С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 511
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • при късмета
Магдена, наясно съм. Обаче, ако се подписваш с някого само  заради наследяването, то тогава аз ако съм на другия бих се отказал. Обсъжда се по принцип с брак или без брак за двойките и за това няма значение.
Иначе не дай Боже при смърт на някой от родителите, така или иначе детето/цата придобива/т всичко, а преживелия родител все пак ще живее при децата си, поне докато ги отгледа.
Ако си правиш сметка само за наследяването, то тогава по-добре подписвай след 50-55 годишна възраст

# 496
И аз мисля, че няма особено значение с подпис или без, но пък съм виждала не един или двама, за които с предишната няма значение, а със следващата тичат в гражданското... така че вече не знам какво да мисля Wink Май все пак подписът е мерило за отношение!
А и както каза някой, щом с подпис или без е без значение, по-добре със Peace
Именно поради 2-3 такива примера и при мен, в които мъжете се дърпаха, мисля, че проблемът не е с брака, а с кандидатката.Точно тогава си изсмукват разни небивалици за оправдания защо не щат....

# 497
  • София
Е, наследяването може да бъде и плюс, и минус.

Допълвам:
Вени, права си, аз няма да пиша повече по въпроса.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 13:37 от milenaka

# 498
  • Най-красивата страна
Темата се превърна в ,,За или против брака,,.

# 499
  • при късмета
Добре де, Amour*, пак да питам, само мъже ли познаваш дърпащи се? Нито една жена покрай теб не е дърпащата се страна, независимо от причините ѝ?

# 500
Темата се превърна в ,,За или против брака,,.
За 9187237246 път.

# 501
  • София
Подчертавам - на думи аз съм имала случай, в който мъжът иска да се женим (така казваше), но не да живее с мен без брак. Не да ми е направил предложение, къде ти...
Друг е въпросът дали наистина щеше да го направи, аз затова не се вързах на празни приказки. Какво пречи на необвързан човек дори да запази час и в крайна сметка да не се появи?
Просто се бъзикаше, да види доколко кукувица ми е изпила акъла
И не съм някаква богата наследница  Mr. Green

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 13:54 от Cuckoo

# 502
Добре де, Amour*, пак да питам, само мъже ли познаваш дърпащи се? Нито една жена покрай теб не е дърпащата се страна, независимо от причините ѝ?
Ами, аз лично, нямах/нямам такава позната.
За жени, нежелаещи брак, само тук съм чела.....В реалността не познавам.

На позната дъщерята не желаеше брак, приятеля й също.Родиха си дете, след някой и друг месец я гледам с халка.Питам майка й, "ЗАщо?", ами оженили се заради бабата на мъжа й, искала да им завещае нещо си, ама държала да имат брак.За други подробности не съм питала.
Но мъж да натиска за брак, а жената да не иска, не познавам.

# 503
  • София
Бракът не е само един подпис. Не ставайте смешни.
И аз познавам двойка, която не вярваше в брака, но тази двойка вече е бивша. Мъжът си намери друга, ожени се за нея, имат дете. Първата и нейното дете имат ли правата на другата? Надали.

# 504
  • Пловдив
Скрит текст, че наистина много страници не по темата станаха.
Скрит текст:
И ако се беше оженил първо за първата, не можеше да се разведе, или дори след развода нейните права и тези на детето и щяха да бъдат различни в сравнение със сега?
Второто не е вярно, за първото - ти кажи.

А че "не вярвам в брака" може да е и предлог или мъжът само да си мисли, че не вярва, или пък на втората да е държал повече, за да "повярва" и да се съгласи да се ожени - никой не спори.
То и с два брака има случаи за втората съпруга да се правят повече неща, отколкото за първата.

# 505
  • София
Щяха да са различни, да.

# 506
  • Пловдив
Не, не е вярно.

Е, сега, ако омъжената и след това разведена се чувства морално по-оправомощена по отношение на бившия, това е друго. На хартия обаче повече права няма. И детето от прекратения брак също.

# 507
Какво има да му се вярва на брака? Това да не е религиозно течение? Или искаш брак, или не искаш. Причини и за двете колкото щеш.

# 508
На  младини  е  нормално да ти е все едно .
По нататък наближава  лека сметка-говоря за себе си като пример.Инвалид,вдовица.Малка допълнителна пенсия от мъжа,защото бе болени  пенсиониран върху болнични.Опитите да променим пенсията посрещна с аз умирам,ти за пенсията ми мислиш.Как да му кажеш в такъв момент,че на теб ще трябва,ако го преживееш?А другаде може да е сносна сума.3 години преди твоето пенсиониране по възраст или  добавка като при моя  случай от 26%.
Гадни сметки,но като изпадне човек и остарее  са му от полза.Та има  нещо различно,не дай  Бог да ити потрябва.
Но  като млад си далеч от такива сметки и ти се струва цинично да говориш по темата дори.

# 509
  • София
Аз досега причина да не иска човек първи брак, не съм прочела тук.

Всичките тези мантри, че един подпис не ти гарантира любов и вярност, са само извинения.
Като не ти гарантира чувства, ти гарантира някои права, които при раздяла нямя дя са излишни за никого от двойката.

От друга страна, да не искаш да осигуриш на детето си законен баща, само защото си решила безрезервно да вярваш в добрите намерения, е живо безхаберие.

Ако някоя от противничките на брака успее да намери смислено обяснение, ще ми е интересно, стига да не се почне пак примери на подписали брак, но безотговорни мъже..........

Общи условия

Активация на акаунт