С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 420
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
И аз не съм си сменяла фамилията и имам щастлив брак /с  подпис/ вече повече от 40 години.Успях да отгледам син с различна фамилия и доживях до внук и внучка.По ирония на съдбата тя носи моето име
и вече във фамилията има човек с моето име и фамилията на мъжа ми.
Това е шегичка,но и аз смятам ,че е по-рено да има брак
Ах, каква идея даваш! Значи, като стана свекърва, ще се запъна като магарица на мост, ако им се роди момиче, да го кръстят Уишмастър.  Crossing Arms

Цян калии  Joy неееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!!

# 541

Цян калии  Joy неееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!!
Три пъти се връщах да го чета, докато го разбера Joy

# 542
  • София

Цян калии  Joy неееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!!
Три пъти се връщах да го чета, докато го разбера Joy

Нямаш въображение, затова Stuck Out Tongue  Аз го разбрах от втория.

# 543
Аз пък нищо не разбрах. Само, че някакви калии били цян.  Mr. Green

# 544
  • Варна
absurT веднага ти казвам моята причина да не искам да се женя. Не исках мъж да ме командва след живота с баща ми. Ужасявах се, че някой ще ми казва какво, как и кога.
За протокола от 4 години съм омъжена. Моя мъж така тарикатски ме изигра и заложи на малко суеверие, че с готовност казах Да в гражданското. Но и той доказа, че моите мисли и страхове нямат нищо общо с действителността. Обаче устисках до 36 да си ходя неомъжена  Joy

# 545
  • София
Точно дрън-дрън, че накрая и прас в добавка.
Един човек изпитва ли към теб уважение и любов ще го прави с или без брак.  Иска ли да е с теб, ще е. Реши ли, че повече място в живота му нямаш никакви подписи, йероглифи и шифъри няма да променят ситуацията.

Това звучи като "гроздето ми е кисело".
Не че не е едно от логичните клишета, но обратните аргументи са също толкова логични. Въпрос на това какво искаш да видиш и да зачетеш като обяснение. Наблюденията ми показват, че рядко някой може да бъде убеден в противно нещо на убежденията си относно сключване или несключване на брак.

Аз виждам така ситуацията: Ако единият много държи на това, а другият се пъне с "за мен нищо не значи, аз мога да си те обичам и без, подписът нищо не е за мен", то тогава кое е по- кофти.
Човек, за кгоото нищо не значи един подпис, да направи това нищо. <=> Човек, който държи на нещо и партньорът му не иска да му го даде простичко казано, въпреки че нищо не значи за него.
С времето се заражда едно чувство на прецаканост у единия.

# 546
Не знам за какво грозде ми говориш, аз предложения за брак съм имала.

Никъде не съм твърдяла, че за мен подписът е нищо. Казах, че не гарантира нищо. Не и такова, което да не мога да взема или дам и без него.

# 547
  • София
Казах как звучи, не се наемам да казвам на кого наистина е кисело и на кого просто вижданията му са такива.

Скрит текст:
Не съм сигурна дали беше ти, ако не си, извини ме. Едно момиче тук беше казало, че е получило предложение за брак от крайно несносен индивид и добре, че не е приело предложението. Ако е така, не е окей да се дават такива примери  "о на мен са ми предлагали брак".

# 548
Не съм аз  Peace Тук само свекърви са ми предлагали -  Уишмастърова  Laughing

# 549
  • София
Тя само се прави на лоша с тоя тиган. Laughing Според мен като стане свекърва, ще е душичка и ще дава мило и драго.

# 550
За тигана не знам, ама на ски определено няма да ходя с нея  Naughty

# 551
  • при късмета
Казах как звучи, не се наемам да казвам на кого наистина е кисело и на кого просто вижданията му са такива.

Скрит текст:
Не съм сигурна дали беше ти, ако не си, извини ме. Едно момиче тук беше казало, че е получило предложение за брак от крайно несносен индивид и добре, че не е приело предложението. Ако е така, не е окей да се дават такива примери  "о на мен са ми предлагали брак".
Нормално е да има постове с реплики "о на мен са ми предлагали брак", защото потребителка назад, заяви, че тези, които твърдят, че не искат да се женят, не са получавали предложение и това е единствената причина да говорят така. Което беше доста глупав извод.

Няма ли верно някоя нова свекърва да се появи?

# 552
  • Пловдив
Утре заминавам при... тя не ми е свекърва, не ми е абсолютно никаква, нали нямам брак, така че пак не съм в темата. Нищо, и без това не мога да обещая, че с нещо ще ме раздразни - гледаме да не се дразним много, пък и ще използвам времето, докато сме там, за да се отърва временно от децата, демек далеч ще стоя и от децата, и от нея. Wink

При нас схемата е: тя като не е доволна от нещо у мен, а тя е учителка от тия, дето обичат да дават акъл (не знам всъщност има ли много от другия вид, може и да има), така че случаи дал господ, го казва на сина си, за да не ме дразни. Той пък ми го казва, за да ме дразни.

# 553
Имам ли право да се дразня заради следната ситуация?
Свекърите постоянно се радват на децата на племенниците си и постоянно ги подпомагат, въпреки че племенниците са презадоволени финансово от собствените си родители.
А спрямо мъжът ми- единственото им дете и внуците са постоянно стиснати. Няма нищо лошо, но ние им плащаме доста неща, т.е. месечни разходи. А те  пръскат пари по чужди хора. А и мъжът ми вика, ако си ги харчеха за тях самите нямаше да ме е яд, но да ги дават на хора, които са богати и презадоволени.
Давам пример. Ожени се брадовчед на мъжът ми, племенник на свекърът. Направи сватба с 200 човека. И свекърът ми му даде 1000 евро. Ние правихме сватба само с родителите, заради финансови причини и не само, но от свекърите не получихме нищо, наистина нищо.
Което не ме подразни тогава. Но на следващата година, когато братовчеда се ожени и те така щедри се показаха, се ядосах, мъжът ми и той разбира се.
Сега преди два дни роди племенничката на свекървата, тя се обади, дали искаме да дадем някой лев, понеже тя била събрала пак 1000 евро, ние поне още 200 да сме били дадяли. И мъжът ми много се ядоса, понеже и ние имаме две деца, но никой не ни е дал и едно евро, когато се родиха. А тази братовчедка мъжът ми не я е виждал от години, а тя дори и една картичка не прати при раждането на нашите деца.
И свекърите и един букет не ми подариха за раждането, нито дрешки, нито нещо за спомен. А и двете деца са кръстени на тях, това го пиша, за да се знае, че няма свада за имената например.
Дразня се, че мъжът ми е един син, но винаги чуждите са на първо място.

# 554
  • Варна
Пеперудова, сега ще те насмотат колко си комерсиална и дребнава, но директно ти казвам - и аз бих се дразнила на твое място. Остави ги да правят каквото си щат, да си дават парите на когото искат. Че плащате сметките - така сте решили, така правите. Не се вторачвай в другото. По-важното е, че с мъжът ти гледате в една посока щом реакциите ви са сходни в тези ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт