С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 486
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Много е забавно, когато неюрист обяснява юридически тънкости на юрист.

# 526
  • София
Юрист? Уаууу! Ама като Кобрата ли или кат Златка? Или хиляди знайни и незнайни кадри на юзуто.
Не ставайте смешни.

# 527
  • София
Юрист? Уаууу! Ама като Кобрата ли или кат Златка? Или хиляди знайни и незнайни кадри на юзуто.
Не ставайте смешни.
Не. От истинските.

# 528
  • София
Нищо не може да се осигури без подпис. Smiling Imp

Така е.
В случай, че сключиш брак, с един подпис решаваш всичко.
Като не го направиш, за да осигуриш правата си и правата на детето, и правата на човека до себе си, трябва да тичаш от инстанция на инстанция, перманентно.
И което за мен е леко унизително- да чакаш бащата да признае детето си, което може и да не се случи........
Затова не ми звучи смислено твърдението, че подписът нямал значение.
Има- улеснява живота на решилите да правят семейство и ги защитава от своеволия на някого от двамата, в случай че отношенията се скапят.

Може защитата да не е каквато ни се иска на всички, но все е нещо и наистина, ако някой може да обясни, ама без да намесва вярата в голямата любов и доверието в " милото", защо се отказва от нея, ще ми е интересно да прочета.

# 529
  • София
Много е забавно, когато неюрист обяснява юридически тънкости на юрист.

А на мен ще ми е много интересно да чуя от юрист как с брак и без брак е едно и също?!

# 530
  • Най-красивата страна
Аз познавам жена,която не желае да сключи брак,а има две деца.Обаче тя не крие причините-тя е заможна бизнес дама,има фирми,имоти,пари ,а мъжа и е гол като пушка.Всичко е нейно и не желае да дели.
Познавам и мъж,който живя седем години без брак с една жена,разделиха се на осмата година,след няколко месеца той се запозна с друга и се ожени за нея.

# 531
  • София
Иииии по ягодите. Гледам- "нови мнения", та си взимам прасковката (вместо пуканки) и си мисля, как сте разкостили някоя (я свеки, я снаа).... и тотално разочарование- ПАК тъпата тема за/против брака с основен застъпник на законността - нейна милост наритващата АбсурТ.
Все си напомням в глупави диспути с дебелоглави противници да не влизам, ама то бива акъл, леещ се безспир, то бива закостенели виждания, то се изискват доводи, за да бъдат убедени (???).
Всъщност, в какво искате да бъдете убедени, дами? Че има инакомислещи? Искате допълниътелни доводи, за да продължавате да заклеймявате "простите", които се осмеляват да имат различно от Вашето мнение? Че съществуват мъже и жени, за които формалностите нямат абсолютно никаква тежест? Че подпис на хартийка не може да се удостоверява любовта, привързаността и отдадеността. Че подпис не гарантира сигурност. Че подпис не гарантира, че ще бъдете заедно "в здраве и болест, в нищета и богатство". Че подпис не гарантира, че някой родител ще отгледа и възпита децата си.
Подписа в ОТНОШЕНИЯТА, защото семейството е отношение, не гарантира нищо. За мен, подписа е договорно отношение- аз давам, ти даваш. Нещо като "танто за кукуригу". Нещо като... нищо, що касае връзка и отговорности. Нямам договорни отношения с мъж ми. И с децата си нямам. И с родителите си- също. За да има семейство са необходими пораснали индивиди, които могат да поемат отговорност. А това с подпис не става.

пп- Давайте сега и малко имоти и наследства да обсъдим, че то, вече няма тема "С какво ви дразнят свекървите", без да се повдигнат тъй съществените въпроси Sad

Последна редакция: вт, 19 сеп 2017, 17:50 от molive

# 532
Нищо не може да се осигури без подпис. Smiling Imp

Така е.
В случай, че сключиш брак, с един подпис решаваш всичко.
Като не го направиш, за да осигуриш правата си и правата на детето, и правата на човека до себе си, трябва да тичаш от инстанция на инстанция, перманентно.
И което за мен е леко унизително- да чакаш бащата да признае детето си, което може и да не се случи........
Затова не ми звучи смислено твърдението, че подписът нямал значение.
Има- улеснява живота на решилите да правят семейство и ги защитава от своеволия на някого от двамата, в случай че отношенията се скапят.

Може защитата да не е каквато ни се иска на всички, но все е нещо и наистина, ако някой може да обясни, ама без да намесва вярата в голямата любов и доверието в " милото", защо се отказва от нея, ще ми е интересно да прочета.

Такива мъже няма и брак да ти предложат, така че е излишно да се споменават.

# 533
  • София
Иииии по ягодите. Гледам- "нови мнения", та си взимам прасковката (вместо пуканки) и си мисля, как сте разкостили някоя (я свеки, я снаа).... и тотално разочарование- ПАК тъпата тема за/против брака с основен застъпник на законността - нейна милост наритващата АбсурТ.
Все си напомням в глупави диспути с дебелоглави противници да не влизам, ама то бива акъл, леещ се безспир, то бива закостенели виждания, то се изискват доводи, за да бъдат убедени (???).
Всъщност, в какво искате да бъдете убедени, дами? Че има инакомислещи? Искате допълниътелни доводи, за да продължавате да заклеймявате "простите", които се осмеляват да имат различно от Вашето мнение? Че съществуват мъже и жени, за които формалностите нямат абсолютно никаква тежест? Че подпис на хартийка не може да се удостоверява любовта, привързаността и отдадеността. Че подпис не гарантира сигурност. Че подпис не гарантира, че ще бъдете заедно "в здраве и болест, в нищета и богатство". Че подпис не гарантира, че някой родител ще отгледа и възпита децата си.
Подписа в ОТНОШЕНИЯТА, защото семейството е отношение, не гарантира нищо. За мен, подписа е договорно отношение- аз давам, ти даваш. Нещо като "танто за кукуригу". Нещо като... нищо, що касае връзка и отговорности. Нямам договорни отношения с мъж ми. И с децата си нямам. И с родителите си- също. За да има семейство са необходими пораснали индивиди, които могат да поемат отговорност. А това с подпис не става.

пп- Давайте сега и малко имоти и наследства да обсъдим, че то, вече няма тема "С какво ви дразнят свекървите", без да се повдигнат тъй съществените въпроси Sad

Боже, връхлетя, изсипа си тирадата, с която заклейми инакомислещите, които имат нахалството да имат друго виждане за съвместното съжителство, в тъпа тема, тъпоглаво убеждавайки ги в своята правота, ама друго си е, да си мислиш че си по- различна от нас и в частност от мен. Mr. Green

smile3501

# 534
мдам, и аз това си го помислих  Joy

# 535

Някои твърдят, че на тати името им било толкова скъпо, че не биха го сменили с друго и си мисля- не само мамини синчета, недорасли за брак има, ами и много таткови инфантилки, не можещи да му се пуснат от панталона.
На тати името не ми е скъпо. Но МОЯТА фамилия, тази с която АЗ съм родена, ми е скъпа. Имам два брака. Не съм си сменяла фамилията. Смятам да умра точно с това име/фамилия, с което съм родена.
И аз не съм си сменяла фамилията и имам щастлив брак /с  подпис/ вече повече от 40 години.Успях да отгледам син с различна фамилия и доживях до внук и внучка.По ирония на съдбата тя носи моето име
и вече във фамилията има човек с моето име и фамилията на мъжа ми.Това е шегичка,но и аз смятам ,че е по-рено да има брак

# 536
Сега, като Molive спомена за свекърви и имоти, се сетих, че преди известно време моя приятелка ми сподели следното:

Тя е омъжена за човек с голям бизнес, създаден от майка му, но към момента управляван и от него. Редовно инвестира и в имоти, но всичко се води на името на фирмата, а не на негово за да няма след време приятелката ми достъп до тези имоти. Случайно дочувайки един разговор обаче, разбира че това е под натиск на свекърва й, която настоява нещата да се случват по този начин и предупреждава сина си, че в противен случай ще го лиши него от наследство.

Не е като да са заедно от вчера. Говорим за двойка, която е заедно от 14 години, женени са от 7-8.

# 537
  • Оптимист по принуда
Ами да. Повечето свекърви, които тъй лелеят да са им бракувани децата, си чупят краката да предпишат на сина преди заветния подпис, че снахата да не се облажи случайно.

# 538
Моята свеки в момента е много мила , започна даже от време на време да ни готви кекс и баница и да ни носи в къщи.Надявам се да не са с цян калии шегувам се :Д.:Д:

На сватбата ни си позволи да ми  промени цвета на роклята и ме гонеше с едно було и огромна китка без които не можело да съм булка :Д Добре , че цветът на роклята ми хареса и нямах време за рекламации на продавача с който си любезничиха доста, кагато я мерих .Тя изобщо не одобри че е в цвят тъмно  шампанско .

# 539
  • София
Ами да. Повечето свекърви, които тъй лелеят да са им бракувани децата, си чупят краката да предпишат на сина преди заветния подпис, че снахата да не се облажи случайно.

Що, да не би тъщите да не дават зор щерките им да се бракуват, а като стане да тичат да прехвърлят на зетя де що имат?

Аз съм тъща вече много години, ама дарих на дъщеря ми жилището преди 5, не  на зетя, нищо че си го харесвам.
Интересното е, че той го намира за напълно нормално.

Общи условия

Активация на акаунт