен. Това са все такива жени, на които никога просто не им е предлагано, а често те самите се съгласяват да родят и без брак с надеждата, че при налично дете може и да се докопат до брак.
Нито хляб иска, нито вода - един подпис и готово. Но в емоционален план означава адски много - безрезервна любов, доверие, приятелство, поколение, остаряване заедно....абе с две думи искаш да изкрещиш на целия свят "Гордея се, че съм с тази жена! Че е избрала мен от всички мъже на света!"

По-голяма глупост скоро не бях чела JoyJoyJoy
Хем ми е смешно, хем ми е тъжно - за теб.

# 452
  • София
Скрит текст:

Нито хляб иска, нито вода - един подпис и готово. Но в емоционален план означава адски много - безрезервна любов, доверие, приятелство, поколение, остаряване заедно....абе с две думи искаш да изкрещиш на целия свят "Гордея се, че съм с тази жена! Че е избрала мен от всички мъже на света!"

Ах!  Heart Eyes Каква велика... глупост.  Laughing

Глупост, глупост, колко да е глупост?
И защо да е глупост?

Да живееш с някого под един покрив, не е нищо повече, освен съжителство с поредното гадже.
Утре се разритвате и се изнасяш, и отиваш при друг.

Бракът е стъпка нагоре в отношенията и който има топки, го предлага, а не го втриса мисълта " Чувствам се като в капан".

# 453
  • София
Ето конкретно (за мен) този откъс е глупост:

Цитат
Аз лично не вярвам на тези, които твърдят, че бракът не им бил важен. Това са все такива жени, на които никога просто не им е предлагано, а често те самите се съгласяват да родят и без брак с надеждата, че при налично дете може и да се докопат до брак.

# 454
  • София
И аз навремето така казах на ММ.
Плюс още нещо: " Ок. Аз нямам зор да се женим. Не ми е чак фикс идея бракът. Но много държа с децата ми да носим една и съща фамилия, докато са деца и зависят от мен. Затова съм съгласна да не сключваме брак, но децата ще бъдат записани с моята фамилия."
Не се съгласи. Оженихме се.

bouquet bouquet
Ми да, защо трябва да се чувстваш като пето колело?
Като във вица " Жена, децата не са от теб" Joy :

Някои твърдят, че на тати името им било толкова скъпо, че не биха го сменили с друго и си мисля- не само мамини синчета, недорасли за брак има, ами и много таткови инфантилки, не можещи да му се пуснат от панталона.

# 455
Много хитрости да се докопаш до брак.

# 456
  • София
Ето конкретно (за мен) този откъс е глупост:

Цитат

Точно това и мен ме разсмя.

Винаги е имало неуверени в себе си жени, които имат нужда от външни фактори, които да залъжат временно самочувствието им. Дали външният фактор ще се казва "подпис", "дете" или нещо друго, е подробност.

# 457
  • Варна
И аз на редичката, че точно това ме разсмя. Живея без брак и родих дете от мъж, който не ми е предлагал. Но и да предложи, моят отговор ще е не. Това в никакъв случай не ме прави неуверена, в темата има и някои, които ме познават лично, та знаят. Нито съм неуверена, нито имам нужда от излишно самочувствие. Имам си съображения да НЕ искам брак, моя работа са си. Ама горното обобщение ме скъса от смях.

# 458
  • София
Въпросът е дали нямаш брак, защото ти го искаш, защото двамата го искате или само мъжът не иска.
Понякога нещата се поставят така "като нямам нещата ,които искам, ще искам нещата, които имам". И чуждият избор става твой.

# 459
На мен не ми е важен брака, но на човека до мен- да. И подписах без да се замисля. Не разбирам как човек ще съжителства с някого десетилетия, ще му родят деца, ще го обгрижват интимно, ше знае, че любимият човек желае това засвидетелстване на връзката, но няма да го направи. За мен е унизително и грозно. С въвеждането на законодателните промени биха могли да си уредят дискретно имотните казуси, без никой да знае, и да подпишат.
Смята за унизителни и номерата за да се сключи брак. Като цяло такава връзка не ми се струва окей, но е често срещана. Брака е само пример. Не е редно единият да има желание за нещо, другият да го знае, и да не отстъпва...ако двама души имат такива разминавания, не е много окей да са заедно, все се стига до кофти ситуации с времето...поне това показва моите наблюдения...

# 460
  • Варна
Ами конкретно на моя мъж явно не му е супер важно, щом не е настоявал.

# 461
  • Варна
...ако двама души имат такива разминавания, не е много окей да са заедно...
Зависи в каква степен. Лично в моя случай, аз знаех, че съпругът ми не е твърдо против брака. По-скоро му е все тая дали ще сложи или не подпис. Затова използвах "хитрост, за да се докопам до брак", както каза Трещи. Ако знаех, че е твърдо против, никога нямаше да настоявам. Дали щяхме да останем заедно, не мога да кажа...
Въпросът е дали нямаш брак, защото ти го искаш, защото двамата го искате или само мъжът не иска.
Именно.

# 462
Е да, Cuckoo го е казала по-добре от мене Simple Smile

# 463

Някои твърдят, че на тати името им било толкова скъпо, че не биха го сменили с друго и си мисля- не само мамини синчета, недорасли за брак има, ами и много таткови инфантилки, не можещи да му се пуснат от панталона.
На тати името не ми е скъпо. Но МОЯТА фамилия, тази с която АЗ съм родена, ми е скъпа. Имам два брака. Не съм си сменяла фамилията. Смятам да умра точно с това име/фамилия, с което съм родена.

# 464
  • Пловдив
Понякога нещата се поставят така "като нямам нещата ,които искам, ще искам нещата, които имам". И чуждият избор става твой.
И това не е лош вариант, стига наистина да искаш нещата, които имаш. Моят случай е горе-долу такъв. Човекът до мен не иска брак. Излагал е съображения, не са имотни, доколко са основателни, е друг въпрос, но той смята, че са. Аз предпочитам брак, въобще предпочитам по възможност съответствие на фактическото и документалното положение на нещата (брак, развод, адресна регистрация, бащинство, ... доходи в данъчната декларация, ... и т.н.), но не ми пречи и без, след като другата страна не иска. Номера и намеци не съм прилагала. Жилище си имам. Има случаи, в които "не искам брак" се чете като "не искам брак с теб" - нямам причина да смятам, че случаят е такъв (да, де, естествено, че така ще кажа Sunglasses). Има също така сигурно и случаи, в които "не искам брак" значи "искам да мога да си бия лесно камшика от която и да е", само че в днешните разпътни Wink времена камшикът се бие от брака също толкова лесно, само дето плащаш няколкостотин лева на адвокати и съдилища. И те тека.

Уишмастърова, някаква специална (рядка, красива, ...) ли ти е фамилията, или е единствено въпрос на принцип?
Аз впрочем съм традиционалистка по отношение на фамилиите.

Общи условия

Активация на акаунт