С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 486
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Това ти какво си прочела няма никакво значение. Причини има бол и никой не е длъжен да се изповядва, ако събеседникът не е самият партньор.

Мантрите не са никакви извинения, а чиста реалност и трябва да си бая плитък, че да вярваш в обратното.
Правата можеш да си ги гарантираш и без подпис, законен баща  Mr. Green също.

Най-обичам някой да каже "Дай ми причина, ама да е смислена за мен!" Ако беше смислена и за теб щяхме да сме на еднакви позиции и обяснения нямаше да има.

# 511
  • София
Това ти какво си прочела няма никакво значение. Причини има бол и никой не е длъжен да се изповядва, ако събеседникът не е самият партньор.

Мантрите не са никакви извинения, а чиста реалност и трябва да си бая плитък, че да вярваш в обратното.
Правата можеш да си ги гарантираш и без подпис, законен баща  Mr. Green също.

Най-обичам някой да каже "Дай ми причина, ама да е смислена за мен!" Ако беше смислена и за теб щяхме да сме на еднакви позиции и обяснения нямаше да има.

Сега, пишеш че си на 25, държиш се като пубер на 16, ама не ти ли писна да ръсиш обиди?

Мислиш ли, че е много трудно да те наритам, ако реша да ти слеза на акъла?

Разбира се, че ще поискам смислена причина, за да се съглася с теб.
Ти какво искаш, още не обърсала жълтото около устата си да те приема за гуро? Mr. Green

# 512
  • при късмета
Аз досега причина да не иска човек първи брак, не съм прочела тук.

Всичките тези мантри, че един подпис не ти гарантира любов и вярност, са само извинения.
Като не ти гарантира чувства, ти гарантира някои права, които при раздяла нямя дя са излишни за никого от двойката.

От друга страна, да не искаш да осигуриш на детето си законен баща, само защото си решила безрезервно да вярваш в добрите намерения, е живо безхаберие.

Ако някоя от противничките на брака успее да намери смислено обяснение, ще ми е интересно, стига да не се почне пак примери на подписали брак, но безотговорни мъже..........
Както ти не даде аргументация за правата в повече на омъжената жена. Назови ги конкретно, защото вече ти се разясни, че такива, освен наследство няма. Обаче за наследството на триисетина годишен човек не се мисли с приоритет, нали?
И за децата баща им съвсем спокойно може да си е законен и без да има брак с майката.
Причините се коментираха миналия път, но толкова си ги и разбрала. Пък и не ти определяш кое е основателно и кое не, за някого другиго. Много насериозно си се взела

# 513
Силно се надявам наритването ти да е по-силно от четенето  Laughing Въпреки, че до този момент и в двете си много ниска топка, но виж в простотията селска блестиш с очарователни краски.

Колкото до очакването - очаквай си. Де да беше толкова важна, че някой баш на теб да се отчита за собствените си избори.

# 514
Но  като млад си далеч от такива сметки и ти се струва цинично да говориш по темата дори.

Ами, и като млади си правят тънките сметки. Малко ли изказвания сме чели, че нарочно не се женят, за да може жената да ползва привилегиите на самотна майка.
Вече май ги ограничиха тези екстри, но някои пак успяват да се промушат между капките. Та тези същите след време ще се светнат и за финансовите ползи от брака, не ги мисли.  Laughing

ПП Извинявам се, че и аз се включих в спама. Ама наистина, къде останаха свекървите?   Grinning

# 515
  • Варна
Изпокрили са се в миша дупка, че тука ги разкостват за норматив.

# 516
  • Пловдив
Свекървите събират сили за нов сблъсък със снахите в дългия уикенд тази седмица, надявам се.

# 517
  • София
Уф, Мако, милион пъти е нищена тази тема във форума. Един проблем, ако двойката не е бракувана, би могъл да бъде при болест и безпомощно състояние. Вместо съпруга/съпругата да решава, ще решават родителите на съответния партньор. Да не говорим, че по закон дори при обикновено постъпване в болницата няма право да се дава информация за състоянието на други освен на роднини. И тогава като няма подпис, ако се захванат за буквата на закона, даже може да не ти съобщят, че партньорът ти е умрял.

# 518
Амур, моя познат не страда от обсесии. Просто е неуверен в себе си, че може да задържи до себе си момичето.  Когато тя му заяви, че иска дете, той се хвана на втора работа, за да имат спестени пари за всеки случай.  Когато му подхвърлих, че трябва да ѝ предложи, той каза категорично - "Тя нито дума не ми е споменавала." "Ами иска дете?..." "Да, знам и нищо не ми пречи  да съм баща и без подпис, дори и да  се разделим с майка му. Но аз няма да свиквам, с мисълта, че съм женен и след година да диря адвокат за развод."
Та такива ми ти работи...

# 519
  • София
Силно се надявам наритването ти да е по-силно от четенето  Laughing Въпреки, че до този момент и в двете си много ниска топка, но виж в простотията селска блестиш с очарователни краски.

Колкото до очакването - очаквай си. Де да беше толкова важна, че някой баш на теб да се отчита за собствените си избори.

Не бой се, нямам намерение да те наритвам- написала съм ти го, ама нали е зор да се правиш на интересна, що да осмисляш?
Нека ти напомня, че пишеш във форум- участваш в разискване по дадена тема.
Един ник си, нищо повече- като всички останали и е смешно да си въобразяваш, че ме интересуват собствените ти избори. Mr. Green

# 520
  • Пловдив
Не знам възможно ли е наистина в болниците да питат близките какво ще се прави с живота и здравето на човек в безпомощно състояние - по-скоро биха ги питали за донорство на органи на човек вече в мозъчна смърт, други случаи не си представям. Но дори хипотетично да си представим, че биха питали за живота и здравето - тогава, цинично е, ама... повече са по всяка вероятност случаите, в които съпруг(-ата) не ти желае доброто, отколкото - родителите (същите свекърви от темата).  Embarassed

# 521
А, не се тревожи, аз съм много добра в осмислянето за разлика от твоята особа, която чете неща, които не съм писала. За n-ти път. Защото ако те накарам да ми цитираш обидите, в които ме обвини не знам дали ще ти се получи.

# 522
  • при късмета
Уф, Мако, милион пъти е нищена тази тема във форума. Един проблем, ако двойката не е бракувана, би могъл да бъде при болест и безпомощно състояние. Вместо съпруга/съпругата да решава, ще решават родителите на съответния партньор. Да не говорим, че по закон дори при обикновено постъпване в болницата няма право да се дава информация за състоянието на други освен на роднини. И тогава като няма подпис, ако се захванат за буквата на закона, даже може да не ти съобщят, че партньорът ти е умрял.
При безпомощно състояние, обикновенно преценяват лекарите на момента. Изобщо у нас не знам дали такива съгласия се искат от роднини. Ако е трансплантация си решава самия пациент. Единственото за което се сещам, за което биха могли да искат някакво мнение черно на бяло е донорство. но пък всеки, ако има ясно изразено мнение по въпроса в собствената си здравна книжка има място, в което може да я изрази приживе за себе си и тогава се зачита неговото мнение и пак никого не питат.
А, и Магдена е писала.
Та и това не е някакво юридическо право, което се пада по закон на еди кой си роднина

# 523
  • София
Има всякакви случаи. Животът е толкова шарен, а вие го сведохте до две възможности. Ами ако например аз искам съпругът ми да бъде преместен в друга болница, а свекървата не иска?
И за донорството - все още дори пациентът да е подписал, че иска да е донор, пак се иска съгласието на роднините. Лекарите се страхуват да действат на своя глава. И ако няма такова съгласие, донорство не се извършва.

# 524
  • София
Нищо не може да се осигури без подпис. Smiling Imp Вместо пд брачното свидетелство, ще се наложи да се подписваш под много повече документи и пак със съмнителна полза. Завещанието по нашите ширини не е като по филмите, ама вярвайте си.

Общи условия

Активация на акаунт