С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 423
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Да, пък и аз нали наскоро станах много зла снаха, веднага да питам що им плащате сметките, щом те пръскат по хиляда евро насам натам. Simple Smile Но сигурно си имате причини, важното е че с мъжът ти се разбирате и това е. Тях няма да промениш. 

# 556
  • София
Честно да ви кажа, не вярвам на историята на пеперудата.

# 557
  • София

И аз не вярвам- нейните истории се менят непрекъснато..... Mr. Green

# 558
  • Пловдив
И на мен не ми звучи като само истината и цялата истина, както казват по англоезичните филми. Wink

# 559
Аз пък в тази ситуация, при положение, че ги подпомагам финансово, със сигурност щях да говоря с тях.

# 560
  • Варна
Аз вярвам щото имам спомен, че и преди е споделяла подобни проблеми със свекърите.

# 561
  • Най-красивата страна
Хора,които могат да си позволят да раздават по 1000 евро ,нямат нужда от финансово подпомагане според мен.
Ама не е луд този,който яде баницата.....

# 562
И аз съм се дразнила като дават зад гърба ни,макар и дребни неща,а  ние  понасяме разходите изцяло,ако 5 лв.дадени за хляб от тях се сметнат за участие.
Но  нищо не сме променяли,просто е дразнещо.
Като учеха и  бяхме на ръба на оцеляване ми се е искало поне една квартира да платят ,по 10 лв да им дадат някой  път,няма.Не  че ще ме оправят тези неща,но е  някаква съпричастност.
И не само свекърите , и родителите ми не са давали лев.

# 563
Ако им плащам сметките, естествено, че ще се дразня. Ако обаче не ми разбутват моето спокойствие, с удоволствие ще ги отсвиря, но ще намаля драстично контакта с тях. Ще направя всичко възможно да са по-далеч от обкръжението ми. Да си ходят при племенниците.

# 564
Ако отделят такива суми за подаръци на децата на племенниците, значи нямат нужда от финансова помощ, съответно не бихме ги подпомагали. А техните пари могат да си ги харчат както искат

# 565
  • София
Бе, то е лесно да кажеш, че ще направиш всичко възможно да са далеч от обкръжението ти, ама като си живеете в една къща (ако не се лъжа- такъв беше случая при Пеперудата), как ще се случи, не ми е ясно Simple Smile
Мадам, те може би си въобразяват, че вие сте презадоволените (нали имахте бизнес), та да искат да се показват на близки и далечни, как те са висша класа.
В обкръжението си имам семейство, които изнемогват от бачкане, за да осигуряват стандарта на... свекървата, зълвата, тъстовете и сие. За всички паразити те могат и са длъжни да го правят, но само приятелите им знаем какво им струва това и как някой ден ще има последствия. Тъжно ми е за тях, говорим, за да се изплачат и после... пак са на разположение. Нямам понятие как е възможно подобно емоционално изнудване от страна на родители, но е факт, че на приятелите ми им е втълпено, че така е редно.
Предполагам, че при поискване на пари, ако им кажете, че и вие изпитвате затруднения, поорежете ги от "джобни" и поспрете да плащате всички сметки (ако правилно съм разбрала, че вие сте тези, които им давате пари), то най- малкото ще ограничите искането. Даването и показването пред други хора, обаче, няма да спре, защото това е начин да избиват някакви комплекси и да демонстрират възможности

# 566

И аз не вярвам- нейните истории се менят непрекъснато..... Mr. Green
Не сте само вие. А каква е логиката редовно да подпомагаш финансово хора, които редовно харчат парите за угаждане на племенници, само съчинителят на историята си знае.

# 567
  • София
Даже не си направих труда да я чета цялата. Но е по-добра от cure, де. Примерно.

# 568
По немско държат ли да се подновяват имената на баби и дядовци? Мислех, че това е наше извращение, а по ония ширини са по-широкоскроени. Освен свекитата да не се кефят на Мадам, че е източноевропейка и съответно да неглижират внуците заради това.

# 569
Не знам дали конкретната история е истинска или не (що така не й вярвате на Пеперудата Simple Smile), но подобни истински истории има не една. Причините за подобно поведение са много - поначало не си харесват снахата; може и в нея и отношението към тях да е причината; смятат, че синът има много пари и не е проблем за него да отдели за тях; егоисти са; обичат да се показват щедри пред чуждите...
Бих прекъснала помощта! Имах подобен случай с близка роднина. Аз я жалех и помагах с някоя и друга сума, тя раздавала Shocked на непрокопсаните си деца и внуци. Ами спрях помощите! Да си се оправят сами, аз ще давам на моите деца. Все пак не съм/сме благотворително дружество.

Традицията да се подновяват имената в семейството не е измислена в България Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт